T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Ecevit'in beyninde cortex sertleşmesi var

Ecevit'in beyin tomografisinde "cerebral cortex sertleşmesi" saptandı. Cerebral cortex, beynin "algı" ve "karar verme" yetilerini etkiliyor. Ecevit ayrıca üç ay daha çelik korse takacak

Başbakan Bülent Ecevitíin çarşamba günü Başkent Hastanesiíndeki kapsamlı sağlık kontrolünün ardından hazırlanan sağlık raporu Başbakanlığa gönderildi. Ecevit'e "Cerebral Cortex sertleşmesi" tanısı konulduğu ortaya çıktı. Ecevit'in dilinin sıkça sürçmesinin, cortex sertleşmesinden kaynaklandığı bildirildi. Ayrıca, Ecevitíin tedavisini sürdüren doktorlar heyetinden bir yetkili, Başbakaníın en az üç ay çelik korse takacağını ve uzun süre ayakta kalmasının ciddi riskler taşıdığını söyledi.

Yeni Şafak, Başbakan Ecevit'in beyin tomografisine ilişkin bilgileri elde etti. Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde beyin tomografisi çekilen Ecevit'e "cerebral kortex sertleşmesi" tanısı konulduğu öğrenildi. Beynin "kavrama", "algı" ve "karar verme" ile ilgili çok önemli fonksiyonlarını etkileyen cerebral cortex bölgesi sertleşen hastaların iyileşme şanslarının bulunmadığı belirtildi.

Etkileri açıkça görülüyor

Cerebral cortex'in, konuşma, karar verme, düşünme gibi fonksiyonları yerine getirdiğini belirten doktorlar, cerebral cortex sertleşmesini ve sonuçlarını şöyle yorumladılar: "Cortex bozulması varsa, bunama başlar. Beyni çevreleyen tabaka, aynı zamanda koruyan zar anlamına gelen Cerebral Cortex'in sertleşmesi veya bozulması, beynin diğer bölümlerinin de korumasız kalmasına yol açar. Yani beyin de bozulmaya başlar. Bu da konuşma bozukluğu, hatırlama güçlüğü, algılama zayıflığı ve karar verme yetisinin kaybolması gibi sonuçlar doğurur. Her insanda yaşlanma ile ilgili cerebral cortex bozulması olabilir ama bunun derecesi önemlidir. Problem çözme ve öğrenme yetersizlikleri ile hafıza kayıpları cerebral cortex zayıflığının önemli göstergesidir. Cerebral cortex sertleşmesinin tedavisi mümkün değil."

3 ay daha çelik korse takacak

Bu arada, Ecevitíin tedavisini sürdüren doktorlar heyetinden bir yetkili, Başbakaníın en az üç ay çelik korse takacağını ve uzun süre ayakta kalmasının ciddi riskler taşıdığını söyledi. NTV'nin haberine göre, Başbakaníın en az iki hafta daha çalışma ofisinde dinlenmesi gerektiğini söyleyen aynı yetkili, "Temmuz ortasında yapılacak kontrolün ardından rutin çalışma programının nasıl olması gerektiği konusunda kendisine tavsiyelerde bulunacağız. Günde en az on beş dakika yürüyüş yapmasını önereceğiz" dedi.

Aynı yetkili, Başbakaníın omur zedelenmesi nedeniyle ayaktayken ve yürürken her an düşme tehlikesi olabileceğini ve bunun da kendilerini kaygılandırdığını söyledi.

  • NEVZAT DEMİRKOL / ANKARA

    Ecevit'e neden 'kifoplasti' uygulanmadı?

    Başkent Üniversitesi Hastanesi, Başbakan Ecevit'e, "kemik erimesine bağlı omur çökmesinde kullanılan yeni uygulama olan kifoplasti tedavisinin uygulanmadığı" yönündeki spekülasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Ecevit'e "kifoplasti" uygulama endikasyonu konulmadığı bildirildi. Hastanenin Nöroşirurji Ana Bilim Dalı'nın konuya ilişkin şu görüşüne yer verildi: "Kifoplasti, özellikle kemik erimesine vertebra (omur) çökmesinde kullanılan oldukça yeni bir uygulamadır. Ülkemizde bu uygulama henüz çok sınırlı sayıda yapılmaktadır. Bu sistemi geliştiren kuruluş, tüm dünyada ancak kendilerinin düzenlediği kurslara katılan ve sertifika alan hekimlerin bu uygulamayı yapmasına izin vermektedir. Bu sertifikaya sahip olan Başkent Üniversitesi Hastanesi öğretim üyeleri, kifoplasti uygulamasını, başarıyla yapmaktadırlar. Sayın Başbakan Ecevit, kifoplasti tedavisi yönünden değerlendirilmiş, ancak uygulama endikasyonu konulmamıştır."

  •  
    Mumcu: Kral çıplak!
    Erkan Mumcu, "Bu, 'haşmetmeab bugün ne kadar da sağlıklısınız' yağcılığının, Türkiye'ye son bir ay içindeki maliyeti, 6 milyar dolardır" dedi.
    Yılmaz'dan RTÜK ve 28 Şubat itirafı
    Yılmaz, krizlerin 28 Şubat sürecinin ürünü olduğunu, RTÜK Yasası'nın da AB'ye uygun olmadığını söyledi.
    DSP liderini arıyor
    Rahşan Ecevit, milletvekillerinden sonra DSP teşkilatlarının nabzını tutarak, partideki fraksiyonları öğrenmeye çalışıyor.
    Ecevit'in hastalığı günde 40 milyon dolara maloluyor
    ATO Başkanı Sinan Aygün, Başbakan Bülent Ecevit'in hastalığının maliyetini çıkardı.
    SP: Öcalan idam edilmeyecek
    'En çok kardeşliğe sevindim'
    Türkiye Milli Takımı'nın Güney Kore ile yaptığı karşılaşmayı Beyoğlu Evlendirme Dairesi Dinlenme Salonu'nda izleyen AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan maçtan çok maç sonrası Türk ve Güney Kore futbolcularının birlikte sergilediği sevgi gösterisinden etkilendiğini söyledi. Karşılaşmayı çok sakin bir şekilde izleyen Erdoğan, İlhan Mansız'ın attığı üçüncü golde ayağa kalktı. Maç sonrasındaki tablodan çok etkilendiğini belirten Erdoğan şöyle konuştu: "Dünya Şampiyonası'nda 3. ve 4.'lük noktasına gelmek çok önemli bir standarttır. Takımımızda gerek yönetim, gerek teknik kadro yüksek bir performans ortaya koydu. Futbolcularımız Türkiye'nin beklediği başarıyı getirdi. Maçın sonundaki tablo çok daha anlamlıydı. Güney Kore'nin gösterdiği misafirperverliği unutmak mümkün değil."
  • KAMİL OĞUZ

  • 30 Haziran 2002
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED