AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M

Disketleri kaçırdılar

Uzanların, İmar Bankası'na el konulduğu günden düne kadar disketler kaçırıldığı ve şifreler saklandığı için resmi muhasebe kayıtlarına ulaşılamadı. Ödemeler resmi kayıtlara ulaşılmasından sonra yapılacak.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından 3 Temmuz'da el konulup Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu(TMSF)'na devredilen İmar Bankası'nda işlemler tam bir kördüğüme dönüştü. Uzanlara ait İmar Bankası'na el konulduktan düne kadar geçen zaman içerisinde disketler yok edildiği, şifreler saklandığı için ana muhasebe kayıtlarına ulaşmak mümkün olmadı.

BDDK ve TMSF'dan yapılan ortak açıklamada, İmar Bankası A.Ş.'nin bankacılık işlemleri yapma ve mevduat kabul etme yetkisinin ilgili kanun hükmü gereği kaldırıldığı ve yine kanun hükmü gereği bankanın yönetim ve denetiminin TMSF'ya intikal ettirildiği hatırlatıldı.

Bu çerçevede, sigorta kapsamındaki mevduatın ödenmesi için gerekli çalışmaların TMSF tarafından başlatıldığı ifade edilen açıklamada, bu çalışmaların kısa sürede tamamlanabilmesi için bankanın ilgili mevzuat çerçevesinde tutmakta yükümlü olduğu hesap kayıtlarına ulaşılmasına bağlı olduğu ifade edildi. Açıklamada, şöyle denildi: ''Alacaklıların zarar görmemesi bakımından Banka'nın yönetim ve denetimine BDDK tarafından el konulduğu 3 Temmuz 2003'ten bu yana aralıksız olarak yürütülen çalışma ve çabalara rağmen 9 Temmuz 2003 itibarıyla, resmi muhasebe kayıtlarına ulaşılması mümkün olamamıştır. Kayıtlara ulaşılmasıyla birlikte işlemler tamamlandığında yapılacak ödemeler için gerekli finansal kaynak konusunda TMSF, Hazine Müsteşarlığı ve Merkez Bankası tarafından gerekli mali hazırlıklar tamamlanmıştır.''

Ödemeler tespitten sonra

BDDK açıklamasının, Star Gazetesi'nin günlerdir "Fon ödeme yapmıyor" iddiasına karşılık yapıldığı öğrenildi. Açıklamada, banka ortaklarının yasal defter ve belgeleri yetkililere ibrazının sadece yasal sonuçları olan bir zorunluluk olmadığı, aynı zamanda sahiplerine güvenerek tasarruflarını muhtelif şekillerde İmar Bankası'nda değerlendiren tasarruf sahiplerine karşı vicdani bir sorumluluk olduğu belirtildi. Kurum tarafından bundan sonraki süreç ve uygulamalarla ilgili açıklama yapılmaya devam edileceği de bildirilen açıklamada, ''Kamuoyunu tatmin edici açıklamaların yapılabilmesi, banka ortakları ve çalışanlarının yeni banka yönetimi ile işbirliği yapmasına bağlı olduğu hususu kamuoyuna duyurulur'' denildi.

UZAN GRUBU: Kayıtlar BDDK'da

Uzan Grubu, İmar Bankası'nın resmi muhasebe kayıtlarının tamamının Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) elinde ve bilgisinde olduğunu iddia etti. BDDK ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun İmar Bankası'nın yönetim ve denetimine el konulduğu 3 Temmuz 2003'den bu yana aralıksız olarak yürütülen çalışma ve çabalara rağmen, dün itibarıyla resmi muhasebe kayıtlarına ulaşılmasının mümkün olamadığını açıklamasının ardından, Uzan Grubu da yazılı bir açıklama yaptı. Uzan Grubu açıklamasında, BDDK'nın açıklamasının gerçek dışı olduğu iddia edilerek BDDK'nın geçen cuma günü bankaya girdiği ve kayıtların tamamını aldığı savunuldu.

 
Çörtük'e tahkim yolu
Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'e bağlı olan Vakıflar Bankası, alacaklarının tahsili için düğmeye bastı. Banka, 300 trilyon borcu olan Çörtük'ün sahibi olduğu Bayındır Grubu'yla ilgili tahkime gitme kararı aldı.
Gürüzcüler direniyor
Çelik: Rektörlerin isteğini görüşeceğiz
Türbanın önü açılamaz
YÖK Başkanı yalnız kaldı
YÖK Kanunu değişikliğine sadece YÖK Başkanı Kemal Gürüz ile 18 üniversite rektörü karşı çıkıyor. Üniversite öğretim üyeleri ve öğrencileri ise değişikliği destekliyor.
Deprem söylentisi korkuttu
İstanbul'da dün kulaktan kulağa yayılan 'deprem olacak' söylentisi, paniğe yolaçtı. Kandilli Rasathanesi, Marmara'da sıradışı bir aktivite olmadığını belirterek, söylentiyi yalanladı.
Basın Kanunu'na AB makyajı
AB'ye uyum için hazırlanan 7. paketle ilgili çalışmalarını son aşamaya getiren komisyon, 5680 sayılı Basın Kanunu'nu da paket kapsamına alarak kanunun "Müsadere, el koyma, dağıtım yasağı" başlıklı 29. maddesinde, değişiklik yapmaya karar verdi.
Kuriş'in katil zanlısı tutuklandı
Cezaevlerinde pişmanlık sırası
Turizmde 'Rus' patlaması
Hattın öbür yanı ölüm
Hiçkimse doğruları açıkça söyleyemiyor
yumurtadan bu kez
SANAT ÇIKTI

'Ciklet kralı'nın Karting tutkusu
Gözyaşları ile uğurlandılar
Kısa kısa...
10 Temmuz 2003
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED