T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Seçim hemen şimdi

AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan, "Bu hükümet giderayak hayırlı bir iş yapmak istiyorsa, gecikmeden hemen seçim kararı alsın" dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, iktidara gelmeleri halinde yolsuzlukların önüne geçip, milletin sırtındaki hortumları keseceklerini söyledi. Erdoğan, "Hükümet hayırlı iş yapmak istiyorsa hemen seçim kararı almalı" dedi.

AK Parti lideri Erdoğan, genel başkan seçildikten sonra ilk gezisini Kayseri'ye yaptı. Beraberinde 38 milletvekili ve kurucularla Kayseri'de gövde gösterisi yapan Erdoğan, AK Parti Kayseri İl Teşkilatı'nın açılışını yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile birlikte Melikgazi ve Kocasinan Belediye Başkanları AK Parti'ye katıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Mimar Sinan Otoparkı'nın açılışını yapan Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda 15 bin kişiye hitap etti.

Ak Parti barajı geçti

Erdoğan, yapılan kamuoyu araştırmalarına göre Meclis'teki tüm partilerin dibe vurduğunu sadece AK Parti'nin barajı geçtiğini belirterek, "Türkiye'nin ufkunda tek parti görünüyor. O da adını sizin koydunuz Adalet ve Kalkınma Partisi. Aman ha dimdik durun, geliyoruz. Hürriyet, miletin mahşeri vicdanında karşılık buluyorsa hürriyettir. Biz milletin vicdanında sağlanan hürriyete talibiz. Sizler zaten gönül dünyasında bize yer vermişsiniz. O bize yeter. Bundan sonrada böyle yürüyeceğiz" dedi. Erdoğan, "Tayyibe uzanan eller kırılsın" sloganı atılması üzerine, "O eller de kırılmasın. Türkiye'yi kucaklamak üzere yola çıktık. Bizi vurmaya gelenler biz de dirilecek" karşılığını verdi.

Hortumcuların vay haline

Hükümet ortaklarının verdikleri sözü yerine getirmediğini anlatan Erdoğan, "Diğerleri sözlerinde durmadı. Size de meydanda verdikleri sözü tutmadıkları gibi. Sizler onlara cevabı sandıkta vereceksiniz" dedi.

İktidara gelmeleri halinde yolsuzluğu önleyip yoksullluğun önüne geçeceklerini ifade eden Erdoğan, "Hepinizin sırtına bağlanmış hortumlar var. Bu hortumları keseceğiz. Bunlar gelirse hortumcuların vay haline. Bu hükümet giderayak hayırlı bir iş bırakmak istiyorsa hemen seçim kararı alsın. Sofrada yangın var" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Abdullah Gül, partisinin ilk seferini Kayseri'den yapmasının önemli olduğunu belirterek, "Ümitlerin bittiği dönemde AK Parti ortaya çıkacak ve ortalığı aydınlatacak" dedi.

Hizmetten alıkoyamazlar

Kayserili işadamı, tüccar ve esnafla akşam yemeğinde bir araya gelen Erdoğan parlamentoda alternatif hükümet çıkarmanın önemli olmadığını belirterek, "Millete hizmetten bizi kimse alı koyamaz, nereden kesip atarlarsa atsınlar öbür taraftan ayağa kalkarız biz karalıyız" dedi.

Erdoğan 'saadet' diledi

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün İstanbul'da Gündoğan ve Çebi ailelerinin düğün merasimine katıldı. Erdoğan uzun süre görüşemediği eski dostları ve belediye bürokratlarıyla burada hasret giderdi. Fatih Dülgerzade Camii müezzini İbrahim Gündoğar'ın kızı Şule ile işadamı Sedat Çebi'nin oğlu Cüneyt'in İstanbul Büyükşehir Belediyesi Florya Sosyal Tesisleri'ndeki düğün merasimine Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte katıldı. Erdoğan, eski özel kalem müdürü Mustafa Gündoğan'ın kızkardeşi Şule Gündoğan'ın nikah şahitliğini yaparken, Damat'ın şahitliğini ise Beyoğlu Belediye Başkanı Kadir Topbaş üstlendi. Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık'ın kıydığı nikahta evlilik cüzdanını Erdoğan, "Evin hanımı daha iyi muhafaza eder" diyerek geline verdi. Erdoğan, düğünde yaptığı çiftleri kutlama konuşmasında yeni bir ailenin temelinin atıldığını belirterek "Kardeşlerimize iki dünya saadeti diliyorum" temennisinde bulundu. Kapatılan RP Genel Başkanı Necmettin Erbakan da bir tebrik telgrafı gönderdi.


 
Herkes kendi başına Peşpeşe istifalarla sarsılan ANAP toparlanmaya çalışıyor. Abant'ta dağınık bir görüntü sergileyen ANAP, geleceğini değerlendirdi.
'Çıkar amaçlı komplo'
Bazı siyasilerin tüm partilerin yüzde 10 barajının altında olduğunu görerek barajı yüzde 5'in altına düşürme hesabı yaptığını savunan DYP lideri Çiller, bu hesapların arkasında da siyasi çıkar komplosunun yattığını ileri sürdü.
AHMET ÇAKAR: GÖREV BAHÇELİ'YE VERİLSİN
Meclis İdare Amiri ve MHP İstanbul Milletvekili Ahmet Çakar, Başbakan Bülent Ecevit'in görevini gönül rızası ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye devretmesini önerdi.
Meclis vekilde uzlaşamadı
Milletvekili sayısının 450'ye düşürülmesine MHP ile ANAP karşı çıkarken, DSP çekimser, DYP, AK Parti ve SP kısık sesle 'evet' diyor.
YAZICIOĞLU'NDAN İŞKENCE ŞİİRLERİ
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 1970'li yıllarda cezaevinde olduğu dönemde yazdığı şiirleri partilileriyle paylaştı. Yazıcıoğlu, "1970'li yıllarda bir kavga girdabının içine düşmüş, sağ-sol kamplara bölünmüştük. Biz bu ülkenin örtülü istilasına karşı kalkan olarak görüyorduk kendimizi. Biz birbirimizi Türkiye'ye sığdıramadık ama, sonuçta 2,5 metrelik hücrelere sığdık" dedi. Şair-yazar Rabia Gölbaşı'nın BBP Genel Merkezi'nde düzenlediği şiir dinletisinde kendisine ait şiirleri okuyan Yazıcıoğlu, dünyanın kan, barut, gözyaşı beklediği bir ortamda herşeye rağmen barış isteyen, kavga, gözyaşı yerine hoşgörüyü savunan BBP'nin, şiiri ön plana almasının anlamlı olduğunu vurguladı. Konuşmasının ardından 1970'li yıllarda yazdığı şiirlerini, partilileri ve şiir dinletisine katılan Devlet eski Bakanı Refaaddin Şahin'in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli ile paylaştı. Yazıcıoğlu'nun, hücresinde savunma defterine gizlice yazdığı şiirleri okurken duygulandığı gözlendi. Şair-yazar Rabia Gölbaşı da, BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu için yazdığı bir şiiri şiir dinletisinde okudu.
7 Ekim 2001
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED