T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

Yeter artık!

21 Mart'ta Olimpik hazırlıklarımızı incelemeye gelen bir heyetin önüne toz duman içinde çıkmak istemiyoruz. Ayrıca 24 ve 28 Mart'ta Milli takım çok önemli bir dönemeçte. G.Saray, F.Bahçe, Hagi, Ersoy, Daum, Nouma değil, Türkiye'yi konuşmalıyız.

Son haftalarda futbolun zirvesi ve düşme hattı hayli gergin. Ülke insanının 'haklı' sıkıntısı nedeniyle sahalarda 'sosyal patlama' sinyallerini alıyoruz. Siirt'te hakeme saldırı boyutlarından, Ali Sami Yen'de hakem kovalamaya geldik. Ersol Ersoy ve Hagi tartışırken dozunu kaçırdık ve "iki büyük kulübü", "iki düşman ülke" gibi karşı karşıya getirdik. Şimdi herkesin külahını önüne koyup, sağduyu ile düşünmesi ve iki kere düşündükten sonra konuşmasının zamanı gelmiştir. Federasyon, hakemler, kulüpler derken bütünlüğümüzü kaybetmek üzere olduğumuzu görmemiz ve bizi bekleyen çok önemli iki sınavı öne çekmemiz gerekiyor.

Olimpiyat kantarındayız

Geçtiğimiz günlerde Toronto'daki tesisleri inceleyip 'aday' ülkelerden birincisi hakkında raporunu hazırlayan Olimpik gözlemciler şu günlerde Paris'te aynı geziyi sürdürüyor. Paris'te Şampiyonlar Ligi maçındaki saldırıyı Dünya'nın gözü önünden kaçırmaya çalışan Fransızlar'ın puan kaybetmesi bize avantaj oluyor. 21 Mart'ta İstanbul'a gelecek olan gözlemci heyet, hazırlığı yapılan tesisleri gezecek ve kararını belirleyecek. Bugünlerde daha sakin (!) olmak, onlara kavga ortamından çok uzak bir 'olimpiyat ruhu' göstermek zorundayız.

Milli şuuru kaçırmayalım

24 ve 28 Mart'da Dünya Kupası Eleme Grubu'nda lider olan Türkiye, çok önemli iki sınava çıkacak. Önce Slovakya ile Türkiye'de, ardından Makedonya ile dışarıda oynayacağız. Denizi geçip derede boğulmamak için bu iki maçı en az dört puanla geçmemiz gerekiyor. Ülkenin içinde bulunduğu durumdan ve sahalardaki gergin ortamdan en çok etkilenenler de hiç şüphesiz Milli Takım futbolcuları. Teknik direktör Şenol Güneş, kapı kapı dolaşıp herkese durumun vehametini anlatmaya ve Milli Takım için ülkeyi sükunete davet etmeye çalışıyor.

Spor Yazarları
Hürol Bilal : Elif Aktuğ :
Nelerle uğraşıyoruz?... Hagi ve Erol Ersoy üzerine...
 
Hem suçlu hem güçlü
Yaptıkları her türlü pisliği örtmeyi iyi beceren Fransızlar, bu kez suçüstü yakalandı. Polisin gözü önünde dayak atanlar, yüzsüzlüğün doruğuna çıkıp bizi suçluyorlar.
Fenerbahçe'de zorunlu revizyon
İkinci yarının süper ikilisi Revivo-Serhat bu hafta ayrılıyor. Dünkü idmanda sakatlanan Serhat'ın yerine Andersson hazırlanıyor.
Gelişmelerden rahatsız oldu
"Ben Avrupa'daki en duygusal oyuncularla çalışıyorum. Gergin ortamdan etkilenmemeleri için bize destek olmanız gerekiyor."
'Sırtımdan vurdular'
Beşiktaş'ta görevine son verilen Nevio Scala, başkan Serdar Bilgili ve yönetimi topa tuttu. "Çok güvendiğim Bilgili beni sırtımdan vurdu" diyen italyan hoca, "Beni sağlık kontrolüne gönderip arkamdan başka işler çevirdiler" dedi.
Cimbom'a kim düşecek?
Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalarak, büyük bir başarıya imza atan G.Saray'ın bu turdaki rakibi yarın belli oluyor. İsviçre'nin Cenevre şehrinde yapılacak kura çekimine Dış İlişkiler Sorumlusu Mete Razıklı gidecek. B Grubu'nu ikinci sırada bitiren G.Saray, A Grubu lideri Valencia, C Grubu lideri R.Madrid ve D Grubu'nda ise B. Münih ve Arsenal takımlarından birisiyle eşleşecek. Galatasaray, çeyrek finaldeki ilk maçını 4 Nisan'da İstanbul'da oynayacak.

15 Mart 2001
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED