T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i
 


YILDIRIM HAREKATI
Denizli'nin görevine son veren Fenerbahçe yönetimi takımı "şampiyon" yapacak ve uzun yıllar çalışacak teknik direktörü bulmak için içerde ve dışarda çalışmalarını sürdürüyor. Bir numaralı aday A.Gücü'nün hocası Ersun Yanal, ama...

UYANAMADILAR
Üç gündür süren aralıksız yağışlar, Türkiye'yi teslim aldı. Günlerdir Meteoroloji'nin uyarılarına rağmen tedbir almayan hükümet ve yerel yönetimler birçok ev ve işyerinin sular altında kalmasına, köprülerin yıkılmasına ve yollarda ulaşımın aksamasına yolaçtı. İstanbul Kağıthane'de Cenderesi taştı. Çok sayıda ev ve işyeri sular altında kaldı. Yüzlerce kişi botlarla kurtarıldı. Altı katlı bir apartmanın istinad duvarı çöktü.

DGM'den BİT'e görevsizlik
İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Belediye İktisadi Teşekülleri'ne (BİT) yönelik sürdürdüğü soruşturmada "görevsizlik kararı" verdi.

Irak'a harekat istemiyoruz
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, "Irak'a operasyona karşıyız. Kimyasal silahlar bahane edilemez çünkü Irak'tan başka dünyada bir çok ülke kimyasal silah üretiyor. ABD İran ve Rusya faktörlerlerini zaten gözardı edemez" dedi.

Arafat gidemedi ama poşusu ayindeydi
Filistin Yönetimi lideri Yaser Arafat, İsrail terörü yüzünden Beytüllahim'deki Noel ayinine katılamadı, ancak poşusu boş bırakılan koltukta yerini aldı. Ayinde konuşan Patrik, "Filistinliler ne ölüm, ne de nefret istiyor. Onların istediği özgürlük" dedi.

Aslıtürk'ün dosyaları sırra kadem bastı
Şişli Belediyesi eski Başkanı Gülay Aslıtürk (Çokay)'ün, 37 yıl hapis talebiyle yargılandığı davaya, İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada, bilirkişi incelemesine giden dosyaların mahkemeye teslim edildiği, ancak iade edilen dosyalar içinden iki klasörün kayıp olduğu anlaşıldı.

 
MHP'nin 'Apo kartı'
Hükümet içindeki uzlaşmazlıklar, Türkiye'nin AB'ye giriş sürecinde önem taşıyan uyum yasalarını geciktiriyor. AB ile ilgili konularda sorun çıkaran MHP, şimdi de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden geri çevirilen davalar için iade-i muhakeme hakkı getirilmesini koalisyon krizine dönüştürdü.
PKK'nın içi karışık
Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan'a, uzaktan kumandalı bombayla saldırı düzenlendiği bildirildi. Örgütteki iç çatışma olarak yorumlanan saldırıda, Karayılan hafif, beraberindeki Şahin Aktaş ise hafif yaralandı.
'Arjantin'den daha
beter oluruz'
SP lideri Recai Kutan, "Bıçak kemiğe dayandı. İnsanlar, devletin kendilerini terkettiğini düşünmeye başladı. Türkiye Arjantin olmayacak ama; korkarım Arjantin'den beter olacak" dedi.
DSP de 'töre'ye uydu Budak ihraç ediliyor
DSP İstanbul Milletvekili Rıdvan Budak, 57. Hükümet aleyhine verdiği demeçlerden sonra Başbakan Ecevit'in talimatı ile kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu'na verildi.
Ecevit, ABD için ders çalışıyor
Başbakan Ecevit, 14 Ocak'taki ABD yolculuğu için sıkı bir mesaiye başladı. ABD heyetinde DYP, AK Parti ve SP'den de birer temsilci bulunacak.
26 Aralık 2001
Çarşamba

PİYASALAR
Dolar 1.455.000
Mark 653.000
Altın (Cum.) 89.000
Borsa 12.875


Türkiye'de Hava
Adana 9 / 10
Ankara 2 / 5
Bursa -1 / 10
Diyarbakır 2 / 7
Erzurum -9 / 0
İstanbul 3 / 8
İzmir 7 / 12
Trabzon 10 / 11
 


Katılın Kazanın! T ı k l a y ı n !
   
Y A Z A R L A R
Nazlı Ilıcak : Fehmi Koru :
312'nci madde, dün ve bugün Bir soruşturmadan hareketle...
Mehmet Barlas : Cengiz Çandar :
Acaba bugün ne okusam ki? Siyasetsizliğe siyasi bakış…
Ömer Çelik : Taha Kıvanç :
Siyaset, değişim ve statüko
ikileminden kurtarılmalıdır.
Hayatın böyle gerçekleri de var
Mehmet E. Yavuz : Nurettin Canikli :
Modern Türk imajı mı?
Yenilir içilir bir şey mi o?
Arjantin'i İMF yaktı,
Türkiye ne olacak? (1)
Yusuf Kaplan : Nazif Gürdoğan :
Türkiye'nin kaderi,
birkaç kişinin keyfine bırakılamaz!
Avrupa'nın en yoksul ekonomisiyle
Türkiye Arjantin'in çok gerisinde
Mustafa Karaalioğlu : Mehmet Şeker :
Bahçeli'nin 'kaygu'ları demokrasinin
standardını daha ne kadar belirleyecek?
Seçim günü balkonda yün yıkamak...
Kürşad Bumin : Mustafa Kutlu :
Hâkim Zarif'in açıklamaları... Bozgunda Fetih Rüyası
 
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

TIKLAYIN! TIKLAYIN!

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED