T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i
Bilgisayar'da fiyatları indirdik

Y A Z A R L A R
Bu kampanyaya siz de katılın

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün esnafa destek için "ister bir simit, ister bir otomobil al" kampanyası bugün başlıyor. Krizden bunalan esnafın "kısa bir soluk" alabilmesi için bugün siz de Şişli'ye gidip bu kampanyaya destek verin. Gidemiyorsanız kendi semtinizde mutlaka alışveriş yapın.

Paraları "yastık altında" tutmanın kimseye bir yararı yok. Hükümete olan güvensizlik paraları yastık altına kaçırdı ama bu eylem hükümeti kaçırtamadı. Türkiye'yi 4 yılda 40 yıl geriye düşüren hükümet "dimdik ayaktayız" mesajı vererek kesinlikle istifa etmeyeceğini vurguluyor. Halk yerlerde ama hükümet "dimdik" ayakta.

İnsan "savaş olsun" istemez ama yine de Afganistan'daki savaş, hükümete yaradı. Daha önce IMF'den alamayacağı paraları şimdi alacak. Bu 12 milyar dolarlık kredinin geliş haberi bile piyasaları düzelme noktasına getirdi. Dolar düştü, faizler düştü, borsa yükseldi.

Kemal Derviş, piyasaları devamlı olarak "sevindirici haber" beklentisi içersine sokuyor. Bunun da piyasalara olumlu yansıması oluyor.

Hükümetten umudunu kesen bir gurup reklamcı ülkenin, ülke halkının "moralini düzeltmek" için "Türkiye için seve seve" kampanyası başlattı. Kampanyaya bütün gazeteler ve bütün TV'ler yakın ilgi gösterdi. Türk halkının iyi, güzel ve moral veren olaylara özlemi çok. Önceki gece A Milli Futbol Takımımızın Avusturya karşısında kazandığı "muhteşem zafer" gerçekten "Türkler isterse her şeyi başarır hem de seve seve başarır" sözlerini haklı çıkardı.

Hepimizin göğsü gururla doldu. Teknik Direktör Şenol Güneş'in maç sonrası yaptığı açıklama bir gerçeği yeniden su üstüne çıkardı. İyi işler yapılırken "yıkıcı propaganda" yapanların da olduğu gerçeği. Daha önce Mustafa Denizli'ye yapılanlar aynen Şenol Güneş'e yapılmıştı. İki teknik adam da görevlerini başarıyla sonuçlandırmışlar ve "komplocuları" haksız çıkarmışlardı. Bütün bunlar, birbirimize "köstek" olacağımıza "el ele vermemiz gerektiğini" gösteriyor.

Onun için bugün Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün başlattığı kampanyayı destekleyin. Ekonomik kriz nedeniyle beli bükülen esnafa bir nebze soluk aldırmak için hayata geçirilen kampanyaya Şişli'nin dev mağazaları da katılıyor. Başta Vakko, Mudo, Kiğılı, Yargıcı gibi tanınmış firmaların yanı sıra bir çok işyeri kampanyaya destek olmak üzere bugün 11.00 ile 18.00 saatleri arasında yüzde 40'a varan indirimli satış yapacaklar. İndirimin yanı sıra müşteriler için çeşitli hediyeler ve ikramlarda da bulunacaklar.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Dünyada ve Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz, toplumun hemen her kesiminin belini büktü. Daha da ötesi, Amerika'daki terör eylemleri ve ardından yaşanan savaş, krizi derinleştirmenin yanı sıra hepimizde bir karamsarlık ve yılgınlığa yol açtı.

İmkanlarımız elverse bile alışverişe çıkmıyoruz, harcamıyoruz ve sonuçta kurumlarıyla, esnafıyla, çalışanlarıyla koskoca bir reel sektörü hızla küçültüyoruz" diyerek herkesi kendi kesesine göre alışverişe çağırıyor. Bu çağrıyı yanıtsız bırakmayın.

Türkiye'de herkes elinden geldiğince krize karşı önlem almaya çalışırken hükümetin başındaki Ecevit, kendi partisinin toplantısında yine "komplo teorilerini" öne sürüyor ve "DSP ile uğraşanlar var" diyerek kendi gündeminin "krizin dışında" bir gündem olduğunu itiraf etmiş oluyor.

Bu hükümet hele "12 milyar dolarlık IMF kredisi" de gündeme geldikten sonra yapıştığı koltuktan kalkmayacak izlenimi veriyor. Zaten Ecevit'in ve diğer koalisyon ortağı partilerin, halkın karşısına çıkma "cesaretleri" yok. Bu yüzden ne yapıp edip koltuklarını sağlam tutmanın peşindeler.

Hakkında üretilen fıkraların zamanın Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay'ı geçtiği bir zamanda Başbakan Bülent Ecevit'in, "bu haliyle ülkeye yararlı olup olamayacağı" konusunda bir "vicdan muhasebesi" yapması gerekiyor. "Nüfusunun yüzde 60'ı 35 yaş altında bulunan "dinamik ülke" Türkiye'ye gerçekten yararım oluyor mu?" diye bir düşünmeli.


17 Kasım 2001
Cumartesi
 
CAN AKSIN


Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED