T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

Ekranlarda 'kıpırtı' var

Krizle sarsılan TV'ler eski günlerdeki gibi olmasa da yeni yayın dönemini yeni yapımlarla karşılamaya hazırlanıyor. TV'lerin bir kısmının yeni sezon değişiklikleri ise henüz netlik kazanmadı...

Kanal D, dizi ve yarışma kanalı gibi...

Kanal D'de Aşkım Aşkım adlı yeni bir dizi başlarken, atv'nin sevilen dizisi Mahallenin Muhtarları da bundan böyle Kanal D ekranlarında olacak. Yaz sezonunda tatile giren Yılan Hikayesi, Evdeki Yabancı ve Ruhsar yeni dönemde yeni bölümleriyle ekrana gelmeye devam edecek. Kanal D'de ayrıca Gülben Ergen'in sunacağı 'Eve Hücum' adlı yeni bir yarışma programının da içinde yer alacağı yeni formatlı yeni yarışma programları yer alacak. Okan Bayülgen'in Zaga'sı devam ederken, Olacak O Kadar da yeni bölümleriyle ekrana gelecek. Beyazıt Öztürk de talk show programına yeni dönemde Kanal D'de devam edecek. Haber programları Teke Tek, Haber Özel ve Yaşamın Kıyısında da yeni dönemde sürecek olan programlardan...

ATV, atağa geçiyor

Ekonomik krizin paralelinde Etibank ve Dinç Bilgin olayıyla sarsılan atv, yaz boyunca tekrarlarla idare etmek durumunda kalmıştı. Yeni sezonda beklenmedik bir şekilde atağa geçen atv, 5 yeni yerli yapımı getiriyor ekrana. ANS, atv'ye de yine bir adaptasyon olan, Nurseli İdiz'le Cevdet Arıcılar'ın başrol oynadığı 'Dünya Varmış' adlı komedi dizisiyle, mankenlerin hayatını konu alan '90, 60, 90' adlı diziyi hazırlıyor. atv ekranında izleyiciyle buluşacak olan diğer yerli yapımlar: İkinci Bahar'ın 'Vakkas'ı Tarık Papuççuoğlu'yla, Sumru Yavrucuk ve Tuğba Özay'ın rol aldığı 'Bizim Otel' ve başrollerini Müjdat Gezen ve Mehmet Aslantuğ'un paylaştığı 'Hırsız' adlı bir Arsen Luphen uyarlaması ve son olarak Fikret Hakan, Nebahat Çehre, Hakan Ural ve Nefise Karatay'ın rol aldığı aile dizisi 'Yeni Hayat'. atv'de, Reyting Hamdi, yeni formatlı bir programla izleyici karşısına çıkarken, Ceyhun Yılmaz'ın sunacağı 'Buyrun Benim Show' adlı yeni bir talk show programı da başlıyor. Star'da bir Aydan Şener dizisi Star yeni dönemde yarışma programlarına ağırlık verirken, iki yeni yerli diziyi de getiriyor ekrana. Yönetmenliğini Erden Kıral, senaryosunu ise Macit Koper'in yazdığı, Halil Ergün, Aydan Şener ve Sevinç Erbulak'la birlikte bir çok usta oyuncunun rol aldığı 'Babam ve Biz' adlı aile dizisiyle, 'Tuzu Kurular' adlı bir komediyi Eylül sonunda ekrana getirmeye hazırlanırken, halen yayında olan Aynalı Tahir ve Sultan dizileri de devam edecek. Geçtiğimiz sezon beğeniyle izlenen Ata Demirer Show, Ümit Aslanbay'ın sunduğu Kırmızı Koltuk ve Cevher Kantarcı ile Taşkın Şenol'un sohbet programı Gündem de yeni dönemde Star ekranında izleyiciyle buluşacak programlar arasında yer alıyor.

Show Tv'de BBG ve türevleri sürüyor

Show Tv'de eski dizilerden Deli Yürek, Dadı, Bizimkiler ve Zehirli Çiçek yeni bölümleriyle izleyicinin karşısına çıkarken, Hülya Avşar'la Sinan Çetin'in rol aldığı yeni bir sitcomla, Türkan Şoray ve Haluk Bilginer'in rol alacağı, adı henüz netleşmeyen yeni bir dizi başlıyor. Kim 500 Milyar İster'le BBG devam ederken, yine BBG'nin türevi Ekstra ve Ben Bilirim adlı yarışmalar da sürecek. Show Tv, Hülya Uğur Tanrıöven'in alaycı ve paylayıcı sunumuyla 'En Zayıf Halka' ve İngiltere patentli 'People Versus' adıyla yeni iki yarışmaya da start verecek. Beyza Güdücü'nün belgeseli Nar-ı Beyza da yeni dönemde sürecek programlar arasında yer alırken, Film Gibi adlı realty show programı, yine Sinan Çetin'in sunumuyla ekrana gelecek.

Orhan Hakalmaz nihayet STV'de...

Ekran renklerini ve jenerik müziklerini değiştirerek daha canlı bir görünüme kavuşan STV de, yeni yayın dönemini yepyeni programlarla karşılıyor. Yönetmenliğini Emine Çelebi'nin üstlendiği, 'Bizim Aile' isimli aile dizisiyle yeni yapımlara start veren STV'de, Orhan Hakalmaz da, 'Türkü Gecesi'yle buluşuyor sevenleriyle. Daha önce gurbet programları yapan Nevval Sevindi, sabah kuşağında 'Hayatın Aynası' adlı programla çıkıyor izleyicisinin karşısına. Geçen dönem sabah kuşağını sunan Perihan Savaş ise, dayanışmayı öne çıkaran 'Kimse Yok mu?' adlı yeni bir magazin programıyla geliyor. Cengiz Küçükayvaz'ın 'Gece Virüsü' devam ederken, yeni dönemde 'Hem Rafadan Hem Kafadan' adlı mizahi bir yapımla da tanışacak STV izleyicisi.

 
20:40/Kanal D
Otobanda 'para' takibi
Dizi film Kobra Takibi'nde bugün, Walter Schumann, otobanda yolalırken hemen önünde devrilen bir arabaya yardım etmek ister. Fakat ağır yaralı olan Grishek adındaki şoför silahını Schumann'a doğrultur ve Schumann'ın arabasına binerek onunla birlikte uzaklaşır. Grishek, Schumann'ın evinde ölür. Grischek'in bavulu para ile doludur. Bu sırada Tom ve Semih, Grishek'in ortağının cesedini bulurlar ve ikilinin bu çaldıklarını öğrenirler.
21:20/Kanal 7
Bir köpeğin maceraları
Billy babasıyla tatil için Catalina adasına gider. Orada karşılaştığı sokak köpeği Sherlock, polislerle birlikte kaçakçıların peşindedir. Sherlock'un konuşma yeteneğinden sadece Billy ve Emma'nın haberi vardır. İki arkadaş ve Sherlock kendilerini heyecanlı bir maceranın içinde bulurlar.
Hong Kong da yarışma çılgını
Hong Kong'ta yaşayan 6 milyon insanın yarısının, 'Kim Bir Milyon Dolar Kazanmak İster' ve 'En Zayıf Halka' adlı iki büyük ikramiyeli bilgi yarışmasını seyretmek için erkenden sokakları boşaltarak TV'lerinin başına geçtiği bildirildi. Haftanın her akşamı yayınlanan iki yarışma programı ağustos ayında 1,5 milyon seyirci topladı. Bazı geceler seyirci sayısının, ülkenin yarısına denk gelen 1,9 milyonu bulduğu kaydedildi. Uzmanlar, bu çılgınlığın sebebini çoğunlukla ülkedeki ekonomik bozukluğa bağlıyorlar.
11 Eylül 2001
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED