T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i
Bilgisayar'da fiyatları indirdik

T E L E V İ Z Y O N

Haberci de gitti...

Bütün arayışlara rağmen maliyeti yüksek olduğu için bir türlü sponsor bulamayan Haberci, bir yıldır yayınlanmakta olduğu NTV'den de kaldırıldı.

Ekonomik krizden etkilenen televizyonlarda yeni projeler askıya alınırken birçok program da yayından kaldırıldı. Destek bulamayarak ekrana veda etmek zorunda kalan son program, ünlü haberci Coşkun Aral'ın dünyayı dolaşarak hazırladığı Haberci'si oldu. Atv'den ayrılınca NTV'ye geçen ve programına yaklaşık bir yıldır burada devam eden Aral, sponsor arayışları sonuçsuz kalınca NTV'den de ayrılmak zorunda kaldı.

'NTV'ye minnettarım'

Bugüne kadar hakkında bir çok methiyeler yazılan ancak bir türlü kıymeti bilinmeyen Haberci'nin yayından kaldırılmasının ve kendisinin de NTV'den ayrılışının sadece programa sponsor bulunamamasından kaynaklandığını söylüyor Coşkun Aral. NTV'ye de bir kırgınlığının olmadığını, aksine minnet borcu olduğunu belirtirken, şöyle devam ediyor: "Atv'den ayrıldıktan sonra NTV büyük bir destek verip beni çağırdı. 13 ay boyunca bütün arayışlara rağmen, programın maliyeti yüksek olduğu için sponsor bulunamadı ve bugüne kadar yaptığım bütün programları NTV kendi imkanlarıyla destekledi. Burada aldığım maaşı da hiç bir yerden almadım. Destek bulamayınca devam ettiremeyeceğimiz ortadaydı. Sonunda ben de onları daha fazla yormamak için ayrılmak zorunda kaldım."

Haberci, yurtdışında

Programı kaldırıldığı için NTV'ye bir kırgınlığı yok Aral'ın ancak, programa sponsor olmayan işadamları ve televolelere meyleden izleyiciye fazlasıyla kırgın. "Ne yazık ki bizim ülkenin bilgiye ve belgeye pek değer verdiği yok" derken, Türkiye'de geç saatlere kadar televole izleyen bir toplumun varlığını herkesin bildiğini söylüyor. Talep olduğu için de televizyonların bu tarz yapımlara yöneldiğine dikkat çekerek, işadamlarının da toplumun geleceğine sağlıklı yatırım yapmak yerine televole mantığıyla hareket ettiklerini kaydediyor.

Şu ana kadar diğer Tv kanallarından herhangi bir teklif almadığını belirten Aral, şöyle devam ediyor: "Ben haberciyim ve dünyayla da çalışıyorum. Yabancı ülkelerle yapmış olduğum çalışmalar var. Almanya'da bizim bir versiyonumuz yapılıyor. Haberci, bir Fransız arkadaşın sunumuyla Fransa ve Belçika televizyonlarında gösteriliyor. Artık ben de onlarla devam edeceğim."


SEYRİ ŞAHANESeyri Şahane
Türkçe ibadet tartışmaları bitmiyor
Ateş Hattı'nda yine Türkçe ibadet ve Türkçe ezan tartışması vardı. Ezanın Türkçe okunmasını isteyen ve bu konuda yazdığı kitabının tanıtımını katıldığı her programda yapan Cengiz Özakıncı, camilerin kamuya açık yerler olduğunu, dil birliği sağlanması ve insanların dinini anlayabilmesi için ezanın ve ibadetin Türkçe olması gerektiğini savunuyordu. Bu konuda Özakıncı'ya en iyi cevabı Reha Muhtar verirken, Bülent Ersoy'un ezan ve ibadet konusunda yaptığı konuşmalar herkesi şaşırttı. Ersoy'un, bilmediği konularda ukalalığa kaçmayarak, öğrenmek amacıyla sorular sorması ise takdire şayandı.

 
Stv - 15.20
İftar zamanına neş'eli bir hazırlık
Sunuculuğunu Yeha Yeprem'in yaptığı İftar Zamanı, Rahmet ve bereket ayı Ramazan'ın güzelliklerini ekrana taşıyor... Sofra başında toplanılıp huzurla oruçların açıldığı saatlerde dopdolu bir ramazan akşamı geçirmek isteyen gönülleri iftar heyecanına hazırlıyor. Her bölümünde ayrı bir konunun işlendiği Çamlıca Konağı, gerek sohbet bölümleri gerekse yemek tarifleriyle izleyenlerin evine konuk olurken, Türk halkının sosyal, kültürel ve ahlaki değerleri vurgulanarak dramatize ediliyor. Hiç dinmeyen bir neş'e, hiç bitmeyen bir zevk, hiç eksilmeyen bir aşkla tütüp giden bir ay varsa o da Ramazandır. Ramazan günleri ve geceleri; her lahza, gönülleri ayrı bir haz ve ayrı bir tatlılıkla sarar, şefkatle onları kucaklar, yaşama zevkiyle coşturur.
RAMAZAN GÜNLÜĞÜ
  • İslam'ı sonradan araştırarak kabul eden insanların hayat hikayelerini konu alan Yeni Hayatlar'da, Ramazan ayı boyunca bu hayatlardan ilginç hikayeler ekrana gelecek. Stv - 19.00
  • Güzel Türkçesi ve güzel yüzüyle Yusuf Ziya Özkan, Gecenin Bereketi'yle izleyenlerin sahur sofralarına konuk oluyor. Stv - 03.30
  • Süleyman Çobanoğlu'nun sunduğu İftar Saati'nin bugünkü konuğu Minyeli Abdullah adlı romanıyla okurların yakından tanıdığı Hekimoğlu İsmail. Çobanoğlu, Hekimoğlu İsmail ile dünden bugüne değişen Ramazanları konuşuyor. Kanal 7- 16.30
  • 17 Kasım 2001
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
    Bilişim
    | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED