T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i
Toshiba artık K.V.K.'da
 


KARTAL'IN ANTALYA SEFASI
Rakibi karşısında ilk yarıyı 1-1 bitiren Siyah-beyazlılar, Nihat'ın (2) ve Stavrum'un (2) attığı gollerle taraftarını mutlu etti. Antalya'nın tek golü M.Gürsel'den geldi.

SPOR YAZARLARI

Turgut Koloğlugil :
Beşiktaşlı olmanın tadına varıldı
Kara lastik Hükümeti
YOĞUN TALEP VAR
Kamuoyunda halkçı ve köylü olarak anılan Başbakan Bülent Ecevit sonunda vatandaşı ayakkabıdan da mahrum etti. Ekonomik kriz, İkinci Dünya Savaşı yıllarından kalma kara lastik ayakkabının hortlamasına neden oldu. Çifti 1,5 ile 2 milyon lira arasında değişen fiyatlarla satılan lastik ayakkabılara inşaat işçileri ile kırsal kesimden yoğun talep başladı.

SERİ ÜRETİM
Ayakkabı satıcısı Talat Çakıcı, siparişlerin artması sonucu imalatçıların yeniden lastik ayakkabı üretimine başladıklarını belirterek, "Fiyatı kunduradan üç kat ucuz olan lastik ayakkabılardan ayda 150 çift satıyoruz" dedi. 45 yıllık ayakkabı tamircilisi Cemal Kırnal, vatandaşın tamire verdiği ayakkabılarını bile alamadığını söyledi.

Kara lastik hükümetinin kara paketi
Hükümet ortakları, IMF'nin talepleri doğrultusunda hazırlanan 7,1 katrilyon liralık tasarruf paketini açıkladı. Paketten, zehir gibi düzenlemeler çıktı. Doğalgaza da akaryakıt vergisi geliyor. Özel İşlem Vergisi ve Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin oranları arttırılacak.

FINANCIAL TIMES
Türkiye'nin siyasi statüsü güçlendi
İngiltere'nin önde gelen finans gazetesi Financial Times'ın, "Afganistan Harekatı, Ekonomi ve Diplomasi" başlıklı haber yorumunda, Türkiye'nin siyasi statüsünün güçlendiği vurgulandı.

Erdoğan: Referansımız millettir
AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Kütahya İl Başkanlığı binasını açtı. Millet dışında hiçbir yerden destek almaya ihtiyaçları bulunmadığını belirten Erdoğan, "Biz gücümüzü milletten alarak yola çıktık. Bir yerlerden referans almamıza gerek yoktur" diye konuştu.

Merkez valileri patladı
İçişleri Bakanı Yücelen'i bildiri yağmuruna tutan 100'ü aşkın merkez valisi, işsizlikten bunaldıklarını belirterek, aktif görev talebinde bulundu. Aralarında Orhan Taşanlar, Necati Bilican, İlyas Aksoy ve Salih Şarman gibi bir dönemin ünlü isimlerinin de bulunduğu valiler, bakandan iş istedi.

 
İlk Cuma Bereketi
Ramazan-ı Şerif münasebetiyle, ibadete her zamankinden daha çok rağbet eden mü'minler, dün, Cuma namazında camileri doldurdu. Peygamberimiz'in mihmandarı Eba Eyyüb el-Ensari'nin yakınında medfun bulunduğu Eyüp Sultan Camii, İstanbul'un en kalabalık camilerinden biriydi. Hırka-i Şerif de, dünden itibaren ziyarete açıldı.
Yasaksız yarınlar için
M.Ü. İlahiyat Fakültesi'nde başörtülü kızların eğitiminin engellenmesini protesto eden öğrenciler "Yasaksız yarınlar" pankartı açtı. Eğitim yasağının sürmesi halinde pazartesi günü başlayacak sınava da girmeyeceklerini açıklayan öğrenciler, Dekan Zekeriya Beyaz'ın 'başörtüsü yerine şapka takın' önerisini kabul etmedi.
Ve Afganistan Masada
ABD ve Japonya'nın öncülüğünde 20 ülke, Washington'da biraraya gelerek Afganistan'ın geleceğini kararlaştıracak. Türkiye, İran, Pakistan, Çin ve Mısır gibi ülkelerin de katılacağı görüşmeler 20 Kasım'da başlayacak.
Halk umurlarında değil
Kutan, "ABD bile üreticisini destekliyor. Halk bu hükümetin umurunda değil. İMF'den gelen her emre 'başüstüne' diyorlar" dedi.
17 Kasım 2001
Cumartesi

PİYASALAR
Dolar 1.524.000
Mark 688.000
Altın (Cum.) 92.500
Borsa 11.193


Türkiye'de Hava
Adana 17 / 27
Ankara 9 / 26
Bursa 10 / 26
Diyarbakır 12 / 29
 


Albayrak Şirketler Grubu


   
Y A Z A R L A R
Ahmet Taşgetiren : Nazlı Ilıcak :
"Türkiye için seve seve..." 10'uncu Yıl Marşı
Fehmi Koru : Mehmet Barlas :
Işıltısız bir ABD'den dönüş... İMF de antika meraklısı oldu!..
Cengiz Çandar : Ömer Çelik :
Milli Takım'ın çizdiği yol… Talibanlı terör şebekesi için son perde...
Can Aksın : Dücane Cündioğlu :
Bu kampanyaya siz de katılın "Allah sizleri dertsiz bırakmasın!"
Osman Müftüoğlu : Kürşad Bumin :
Selam "Vahşi Batı" uzakta değil!
Kadir Demirel :
Bir yıl önce basında bugün
 
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Ramazan| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

TIKLAYIN! TIKLAYIN!

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED