|

Sony Xperia Z3+ ile Z4: Alev alev yandığımız doğru!

Sony yaptığı resmi açıklama ile birlikte, hem Xperia Z3+ hem de Z4 modellerinde aşırı ısınma sorunu olduğunu onayladı. Peki ne yapmalıyız?

Yeni Şafak
16:41 - 13/06/2015 Cumartesi
Güncelleme: 16:51 - 13/06/2015 Cumartesi
Diğer

Hatırlarsak daha dün sizlerle

olduğunu paylaşmış ve şöyle demiştik:



''

İşin bizi asıl ilgilendiren kısmı ise Sony'nin dün Türkiye tanıtımını gerçekleştirdiği ve önümüzdeki ayın ortasında satışına başlayacağı Xperia Z3+ modelinin aslında Sony Xperia Z4 ile aynı olması. Yani muhtemelen Xpeira Z3+'ta da ısınma sorunu mevcut

.''



İşte Sony yaptığı resmi açıklama ile birlikte, hem Xperia Z3+ hem de Z4 modellerinde ısınma sorunu olduğunu onayladı. Yaz aylarında bu sorunu gidermeye yönelik bir güncelleme yayımlayacağını söyleyen firma, kullanıcılara da ''eğer durumdan şikayetçi iseniz servislerimize gidin'' önerisinde bulunuyor.



Peki ne yapmalıyız?


henüz ülkemizde satışa çıkmadığı için ucuz atlattık diyebiliriz. Çıktığı zaman almadan önce ilk olarak Türkiye'den yapılan incelemeleri okuyup sorunun giderilip giderilmediğine bakacağız. İncelemeler 'ısınmıyor' diyorsa yine güvenmemekte fayda var. Gidip mağazaya kendimiz denemeliyiz. Yapmamız gereken zaten iki dakikalık iş. Google Play'i açıp Antutu'yu yükleyecek ve skora bakacağız. Eğer skor olması gerektiği gibiyse sorun yok. Eğer çok düşükse demek ki sorun var. Bu arada test yaparken ısı seviyesinin ne düzeyde olduğunu anlamak için elimizi cihazın arkasına koymakta da fayda var.



Donanımsal sorun, yazılım güncellemesiyle düzelmez!


Diğer taraftan Sony'nin güncelleme açıklamasına da pek itibar etmemek gerek. Ne de olsa donanımsal bir sorunu yazılımsal güncelleme ile gideremezsiniz. Ha; performanstan feragat ettirecek bir takım kısıtlamalara gidilirse (örn. ısı/saat hızı frekans ayarlarını yeniden düzenlemek gibi) tabii ısı da düşer ama dediğimiz gibi donanım sorunu ''performanstan feragat etmeden'' sadece yazılım yoluyla çözülemez. Bu bağlamda zaten işlemcinin üreticisi firma olan Qualcomm, yongasetlerinde ısınma sorunu olduğunu bizzat kendisi doğruladı ve revizeye gittiklerini açıkladı. Yani cihaz üreticilerine gönderilen ilk parti yongasetleri donanımsal olarak sorunluyken ikinci parti yongasetlerinde sorun yok. İşte Xperia Z3+ ve Z4'te ısınma olmasının sebebi de ilk parti yongasetlerinin kulanılmış olması. Eğer Türkiye'ye gelecek olanlar ikinci partiden olursa ne ala...



Velhasıl dediğimiz gibi beklemede kalmakta fayda var şimdilik.






#akıllı telefon
#sony
#android
#xperia z4
#xperia z3+
9 yıl önce