T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

DÜNYA FİNAL GÖRDÜ

Dünya Kupası 3.'lük maçında beklediğimiz herşeye ulaştık. Atılan 5 gol de birbirinden güzeldi. Hakan'ın 9. saniyede attığı gol ise "en erken atılan gol"olarak tarihe geçti.

Türkiye, 48 yıl aradan sonra katıldığı 17. Dünya Kupası'nı 3. olarak tamamladı. 7 müsabaka ile en fazla maç yapacak 4 takımdan biri olan Milli Takımımız, 3.'lük maçında evsahibi Güney Kore karşısında 9. saniyede Hakan'ın attığı golle öne geçti. Hakan'ın asistliğinde 2 gol de İlhan Mansız atınca Milli Takım sahadan 3-2 galibiyetle ayrıldı.

DÜNYA'YA ÖRNEK OLDULAR

Güney Kore-Türkiye maçı sonucundan çok karşılaşma sonrası yaşanan gösterilerle de büyük yankı uyandırdı. İki takım futbolcularının stadı dolduran 65 bin taraftarın alkışları arasında elele tutuşarak tribünleri selamlaması fair-play adına tüm Dünya'ya örnek oldu. İki takım daha sonra törenle madalyalarını aldı.

Türkiye, Dünya basınında flaş...

ALMAN ARD, "Türkler, sistemlerini çok geliştirdiler. Bugün Hakan Şükür de çok iyi oynadı. Rüştü de çok iyi bir kaleci" Fransız TF1, Türkiye, Kore'yi de güçlü savunmasıyla geçti. İngiliz ITV, "Bravo, İstanbul Boğazı'na son derece değerli bir bronz madalya aldılar" Yunan ET1, "Türkler daha 'merhaba' demeden gol attılar. Bravo Türkiye" İtalya RAI1 "Türkiye, uluslararası arenada ne olduğunu gösterdi" denildi.

3.'lük madalyası Blatter ve Erzik'ten

MİLLİLERE üçüncülük madalyalarını Blatter ve FIFA İcra Kurulu Üyesi Şenes Erzik beraber taktı. Madalya töreni sırasında futbolculardan Tugay, Hakan Ünsal, Bülent ve Abdullah, çocuklarını sahaya indirerek zafer turu attı. Madalya töreni sırasında Güney Koreli taraftarlar, millilere büyük sevgi gösterilerinde bulundu.

Ulusoy, Güneş ve Hiddink havalarda!

GÜNEY Koreli futbolcular, orta yuvarlakta toplanarak seyircisini yere yatarak selamladı. Güney Kore'nin teknik direktörü Guus Hiddink ile Şenol Güneş ve Futbol Federasyonu Haluk Ulusoy, sarılarak birbirlerini kutladı. A Milliler, Haluk Ulusoy'u havaya atarak kutlarken, Güney Koreliler de teknik direktörleri Hiddink'i havaya atarak kutlamalarını sürdürdü.

Spor Yazarları
Mehmet Atalay: Salih Sezer:
Düş mü, gerçek mi? Ağlama be Koreli kardeş!
Güray Soysal: Ali Gümüş:
Tarih yazdık Dünya Kupası Güreşi Vurdu
 
Simdi görev bizlerde hep beraber Taksim'e
Tarih üstüne tarih yazan Milli Takımımız bugün saat 18.00'de İstanbul'a geliyor. Milliler daha sonra konvoylar eşliğinde Taksim'e çıkarma yapacak.
ER MEYDANI DAR GELECEK
Bu yıl da çok çalıştığını söyleyen Vedat Ergin, başpehlivan olarak altın kemeri ikinci kez Ankara'ya götüreceğini iddia etti.
Cimbom bombalıyor! G.Saray sessizliğini transfer bombardımanı ile bozdu. Dün gece İstanbul'a gelen Felipe ve Pinto'nun bugün imza atması bekleniyor.
Rapaiç yine sakatlandı
İlk gün 'sakatım' diyen çalışmayı yarıda bırakan Hırvat futbolcu dünkü idmanı da tamamlayamadı.
Kartal'da Sergen bilmecesi
Daha önce kamp çalışmalarına katılacağı açıklanan yıldız futbolcu sezon açılışına dahi yetişemiyor.
Trabzon'un kalesi emin ellerde
Gençlerbirliği kampa girdi
Gençlerbirliği, sezon hazırlıkları için Nevşehir'de kampa girdi. Kapadokya Dedeman Otel 'de kampa giren Kırmızı-siyahlılar, sağlık kontrolünden geçtikten sonra teknik direktör Ersun Yanal gözetiminde düz koşu ve aerobik çalışması yaptı. Sezon öncesi Denizli'den Veysel, Türkiyem'den Murat, Antalya'dan Mustafa, Y.Yozgat'dan kaleci Gökhan, Beşiktaş'tan Ümit ve Gümüşhane'den Bülent'i renklerine bağlayan Gençlerbirliği'nin Kapadokya kampı, 12 Temmuz'da sona erecek.
30 Haziran 2002
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED