T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Taksim'de dehşet

Çevik Kuvvet ekiplerinin bekleme noktasına düzenlenen intihar saldırısında, 2 polis şehit olurken, 13'ü polis 20 kişi yaralandı. Yaralananlar arasında bir de Avusturyalı turist bulunuyor.

Taksim Gümüşsuyu'ndaki polis noktasına yönelik gerçekleştirilen bombalı intihar saldırısında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli 2 polis memuru şehit oldu. Saldırıyı düzenleyen canlı bomba parçalara bölündü. Sadırıda 13'ü polis olmak üzere 20 kişi yaralandı.

Patlama dün saat 17.37'de Gümüşsuyu Caddesi üzerinde Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı polislerin bekledikleri geçici noktada meydana geldi. Patlamadan hemen sonra bölgeye çok sayıda ambulans ve polis sevk edildi. Güvenlik çemberi içine alınan patlama bölgesinde bomba uzmanları hemen incelemelere başladı. Patlamada Çevik Kuvvet Müdürlüğü'nde görevli Halil İbrahim Doğan ile Tuncay Karataş adındaki iki polis şehit oldu, 4'ü ağır 20 kişi yaralandı.

Saldırgan DHKP-C militanı

İntihar saldırısını, DHKP-C örgütü ile bağlantısı olduğu bilinen Bartın doğumlu Uğur Bülbül'ün düzenlediği belirlendi. Bülbül'ün parçalarının, olay yerinin 100 - 150 metre açığına kadar dağıldığı bildirildi. Ölüm oruçlarını başlatan yasadışı DHKP-C örgütünün saldırıyı üstlendiği ileri sürüldü. Görgü tanıkları kötü giyimli genç bir kişinin polis noktasına yaklaşmasından sonra patlamanın meydana geldiğini söylediler.

Patlamanın ardından İstanbul Valisi Erol Çakır, İstanbul Emniyet Müdür Vekili Hasan Özdemir, İstanbul DGM Başsavcısı Aykut Cengiz Engin olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Uzmanlar, bölgede uzun süre inceleme yaptı.

Özdemir'e telsizden tehdit

Bu sırada İstanbul Emniyet Müdür Vekili Hasan Özdemir, polis telsizi aracılığıyla tehdit edildi. Patlamadan bir süre sonra polis telsizine sızan bir şahısın "Sıra sana da gelecek" dediği duyuldu. Özdemir'i tehdit eden şahsın, bunu muhtemelen eski tip bir telsizle gerçekleştirdiği, bu sebeple yerinin tespit edilemeyeceği öğrenildi.

Üç polisin durumu ağır

Taksim'de meydana gelen, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli 2 polis memurunun şehit olduğu patlamada 13'ü polis 20 kişi yaralandı.

Patlamanın ardından Taksim Eğitim ve Araştırma ile Alman Hastanesi'ne kaldırılan yaralı 13 polisin isimleri şöyle: "Deniz Bahri Bekar (1976 Yozgat doğumlu), İbrahim Öztürk (1975 Gaziantep doğumlu), Tuncer Erker (1977 Sakarya doğumlu), Osman Eker (1973 Balıkesir doğumlu), Hasan Hüseyin Çiftçi (1973 Sivas doğumlu), Reşat Susuz (1972 Kars doğumlu), Murat Acar (1974 Bursa doğumlu), Abdüllatif Bedel (1975 Nevşehir doğumlu), Murat Sevinç (1975 Zonguldak doğumlu), Bülent Gonca, Murat Temiz, Eşref Koçak ve Arif Duman.

Olayda, Avusturya uyruklu Amanda Rigg (23) ile Aşkın Öztürk, Mehmet Nuri, Cem Ersoy, Burcu Koray, Abdullah Düztaş, Tülin Şenmar adlı 7 sivil de yaralandı.

Şehitlerden Tuncay Karataş'ın sicilinde 1975 Samsun ili Çarşamba ilçesi doğumlu olduğu ve evli olduğu bilgisi yer alıyor. Diğer şehit polis memuru Halil İbrahim Doğan'ın sicilinde de 1977 yılı Adana doğumlu ve bekar olduğu bilgisi yeralıyor. Yaklaşık 3 ay önce Çevik Kuvvet'te göreve başlayan şehitlerin bilgi formlarına dünkü saldırısı sonrasında "şehit olmuştur" notu düşüldü.

Katili 'Hayata Dönüş' kurtarmış

Gerçekleştirdiği bombalı saldırıda parçalanarak ölen Bülbül'ün tutuklu bulunduğu Bartın Özel Tip Kapalı Cezaevi'nde ölüm orucundayken ''Hayata Dönüş Operasyonu'' sonrasında hastaneye kaldırılan 26 kişi arasında yer aldığı, daha sonra getirildiği Sincan F Tipi Cezaevi'nden tahliye edildiği bildirildi. Bülbül'ün, cezaevine girmeden önce yasadışı örgütle ilişkisi sebebiyle birkaç kez Bartın'da gözaltına alındığı ancak daha sonra salıverildiği öğrenildi.

 
BEDAŞ'ın faturası vatandaştan çıkarıldı
Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş (BEDAŞ)'deki usûlsüzlüklerin faturası halka çıkarıldı. BEDAŞ'ın elektrik satışlarından 6 trilyon 54 milyar zarar ettiği saptandı.
Ders maratonu başladı
16 milyon öğrenci dün dersbaşı yaptı. Öğrenciler yaz tatili boyunca ayrı kaldıkları arkadaşlarıyla hasret giderirken, okula bu yıl başlayan minikler ise anne ve babalarından ayrılırken gözyaşı döktü
Fuat, yeniden okullu oldu

Sınavsız yüksekokul hakkı
Genel liselerden mezun olanların telafi eğitimi görerek meslek yüksekokullarına sınavsız girebileceklerini belirten Bostancıoğlu, "Uygulama önümüzdeki yıl başlayacak"dedi.
'Fikirler kapatılamaz'
Türkiye'de basın özgürlüğüne bir darbe daha indirildi. "Deprem ilahi bir ikazdır" dediği için cezalandırılan Yeni Asya gazetesinin imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular cezaevinde 112. gününü doldururken bu sefer de aynı ifadenin köşe yazarı Halil İ. Akgünler tarafından kullanılması üzerine dün gazete bir ay kapatıldı. Yeni Asya gazetesi Genel Yayın Müdürü Kazım Güleçyüz'le bir aylık kapatma cezasının ardından basın özgürlüğü ve Yeni Asya'yı konuştuk.
Alaton ifade verdi
Garih'in cinayet günü kendisinden dul bir kadının çocuğuna vermek için para aldığını söyleyen işadamı Alaton, masonlukta tehlike anlamına gelen bu sözleri üzerine DGM'de ifade verdi.
'Anadolu'dan çifte diploma fırsatı
Anadolu Üniversitesi'nin, örgün eğitim öğrencileri ile mezunlarının ikinci bir diploma sahibi olmalarına olanak tanıyan yeni bir projeyi hayata geçirdiği bildirildi. Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, projede, herhangi bir üniversitenin örgün bölümlerinde okuyan öğrenciler ve örgün eğitim mezunları aynı zamanda Anadolu Üniversitesi'nin uzaktan eğitim veren Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakültelerinin lisans ve önlisans programlarına da kayıt yaptırarak farklı bir alanda kendilerini geliştirme fırsatı bulacaklar. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Engin Ataç, projenin hayata geçmesi için 3 yıldır çalıştıklarını belirterek, tüm üniversitelilerin bu fırsattan yararlanmalarını istedi.

11 Eylül 2001
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED