T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i
Kampanya dediğin böyle olur
 


BARAJ İHALESİ
Sakatlık ve kart riski taşıyan Hakan Şükür, Alpay, Fatih ve Sergen kulübede bekledi. Mükemmel oynayan Nihat, Hasan, Rüştü ve Mehmet Polat takımı sürükledi.

SPOR YAZARLARI

Hürol Bilal:
Bilmemek değil
öğrenmemek ayıp...

Güray Soysal:
Kocaman Aykut...
Binlerce çocuk ölecek
ACİL YARDIM ÇAĞRISI
Dışişleri Bakanı Powell, Bin Ladin'in el-Kaide örgütünün yanısıra Keşmir'deki İslamcı grupların üzerinde de yoğunlaşılacağını söyledi. Powell'ın bu açıklamayı Hindistan Dışişleri Bakanı ile görüşmesinden hemen sonra yapması anlamlı bulundu. Hindistan, Keşmir'de bağımsızlık savaşı veren müslüman grupların da 'terörist' kabul edilip ortadan kaldırılması için yardım istemişti.

UNICEF UYARDI
24 milyonluk Afganistan nüfusunun 11 milyonu 18 yaşın altındaki çocuklardan oluşuyor. 11 Eylül'den sonra, Pakistan ve İran'daki Afganlı mülteci sayısının iki katına çıkacağı tahmin ediliyor. Kış yaklaşırken, Afganlı çocukların korunması için 36 milyon dolarlık acil yardım gerekiyor.

Kabil'de savaş provası
Dün Kabil semalarında beliren iki keşif uçağı heyecana neden oldu. Taliban güçleri, uçakları füze ve uçaksavar ateşiyle düşürmeye çalıştı.

Derviş eli boş döndü
Devlet Bakanı Kemal Derviş, ekonomik programa dış mali kaynak bulmak için gittiği Washington'da IMF ve ABD yetkililerinden dış mali kaynak için yine ağır faturalarla dolu yeni paketle Türkiye'ye döndü.

'Barajın düşürülmesi çıkar amaçlı komplo'
Bazı siyasilerin tüm partilerin yüzde 10 barajının altında olduğunu belirterek barajı yüzde 5'in altına düşürme hesabı yaptığını savunan DYP lideri Çiller, bu hesapların arkasında da siyasi çıkar komplosunun yattığını ileri sürdü.

ÖĞRETMENLİK REVAÇTA
Maaşları düşük, mesleki sorunları çok, ama yine de en çok arzulanan, erken emeklilik yaşanan ve en çok kadro açığı bulunan branşların başında geliyor öğretmenlik.

BİR SINIFA 170 ÖĞRENCİ
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı 5 bin nüfuslu Eyyüp Nebi beldesindeki birleştirilmiş sınıfta, 170 çocuğun öğrenim gördüğü bildirildi. Bir öğretmenin görev yaptığı okulda 20 sırada 80 çocuk oturuyor.

 
Muz deklarasyonu İthalatçı firmaların taşeronluğunu yapan medyanın suçlamalarına muz üreticilerinden sert cevap geldi: Ekmeğimizle oynatmayız
Seçim...
Hemen şimdi

Yurt gezilerine Kayseri'den başlayan Adalet ve Kalkınma Partisi lideri Erdoğan, bereketin kaybolduğunu, bunun nedeninin de hükümet olduğunu belirterek, "Bu hükümet giderayak hayırlı bir iş yapmak istiyorsa hemen seçim kararı alsın" dedi.
ANAP çok karışık çoook!
Peşpeşe gelen istifalarla sarsılan hükümetin küçük ortağı ANAP'ta kafalar karışık. Partinin sorunlarını tartışma ve seçime hazırlık kampı olarak nitelendirilen Abant toplantısına muhalifler katılmadı.
7 Ekim 2001
Pazar

PİYASALAR
Dolar 1.618.000
Mark 758.000
Altın (Cum.) 103.000
Borsa 7.599


Türkiye'de Hava
Adana 17 / 29
Ankara 10 / 28
Bursa 10 / 28
Diyarbakır 12 / 30
Erzurum 1 / 20
İstanbul 17 / 27
İzmir 18 / 28
Trabzon 16 / 26
 


Albayrak Şirketler Grubu

   
Y A Z A R L A R
Mehmet Barlas : Cengiz Çandar :
Ecevit'ten Müşerref'e
moral mektubu var!..
Nasıl bir Türkiye? Nereye doğru?
Mehmet Ocaktan : Hayrettin Karaman :
Meclis: AB'yi istemiyoruz!.. Kürek boşa mı çekiliyor?
Taha Kıvanç : Sami Şener :
Aydın Bey'e yazık oluyor... Eğitime odaklaşmak
Mustafa Özel : Nazif Gürdoğan :
Hangi dinin savaşı? New York'la İstanbul'un savaşı
Rasim Özdenören : Resul Tosun :
Aşk ve Zillet (4) Çok ağır bedel ödüyoruz!
Kadir Demirel :  
Bir yıl önce basında bugün
 
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

TIKLAYIN! TIKLAYIN!

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED