T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

B İ L İ Ş İ M

Digital devlette küme düştük!

TNS'nin 26 ülkede yaptığı araştırmaya göre Türkiye, internet üzerinden kamusal hizmetlerin kullanımında yüzde 3'le sonuncu sırada yer aldı.

Dijital devlet olarak da adlandırılan e-Devlet çalışmalarında Türkiye'nin 26 ülke arasında sonuncu sırada yer aldığı bildirildi. Taylor Nelson Sofres danışmanlık şirketinin yaptığı çalışmaya göre, Türkiye, internet üzerinden kamusal hizmetlerin kullanımında yüzde 3'le Endonezya ve Rusya ile sonuncu sırada bulunuyor. 26 ülkede gerçekleştirilen e-Devlet araştırmaları sonucunda e-devlet kullanımının en yüksek olduğu ülkeler Norveç, Danimarka, Kanada ve Finlandiya oldu. Bu ülkelerde dijital devlet uygulamaları yüzde 47,75 gibi yüksek bir ortalamaya ulaşırken, Türkiye, Endonezya, Rusya Federasyonu ve Polonya'nın yüzde 3'lük ortalamaları ile derin bir sayısal uçurum yarattı.

Vatandaş güvenmiyor

Türkiye'nin yüzde 3 oranındaki e-devlet kullanımı oranının, yüzde 2'lik bölümü "sadece bilgi almak" olurken, vatandaşların kamu işlerinin sadece yüzde 1'ini internet üzerinden yapabildiği belirlendi. Şirket, araştırma için Haziran-Eylül ayları arasında yaklaşık 30 bin kişi ile görüştü. Yine araştırmaya göre, Türk internet kullanıcılarının yüzde 49'u da e-devlet çalışmalarına güvenmediği belirlendi. Kullanıcıların yüzde 21 güvendiğini belirtirken, yüzde 30'u ise "bilmiyorum" yanıtını verdi.

E-DEVLET KONFERANSINDA YOKUZ!

Belçika'da 29-30 Kasım tarihlerinde düzenlenecek e-devlet konferansına Türkiye'den hiç kimsenin başvurmadığı belirlendi. "Conference on eGovernment: From Policy to Practice" adlı konferansa Brezilya, İsrail, Malezya ve ABD gibi Avrupalı olmayan ülkeler de katılırken, komşu

Yunanistan, konferansta, Maliye Bakanlığının www.taxisnet.gr projesi ile yer alacak. Belçika Başkanlığındaki Avrupa Komisyonu tarafından bakanlar düzeyinde organize edilen konferans, vatandaş ve şirketlere on-line kamu hizmetlerinden elde edebilecekleri yararları göstermeyi hedefliyor.


WEB GEZGİNİ

Bedava İngilizce öğrenmek için...

İnterneti kullanarak İngilizce öğrenmek isteyenlerin karşısına genellikle, yabancı siteler çıkar seçenek olarak. Bu alanda, Türkçe kaynak bulmak zordur. İnternette Türkçe içeriğin artmasıyla birlikte, bu alanda seçenekler de artmaya başladı. İşte bunlardan biri, Bedava İngilizce.com adlı bir site. Sitede, İngilizce dersleri, testler, gramer, sözlük ve İngilizce öğrenmeye çalışan kişilerle konuşabileceğiniz sohbet odaları yer alıyor.
http://www.bedava-ingilizce.com


Yükselen trend: Sertifikasyon!

İnternet teknolojileriyle ilgili dünya çapında geçerli sertifikasyon sistemleri, son dönemlerde ilgi çeken konulardan biri. Çünkü bu sertifikaya sahip bir kişi, dünyanın her yerinde kolayca iş bulabiliyor. Bu amaçla açılan TurkMCSE adlı site, sertifikalarla ilgili internet kullanıcılarını bilgilendirmeyi amaçlıyor. MCSE, MCSD, MCDBA ve CISCO sertifikalarıyla ilgili ders notları ve makalelerin yer aldığı sitede, online sınavlar, soru-cevaplar, forum köşesi, haberler, site tanıtımları gibi bir çok bölüm yer alıyor.
http://www.turkmcse.com


ADRES ÇUBUĞU

  • http://sozluk.ixirserver.com

  • http://www.inndir.com

  • http://www.program.arsivi.com

  • http://www.akincilar.f2s.com

  • http://www.cihansalim.net

  • http://www.havadis.net

  • http://www.medyatava.com

  • http://www.haber-yorum.com

  • http://www.maviay.net

  • http://www.interturknet.com

  • http://www.birgaripmavi.net


    Sentim, TQM ile Kalite Fuarı'nda

    Sentim, 13-15 Kasım tarihleri arasında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi'nde düzenlenen Kalite ve Yönetim Sistemleri Fuarı'na katılıyor. Sentim, grup şirketleri arasında yer alan ve yazılım çözümleri ile müşterilere hizmet sunan Sentim Yazılım'ın, toplam kalite yönetimini en üst düzeyde ele alarak hazırladığı TQM (Total Quality Management-Toplam Kalite Yönetimi) Veritabanı Uygulama Yazılım Paketini fuar boyunca ziyaretçilere tanıtmayı amaçlıyor. TQM paketi, kalite sistemlerinin (ISO 9000, QS 9000, AQAP vb) kurulması-uygulanması için gerekli tüm adımları içeriyor ve dokümantasyon çalışmalarının elektronik ortamda yürütülmesini sağlıyor. TQM, firmaların sertifikasyon süreçlerini son aşamaya kadar takip edebilecek yapıya sahip.


    'Compaq birleşmesi rekabeti artıracak!'

    Hewlett Packard (HP) Türkiye Genel Müdürü Şahin Tulga, Compaq firması ile birleşmenin asıl amacının, yakın bir rakipten kurtulmak değil, aksine rekabetçi avantajı artırmak olduğunu söyledi. Tulga, HP ve Compaq'ın birleşmesi ile oluşacak yeni firmanın Mart ayında faaliyete başlayacağını belirterek, "Şu anda bu birleşme öngörüsü Amerika ve Avrupa Birliği'nin ilgili kurumlarında değerlendiriliyor. Onaylar alınır alınmaz faaliyete hemen geçilecek" dedi. HP'nin, Compaq ile birleşmesinde ana nedenin, sanılanın aksine yakın bir rakipten kurtulmak değil, rekabetçi avantajı artırarak daha ucuza mal edebilmek olduğunu kaydeden Tulga, "Daha büyük bir firma, daha ucuza mal edecektir. Ciddi tasarruflar söz konusu olacak. Bu şekilde daha rekabetçi olunacağını düşünüyorum" dedi.


  •  
    SEKTÖRDEN
    SAP AG: Türkiye büyüyen bir pazar
    E-İş ve endüstri çözümleri pazarının dünya lideri SAP AG, Türkiye'de kendi şirketini açmak üzere başlattığı kuruluş çalışmalarını tamamladı. Akmerkez'deki Yönetim Merkezi'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında Türkiye hakkındaki düşüncelerini açıklayan SAP AG Avrupa Başkanı Léo Apotheker, dışardan bakıldığında Türkiye'nin, girişimcisi, nitelikli insan kaynağı, coğrafi konumu ile ekonomisinin herşeye rağmen hızlı gelişen ve büyüyen çok ciddi bir pazar olduğunu dile getirdi. Toplantıya SAP AG Güney Avrupa Direktörü Enrico Negroni ve SAP Systems Genel Müdürü Safa Haktanır da katıldı.
    mysap

    Urfa'dan New York'a 900 kişi "i-CAN" dedi Apple Bilkom'un 2 Ekim'de başlayan ı-CAN Film ve Müzik Yarışması ile beraberindeki Roadshow sürüyor. Birinci ayını dolduran yarışmaya, Urfa'dan New York'a kadar geniş bir coğrafyadan yaklaşan 900 kişi katılırken, 8 şehrin geride bırakıldığı Roadshow'da Apple ürünleriyle donatılmış TIR'ı 30 bin kişi ziyaret etti.
    bilkom

    TürkTicaret.Net'ten yeni ekonomi atağı
    Ticareti Kolaylaştırma Merkezi TürkTicaret.Net ve Garanti Bankası düzenledikleri bir basın toplantısıyla yaptıkları işbirliğini tanıttılar. Geniş kapsamlı işbirliği kapsamında TürkTicaret.Net iş platformunun ödeme ve tahsilat hizmetleri altyapısı, elektronik bankacılık alanında öncü çözümler sunan Garanti Bankası tarafından oluşturuluyor. Türkiye'nin ilk B2B internet sitesi TürkTicaret.Net, 1998 yılı Ocak ayında Bursa'da kurulan Bursanet Ltd. Şti bünyesinde faaliyet gösteriyor.
    turkticaret

    TEKNOLOJİ VİTRİNİ
    Sony Notebook'ta yeni seri
    Empati Bilişim, yeni Sony notebook serisini kullanıcılara sunuyor. Son derece yenilikçi ve şaşırtıcı özellikleriyle göze batan SONY PCG'nin; SONY PCG- R505TE /R505TS /R505TSK Windows 2000 ile beraber farklı versiyonları bulunuyor. Her biri sadece 1,5 kg ve 2.5 cm inceliğinde olan bu olağanüstü ürünler, teknolojinin hemen hemen tüm teknik imkanlarını da barındırıyor.
    empatibilisim

    MOTOROLA'DAN DIGITAL ASİSTAN
    Motorola'nın, Accompli 008 modeli, PDA ve telefondan oluşan oldukça kullanışlı bir cihaz. GPRS teknolojisiyle internete bağlanmanın kolaylığını sunan cihaz, 155 gram ağırlığı ve 54x28 mm geniş dokunmatik ekranı ile dikkati çekiyor.
    motorola

    DELL'DEN XP YÜKLÜ 3 YENİ MODEL!
    Bilgisayar üreticisi Dell, Microsoft Windows XP'nin piyasaya çıkması ile aynı anda Windows XP yüklü olarak satılacak 3 yeni bilgisayar modelini duyurdu. Windows XP, başlangıçta en popüler üç Dell modeli ile sunulacak.
    dell

    NET KİTAP
    Flash 5 & Action Script
    Seçkin Yayıncılık, web tasarımına yeni bir boyut getiren teknoloji Flash'ı konu alan bir kitap yayınladı. İnternet kullanıcılarının ve özellikle de web tasarımıyla ilgilenenlerin www. webteknikleri. com adlı siteden tanıdığı Memduh Saraç tarafından yazılan kitap "Flash 5 & Action Script" adını taşıyor. Kitabın en büyük özelliği webteknikleri.com sitesinde bulunan örneklerle destekleniyor olması. Web tasarımı öğrenmek isteyenlerin ya da halen uğraşıp da Flash konusuna girmek isteyenlerin yararlanabileceği temel bir kaynak niteliğinde olan kitap, tüm konuları ayrıntılı biçimde ve anlaşılır bir dille ele alıyor. Konu anlatımlarının resimlerle desteklendiği kitapta, Action Script geniş bir yer tutuyor.

    seckin

    11 Kasım 2001
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Reklam Tarifesi
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Ramazan| Arşiv
    Bilişim
    | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED