AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E L E V İ Z Y O N
Yener'in kaderi RTÜK'te

TRT Genel Müdür Yardımcısı Şener Tokcan'a TRT'de yayın sırasında hakaret edildiği gerekçesiyle, Genel Müdür Yücel Yener'in görevden alınması RTÜK'ün gündeminde. Üst Kurul kararını pazartesi verecek.

RTÜK, TRT Genel Müdürü Yücel Yener'in biletini kesiyor. TRT Genel Müdür Yardımcısı Şener Tokcan'a hakaret edilmesi gerekçesiyle Yener'in görevden alınması gündemde.

Tokcan, TRT'deki bir yayında kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle RTÜK'e müracaat etti. Müracaat reddedildi. Tokcan da, karar aleyhine dava açtı. İdare Mahkemesi ise Tokcan'ın talebini yerinde bularak TRT'ye yaptırım uygulunmaması kararını geçersiz saydı. Tokcan, RTÜK'ten kararın yerine getirilmesini talep etti.

Kanun değişti fakat..

Tokcan'ın, kararın ardından RTÜK'e müracaatı hukuki bir tartışmayı başlattı. Tokcan'ın RTÜK'e ilk müracaat ettiği tarihte RTÜK Kanunu'nun 35. maddesi TRT'ye yaptırım uygunabilmesine imkan veriyordu. Ancak, daha sonra RTÜK'ün TRT üzerindeki denetim yetkisi kaldırıldı. Tokcan'ın, RTÜK'ün TRT üzerinde denetim yetkisi olduğu tarihte yaptığı müracaat hakkında kanun değiştiği için nasıl işlem yapılacağı tartışmalara neden oldu. RTÜK Başkanı Fatih Karaca, Hukuk Müşavirliği'nden görüş istedi. Sonuç, 'TRT'ye ceza verilebilir'di.

Gözler RTÜK'te..

RTÜK'ün dün karar vermesi bekleniyordu. Ancak, bazı üyelerin mazeret bildirererek toplantıya katılamayacaklarını açıklamasıyla toplantı ertelendi. RTÜK, pazartesi günü karar verecek. RTÜK TRT'ye uyarı cezası verirse, Yücel Yener'in görevi düşecek.

  • BİLAL ÇETİN / ANKARA


    Seymen Ağa'ya rakip çıktı
    Star'da bu akşam, başrolde yıllardır ekrandan uzak olan Mahsun Kırmızıgül'ün oynadığı Zalim adlı dizi start alıyor. Senaryosunu Yılan Hikayesi, Aştım Aşkım ve Beşik Kertmesi gibi dizilerin senaristi Tayfun Güneyer'in yazdığı dizinin yönetmeni ise Faruk Teber. Başlıca rollerinin Kırmızıgül ve Düvenci'nin yanısıra Zafer Ergi, Nebahat Çehre ve Şafak Sezer'in paylaştığı Zalim'in konusu şöyle:
    Profesyonel kiralık katil Ayaz, son görevini yaptıktan sonra içinde bulunduğu kirli dünyayı bırakıp 7 yaşındaki oğlunu da yanına alarak uzaklara gitmeyi planlarken işler ters gider, kaçmak zorunda kalır. Polis ve mafya Ayaz'ın peşine düşer. Ayaz, kaçma telaşesindeyken Sudenaz ile tanışır.
    Star / 20.15


    Tatlı Hayat'ta bebek telaşesi var
    Haluk Bilginer ve Türkan Şoray'ın başrol oynadığı Tatlı Hayat'ta İhsan, Yorgo ve Başar bebeğe tek başlarına bakabileceklerini iddia ederler. Başlangıçta herşey oyun gibidir. Herkes çok eğlenir. Ancak sıra bebeğin ihtiyaçlarını gidermeye gelince herkesin eli ayağı birbirine dolanır. Ev savaş alanı gibi olmuştur. Evin erkekleri bakıcılık işinde sınıfta kalmışlardır.
    Show / 22.00

  •  
    Savaş karşıtları İskele Sancak'ta
    Savaş karşıtı aydınlar İskele Sancak'a konuk oluyor. Müjdat Gezen, Abdurrahman Dilipak, Mehmet Ali Alabora, Mustafa Alabora, Bedri Baykam, Yücel Sayman ve Aydın Engin; Ahmet Hakan Coşkun'un sunduğu İskele Sancak'ta Irak Savaşı'nı tartışıyorlar. Konuklar savaşa neden karşı olduklarını, Türkiye'nin, olası bir savaştan nasıl etkileneceğini programda tartışıyor.
    Kanal 7 / 23.15

    Lozan'dan bugüne Musul meselesi
    Taha Akyol'un sunduğu Eğrisi Doğrusu'na İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Budak konuk oluyor. Budak programda "Türk-Irak sınırının nasıl çizildiği", "Türklerin ve Kürtlerin nasıl etkilendiği", "Lozan'da başarılanlar ve başarılamayanlar" gibi konuları değerlendiriyor izleyenlere.
    Cnn Türk / 23.05

    Dawson's Creek sil baştan ekranda
    Cnbc-e nostalji kuşağında Dawson's Creek'in ilk bölümlerini getiriyor. Dizinin 6. sezon yayınları gelecek haftadan itibaren kaldığı yerden devam edecek. Dizinin ilk bölümünde, Dawson ve Joey, çocukluğundan bu yana gecelerini Capeside'da geçirmektedir. Fakat 15 yaşına geldiklerinde ilişkilerinde değişiklikler olur. Dawson film çekme sevdasındadır.
    Cnbc-e / 20.00
    14 Mart 2003
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED