AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R

BEŞİKTAŞ umudunu İnönü'ye taşıdı

Siyah-beyazlılar, İtalya'da oynanan çeyrek final ilk maçında İnzaghi'nin golüyle Lazio'ya 1-0 mağlup oldu.

Avrupa'da yoluna devam eden tek temsilcimiz Beşiktaş, UEFA Kupası çeyrek final ilk maçında İtalya'nın Lazio takımıyla deplasmanda mağlup olarak yarı final şansını İstanbul'a taşıdı. Bosna Hersek'ten Sarajevo, İspanyol Alaves, Rusya'dan Dinamo Kiev ve Çek Cumhuriyet'inden Slavia Prag'ı UEFA Kupası'nın dışına atan Siyah-beyazlı ekip, Roma deplasmanında Lazio karşısında aldığı 1-0 sonuçla yarı final umutlarını rövanşa bıraktı. Tümer, Bayram, İbrahim, ve cezalı Zago'nun yokluğunda 5 eksikle mücadele eden Beşiktaş, ilk yarıda oyuna istediği gibi yönlendirip sonucu gitmeye çalışırken bu yarıda İtalyan ekibi Lopez ve Lazetiç ile bulduğu gol pozisyonlarını değerlendiremedi. Beşiktaş ise ileride zaman etkili olmaya çalıştı, ancak tek forvet oynayan İlhan Mansız rakip defans oyuncuları arasında son vuruşlarda etkisiz kaldı. İkinci yarıda Lazio'nun gol için riske girmesiyle Siyah-beyazlı ekip rakip kalede daha çok pozisyon zenginliği yaşadı. Ancak 56. dakikada İtalyan ekibi Beşiktaş defansının büyük hatasını affetmeyen İnzaghi'nin golüyle Lazio 1-0 öne geçti. Golden sonra Beşiktaş, kontrataklarla İlhan Mansız ile yüzde yüzlük gol pozisyonları bulmasına rağmen bu fırsatları değerlendiremedi. Son dakikaları büyük heyecana sahne olan karşılaşmada iki taraf sonucu değiştiremeyince Lazio maçtan 1-0 galip ayrıldı.

Yenilgiyi haketmedik

Lazio maçında alınan 1-0 yenilgiyle tur şansını İstanbul'daki maça bırakan Beşiktaş üzüntülü. Başkan Serdar Bilgili, Avrupa'da merdivenleri adım adım çıktıklarını belirterek, "Şansız bir yenilgi aldık. Hedefimiz Beşiktaş camiası ve Türk halkına başarılarla dolu bir yıl yaşatmak istiyor. Rövanş maçında iyi bir sonuç alıp yarı finale çıkacağız" diye konuştu. Başkanvekili Hüsnü Güreli camia olarak UEFA Kupası'na kazanmak için kenetlendiklerini kaydederek, "Oyunun hakkı bu değildi. İstanbul'daki maçta iyi bir sonuç alıp hedefimizlediğimiz UEFA Kupası'na bir adım daha yaklaşmak istiyoruz" şeklinde konuştu. Asbaşkan Yıldırım Demirören ise Lazio karşısında hiç hesapta olmayan bir yenilgi aldıklarını ancak rövanş karşılaşmasından da umutlu olduğunu söyledi.

LUCESCU Fırsat teptik

Beşiktaş Teknik Direktörü Lucescu Lazio karşısında iyi mücadele ettiklerini alınan 1-0'lık sonucun kötü olmadığını söyledi. Final maçlarının çift ayaklı olduğunu belirten Rumen Hoca, "Maç boyunca istediğimiz oyunu sergilemeye çalıştık. Bu tür karşılaşmalar 2 ayrı 90 dakikadan oluşur. Biz bu ilk 90 dakikayı en iyi şekilde geçmeye uğraştık. Artık İstanbul'daki maçta daha dikkatli olmalıyız. Çünkü Lazio deplasmanda da iyi oynuyor. Eğer bir terslik olmazsa taraftarımızın da desteğiyle İnönü'de turu geçeriz" dedi.

Ali Eren cezalı

Lazio maçında gördüğü kartla cezalı duruma düşen Ali Eren, 20 Mart'ta İstanbul'da oynanacak rövanş karşılaşmasında forma giyemeyecek. Bu arada Lazio maçında Beşiktaş'ta Sergen ilk 11'de görev yaparken, Kaan Dobra'nın yerine Niyazi'nin kadroda yer alması sürpriz olarak değerlendirildi. Siyah-beyazlılarda Zafer, Ali Cansun ve Evren 18 kişilik kadroya alınmadı. Öte yandan Lazio maçında Beşiktaş'a, İtalya'da bulunan NATO Üssü'nde görevli 100 kadar Türk asker olmak üzere 350 taraftar destek verdi.

Spor Yazarları
Hürol Bilal : Turgut Koloğlugil :
İnşaallah İstanbul'da Avrupalı olmanın gururu
 
YILDIRAY TAMAM
Yıldıray'la el sıkışan Fenerbahçe, Fransa'da 4 golcü futbolcunun transferleri için temasa geçti.
HASAN ŞAŞ'ın imza bilmecesi
Trabzon kendini aşacak
Geçen yıl 40 puanla ligi bitiren Karadeniz ekibi, yarın Samsunspor'u yenerse 24 maçta bu başarıya ulaşmış olacak.
80'lik Gençler
Gençlerbirliği 80. kuruluş yıldönümünü bugün törenle kutlayacak.
Spordan savaş mağdurlarına hizmet
Olası savaş ihtimali üzerine mülteciler için sınır bölgelerindeki spor tesisleri kullanıma açılacak.
Gaziantepspor özlem giderecek
Haber Devam Spot Haber Devam Spot Haber Devam Spot Haber Devam Spot
MEHMET OKUR Lakers'ı çarptı
NBA'de Detroit, Los Angeles Lakers'ı 111-88 mağlup ederken, Mehmet Okur maça damgasını vuran isim oldu. 25 dakika sahada kalan Mehmet, maçı 22 sayı, 5 ribaund ve 1 top çalma ile tamamladı. Diğer sonuçları şöyle:Orlando-Utah: 108-111, Boston- N.Orleans: 93-65, Philadelphia-Indiana: 96-93, Memphis-Chicago: 124-95,Minnesota-S.Spurs: 99-111, Houston-Clippers: 118-114, Portland- Toronto: 125-103.
Şampiyonlar Ligi nefes kesiyor
Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur maçlarının bitmesine bir hafta kala Milan ve Mahchester United'tan sonra Barcelona da çeyrek final biletini kaptı. Sahasında Deportivo'yu son dakika golüyle 3-2 yenen Juventus ise çeyrek final için büyük avantaj yakaladı. İtalyan takımı, son maçta Basel'e 5-0 yenilmezse bir üst tura çıkacak. En büyük çekişme B Grubu'nda yaşanıyor. Son maçlar öncesi bu grupta son sırada yer alan Roma'nın dahi çeyrek finale kalma şansı var. Son maçlar öncesi İnter ve R.Madrid de avantaj elde eden diğer iki takım.
14 Mart 2003
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED