T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

Kriz Miroğlu'nu da vurdu

Ekranların en çok izlenen dizisi Deli Yürek de, yaşanan ekonomik krizden nasibini aldı. Dizinin yeni bölümlerinin ne zaman çekilmeye başlanacağı konusundaki belirsizlik sürüyor.

Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz en çok televizyonları etkiledi. Yaklaşık üç aydan beri birçok programın yayından kaldırılmasıyla ekranlar nerdeyse boş kaldı. Krizden en büyük zararı ise, yerli diziler gördü. Yayınlandığı günden beri büyük bir ilgiyle izlenen ve reyting rekorları kıran Deli Yürek de bu krizden payına düşeni aldı. Mavi Akım, Beyaz Enerji Operasyonu gibi ülkeyi ilgilendiren birçok konuyu derin devlet eksenli bir bakış açısıyla yorumlayan dizi, bu günlerde Türkiye'nin bir numaralı meselesi olan ekonomik krizi yorumlamaya fırsat bulamadı.

Üç haftadan beri yeni bölümlerinin yayınlanmaması da, "Acaba Deli Yürek'e de mi son verdiler?" sorusunu gündeme getirdi. Dizinin yapımcısı ve yönetmeni Osman Sınav, tamamen yayından kaldırılmanın söz konusu olmadığını ancak, belirsiz bir süre yayına ara verildiğini söylüyor.

Dizi reklamlara endeksli

Ekonomideki istikrarsızlık ve kriz nedeniyle, bütün kanalların reklam gelirlerinin azaldığını anlatan Sınav, reklamlar geri döndüğünde dizinin de devam edeceğini kaydediyor.

Ara verme kararının diziyle ve kanalla ilgili bir problem olmadığını da vurgulayan Sınav, sözlerine şöyle devam ediyor: "Bu tamamen Türkiye'deki istikrarsızlık ve krizle ilgili bir şey. 100 bin dolara malolan bir diziyi 20 bin dolar reklam geliriyle hangi kanal yayınlar? Kim bir saat içinde 80 bin doları kaybetmeyi göze alır? Böyle bir dönemde ara verilmesi gayet doğal." Dizinin büyük bir ihtimalle mart ayı sonunda tekrar normal yayına oturacağını kaydeden Sınav, önümüzdeki günlerde Show Tv ile görüşüp yeni bölümlerin yayınına ne zaman başlayacaklarına karar vereceklerini söylüyor.


SEYRİ ŞAHANE
Ünlü olmak için!
Biri Bizi Gözetliyor, her akşam Show TV'de yayınlanıyor. Tabi ki yarışmanın reytingi de, start aldığı dönemlerden daha yüksekte seyrediyor. İzleyenler yarışmacıları tanıyor. Hele evden atılanlar daha da ünlü!.. Semih'i, Hale'yi, Esra'yı bilmeyen kalmış mıdır acaba? Türkiye'nin free gençlerinin program sunmaya, televolelerde boy göstermeye başlaması da yakındır. Yani ünlü olabilmek için evden kaçmanın devri geçti. Bizi Bizi Gözetliyor'a katılmak kâfi...

 
07:00/Kanal 7
Gündem haberleriyle güne merhaba
Hafta içi her sabah hayatı ve haberleri ekrana taşıyan gazete başlıkları ve konuklarıyla güne merhaba diyen Çiğdem Kiziroğlu ve Serkan Fıçıcı, sıcak haberleri yorumlayan konuklarıyla 'gündem'i ekrana getiriyor. Ankara'daki gelişmelerden kültür sanata; yurttan ve dünyadan haberlerin yanı sıra haftanın gerçek magazin olaylarına, göz ardı edilmiş Anadolu insanının sorunlarına kadar her türlü konu ve gelişme Kanal 7'de Sabah'ta ekrana geliyor.
22:50/brt
Haluk Levent'le türküye yolculuk
Her hafta yaylı ve nefesli sazlar eşliğinde doyumsuz konserlerin yayınlandığı Performans'ın bu haftaki konuğu, Anadolu Rock türündeki şarkılarıyla müzikseverlerin gönlüne taht kuran Haluk Levent. Haluk Levent, albümlerinden derlenen seçkin şarkılarıyla bir saat boyunca izleyiciye müzik ziyafeti çekiyor.
22:00/CNNTURK
Ne olacak bu doktorların hali?
Mehmet Ali Birand ve Rıdvan Akar'ın hazırladığı 32. Gün'e bu hafta, Sağlık Bakanı Osman Durmuş konuk oluyor. Durmuş, programda icraatının bilançosunu çıkarıyor. Osman Durmuş, sağlık reformu ile ilgili projelerinin neler olduğu, doktorların maaşına ek zam yapılıp yapılmayacağı sorularını cevaplıyor.
15 Mart 2001
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED