T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

AHMET ÇAKAR: GÖREV BAHÇELİ'YE VERİLSİN

Meclis İdare Amiri ve MHP İstanbul Milletvekili Ahmet Çakar, Başbakan Bülent Ecevit'in görevini gönül rızası ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye devretmesini önerdi. Çakar, "İsrail Modeli" olarak da bilinen dönüşümlü Başbakanlık modelini önermesinin gerekçesini de, kamuoyunun Başbakan Ecevit'in görevini iyi yapamadığını düşünmesi olarak açıkladı.

Sorunlar daha da ağırlaşacak

Ahmet Çakar, ekonomik sorunların önümüzdeki günlerde daha da ağırlaşması ihtimali olduğunu bildirdi. Kamuoyunda hükümete karşı büyük bir güven bunalımı olduğunu vurgulayan Çakar, "Türkiye'de esas sorun güven meselesidir. Sayın Başbakan'ın kişiliği ile dünya görüşü ile hiçbir sorunum yok. İç ve dış dinamikler Ecevit yönetimindeki bir Türkiye'ye güvenmemektedir. İşsizlik her geçen gün büyüyor. Artık Başbakan çekilmek zorunda ancak hükümet devam etmelidir" diye konuştu.

Uyum sürer ancak...

Çakar, koalisyon hükümetinin uzun yıllar sonra uyumu yakalayan ender hükümetlerden biri olduğunu belirterek, üç parti arasındaki uyumun devam etmesi, ancak Başbakan'ın değişmesi gerektiğini dile getirdi. Ahmet Çakar, "MHP ile DSP'nin Meclis'teki milletvekili sayısında ciddi bir fark yok. Sayın Başbakan büyük görevler üstlendi Türkiye adına. Başbakanlıktan çekilmeli ve bu görevini hükümetin de devam etmesi şartıyla Devlet Bahçeli'ye bırakmalıdır" dedi. n FARUK MANGIRCI / ANKARA

DSP KAYNAYAN KAZAN MUHALİFLER ATAKTA

ANAP'lı deklarasyoncuların ardından DSP'deki muhalefet de su yüzüne çıkmaya başladı. Aydın Milletvekili Sema Pişkinsüt'ün istifası ve Genel Sekreter Hayri Diri'nin görevden uzaklaştırılması ile başlayan DSP içindeki gerilim kavgaya dönüştü. DSP lideri Ecevit'in Taksim'e çıkacak yüzü kalmadığına ilişkin demecinden sonra Muş Milletvekili Zeki Eker'le tartışan İstanbul Milletvekili Rıdvan Budak, genel merkeze yakın milletvekillerinin tepkisini çekmeye devam ediyor. Budak-Eker tartışmasının ardından yine genel merkeze yakınlığı ile bilinen İstanbul Milletvekili Bahri Sipahi ile Ankara Milletvekili Uluç Gürkan birbirine girdi. DSP içindeki muhalifleri CHP veya İnönü'nün başlatacağı harekete yönlendirmekle suçladığı Gürkan'ın üzerine yürüyen Sipahi'yi arkadaşları zor zaptetti.

Sinir savaşı devam edecek...

Muhalifleri ihraç etmeyi düşünmeyen DSP yönetimi, sabretme kararı aldı. Muhalifler ise partiden kopmayı kesinlikle düşünmediklerini belirterek, Ecevit'ten ilk etapta DSP'li bakanların tamamını görevden alarak yeni isimleri getirmesini istiyorlar. Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu etrafından birleşen muhalif grup, yeni hükümetin teknokratlardan oluşması görüşünde. Muhalifler, Ecevit'ten sonraki genel başkanlık konusunda da üçe bölünmüş durumda. Solun birleştirilmesine uğraş veren muhalif grubun yanı sıra İsmail Cem formülü üzerinde duran muhaliflerin da sayısı az değil. Budak, Pişkinsüt gibi isimler ise, kendilerini ön planda tutmaya çalışıyorlar.



7 Ekim 2001
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED