|

Xperia Z5'te de aşırı ısınma sorunu!

Xperia Z5 Premium'da 4K sıkıntısı, Compact'ta ise bu sorun... Bakalım ortanca kardeş ne tür bir problemle gelecek!

Yeni Şafak ve
10:34 - 4/10/2015 Pazar
Güncelleme: 07:34 - 4/10/2015 Pazar
Yeni Şafak

Qualcomm'un halihazırdaki tepe seviye yongaseti çözümü Snapdragon 810'un aşırı ısınma sorunu olduğunu biliyoruz. Haliyle bu yongasetinin yer aldığı pek çok üst seviye telefon da bu durumdan muzdarip. Qualcomm bu sorunu gidermek için bir güncellemeye gidip v2.1 sürümü altında yongasetini güncellemiş olsa da hangi modellerde ilk versiyonun hangilerinde yenisinin kullanıldığı konusu da net değil.



Bildiğimiz gibi Sony'nin bir önceki tepe seviye modeli Xperia Z4/Z3+ modelleri bu sebepten ötürü fazla uzun ömürlü olmamış ve Sony kısa süre ertesinde yeni 810 tarafından güçlendirilen Xperia Z5 neslini duyurmuştu.





Ailenin tepe seviye üyesi Z5 Premium'un soğutması düzeneğinde termal macunu doğrudan işlemcinin üzerine süren ve ek olarak da çift ısı borusu ile destekleyen Sony bu sayede ısınmanın önüne geçmiş olsa da küçük kardeşlerinde bu tür bir önlem alığ almadığı belirsizdi.





İşte şimdi

'ın aktardığı gelişmeye göre

'ın da ısınma sorunu var. Modelin iç tasarımını henüz görmediğimiz için Sony'nin Premium'daki gibi ekstra soğutmaya yer verip vermediğini bilmiyoruz ancak tablodan hareketle vermemiş gibi. Şöyle ki biraz kullanımın ertesinde ısı aniden yükseliyor ve ekran da bu ısınmadan etkilendiği için tuş vuruşlarımızda gecikmeler yaşanmaya başlıyor. Dahası bazı kullanıcıların yorumlarına baktığımız zaman yeniden başlatmanın da her zaman çözüm olmadığını görüyoruz. Sony muhtemelen yakın bir gelecekte sorunu gidermek için bir güncellemeye gidecektir ama o zamana kadar beklemede kalmak daha mantıklı.



Her ne olursa olsun, açıkçası Sony gibi -her ne kadar pazar payı artık yerlerde olsa da- ana akım sınıfında yer alan bir üreticinin neden halen inatla 810 yongasetinde direttiğini anlamak imkansız. Bildiğimiz gibi LG, kullanıcılarını bu durumdan mağdur etmemek için hiçbir modelinde Snapdragon 810'a yer vermedi ve LG G4'te de yeni çıkan

'da da küçük kardeşi 808'i kullandı. Keza

'de de tercihi 808 oldu. Keza One M8 modelinde 810'dan ağzı yanan HTC de

'da olsun yahut onun

olsun Mediatek'in Helio X10'una yer verdi. Sony ise 810'daki ısrarını inatla sürdürmeye devam ediyor.



Evet;

, Compact'ta ise bu sorun... Bakalım

ne tür bir problemle gelecek!





#sony
#xperia z5
#akıllı telefon
#android
9 yıl önce