T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i
Bilgisayar'da fiyatları indirdik

P O L İ T İ K A

Hükümet
birilerinin memuru

Erdoğan, hükümetin "kendisine verilen görevleri" bitirmeden gitmeyeceğini belirterek, "Bunlar gidince Türkiye ayağa kalkar" dedi.

AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, millet dışında hiçbir yerden destek almaya ihtiyaçları olmadığını belirterek, "Biz gücümüzü milletten alarak yola çıktık. İlkelerimizi de buna göre belirledik. Kendimizi de ispatladık. Bir yerlerden referans almamıza gerek yok" dedi.

Erdoğan, dün Kütahya İl Başkanlığı'nı açtı. Cuma namazını Ulu Cami'de kılan Erdoğan, daha sonra Zafer Meydanı'nda düzenlenen mitinge katıldı. "Başbakan Erdoğan" sloganları arasında kürsüye gelen Erdoğan, 81 ili kapsayan "Ak Yürüyüş"e ara vermeden devam edeceklerini söyledi.

Onbinlerce kişinin kendilerine ilgi gösterdiğini söyleyen Erdoğan, medyanın buna yer vermemesini eleştirdi. Erdoğan'ın, "Bu partiyi siz kurdunuz. Şimdi herkes AK Yürüyüş'e katılıyor. Medyada bunu göremiyorsunuz" sözleri üzerine kalabalık medya aleyhinde slogan attı. Slogan atılmasına karşı çıkan Erdoğan, "Biz şurdan, buradan, medyadan değil, gücümüzü halktan alarak yolu çıkıyoruz" diye konuştu.

Memuriyetleri bitmedi

Hükümetin devletin imkanlarını küçük bir gruba peşkeş çektiğini, hortumlattığını anlatan Erdoğan, "Onlar sadece hortum bağlıyor. Bir yerlere peşkeş çekiyorlar" dedi. Kalabalığın "Hükümet istifa" sözleri üzerine Erdoğan, "Bunlar istafa eder mi yahu? Daha yapacakları çok şey var. Daha memuriyetleri bitmedi. Onu yerine getirecekler. Emirlere boyun eğen aciz, basiretsiz bir hükümet. Bunlardan kurtulacağız. Başka çaremiz yok. Bunlardan kurtulduğumuz gün Türkiye, yeniden ayağa kalkacaktır" ifadesini kullandı. IMF'den yeni kredi alınmasına sevinen kişiler bulunduğunu belirten Erdoğan, Türkiye'nin yeni yük altına girdiğini hatırlattı.

AK PARTİ'YE KADIN İLÇE BAŞKANI

Kurucular Kurulu'nda çok sayıda kadına görev veren Adalet ve Kalkınma Partisi, ilk kadın başkanını Çankaya İlçe Teşkilatı'na atadı. Kadınlara parti yönetiminde görev vermedikleri gerekçesiyle eleştirilen AK Parti, Ankara'nın Çankaya İlçe Teşkilatı'nı bir kadın partiliye emanet etti. Vakıfbank'tan emekli olan elektronik mühendisi Emine Esma Doğan, yıllardır sol partilerin elinde bulunan Çankaya'da erkek rakipleriyle mücadele edecek. Doğan, geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Başkanlığı'na atanan Ersönmez Yarbay tarafından Çankaya İlçe Başkanlığı'na getirildi. Doğan'ın önümüzdeki günlerde Genel Başkan Erdoğan tarafından kamuoyuna tanıtılacağı öğrenildi.

 
Baraj ve ittifak anlaşmazlığı
DYP lideri Çiller seçim ve partiler kanunları için liderlerin nabzını yoklarken, partilerin görüş ayrılıkları ortaya çıktı.
Halk umurlarında değil
Kutan, "ABD bile üreticisini destekliyor. Halk bu hükümetin umurunda değil. İMF'den gelen her emre 'başüstüne' diyorlar" dedi.
Teröre karşı üçlü ittifak
Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan, terör, örgütlü suçlar ve kaçakçılıkla savaşım konusunda işbirliği yapacak.
Rizelilerden Yılmaz'a 'çay parası' protestosu
'MİLLETİN ÜÇ YILINA İPOTEK KOYAMAZLAR'
SP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, Hükümet'in IMF ile 3 yıllığına yeni bir anlaşma hazırlığı içinde olduğunu belirterek, "3 aylık ömrü bile kalmayan bir hükümetin, milletin 3 yılını ipotek altına almaya hakkı yoktur" dedi. Bekaroğlu, Parlamento'da düzenlediği basın toplantısında, "10 milyar dolarlık kredi" sonrasında piyasadaki olumlu gelişmenin aldatıcı olduğunu ileri belirterek, şunları söyledi: "Psikolojik olarak bunalmış piyasada, böyle söylentiler bile geçici iyimserlik havası oluşturabiliyor. Sayın Derviş geldikten sonra yapılan anlaşmalara ne oldu da yeni bir anlaşma yapıyorlar? Şubat 2001'de yaşananlara benzer bir şeyler yaşanacak gibi. Programın süresi daha bitmedi ki. Türkiye, yapması gerektiğini yapmadı, eksik şeyler mi bıraktı? Ülke iyice kuşatılmış durumdadır."

17 Kasım 2001
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED