|

LG V10: Çift ekran, ultra kamera!

LG, çift ekranla gelen yeni tepe seviyesi V10'u tanıttı. Android dünyasında 'kağıt üzerinde' şimdiye kadar bizi en çok tatmin eden model bu oldu.

Yeni Şafak ve
09:46 - 1/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 12:06 - 8/10/2015 Perşembe
Yeni Şafak

LG, merakla beklenen çift ekranlı akıllısı V10'un resmi tanıtımını gerçekleştirdi. LG'nin V ön eki altında gelen yeni serisinin ilk üyesi olan modelin başat özelliği bir nev'i kısayol ekranı yahut yardımcı ekran diyebileceğimiz ikincil ekranla tasarlanmış oluşu.





Gördüğümüz gibi normal ekranın üstüne kaplama gibi yerleştirilen bu ekran bize hızlı erişmek istediğimiz uygulamaları gösterirken kapatmamız halinde ise tarih, saat, hava durumu ve pil göstergesini görüyoruz. İkincil ekranın bir diğer önemli avantajı ise bize o an yaptığımız şey her ne ise onu engellemeden bildirimleri göstermesi. Dilersek 7/24 de açık tutabildiğimiz bu ekran bataryayı da olumsuz yönde etkilemiyor.



LG V10, bu ayırt edici özelliği haricinde de oldukça üst seviye bir model:








Paslanmaz çelikten çerçeve

si sayesinde hem şık hem de darbelere karşı korumalı biçimde tasarlanan LG V10'un bu bağlamda altını çizmemiz gereken bir diğer önemli özelliği de

MIL-STD-810G

sertifikası ile gelmesi. Bunun pratikteki anlamı modelin düşmelere karşı ciddi derecede dayanıklı oluşu. Şöyle ki bu sertifikayı alabilmek için modeller 120 cm yükseklikten ve farklı açılardan yere bırakılıyorlar. Keza

Dura Skin kaplama

sayesinde de hem rahat bir kavrama/elde tutuş sağlanırken hem de çizilmelerin vs. önüne geçiliyor. Bu arada ekranda da

çift katmanlı

Gorilla Glass 4 ekran camı kullanıldığının altını çizelim.






Bu ay içerisinde ilk olarak G. Kore'de satışa sunulacak ve akabinde küresel sevkiyatına geçilecek olan model aşağıda gördüğümüz gibi siyah, beyaz, bej, buz mavisi ve koyu mavi olmak üzere toplam 5 farklı renk seçeneği ile gelecek.



Fiyat maalesef henüz belli değil ama Türkiye'ye gelişi tahminimizce

2,500-2750 TL

seviyesinde şekillenecektir.









Tanıtım Videosu:







#lg
#lg v10
#akıllı telefon
#android
9 yıl önce