YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Bilişim'den

  Arşivden Arama

 


Güvence çıkacak

Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan işçi konfederasyonlarıyla İş Güvencesi Yasası konusunda ortak görüşleri paylaştıklarını, tasarının en geç gelecek ay Meclis'e sunulacağının söyledi

Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu ve DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Çalışma Yaşar Okuyan'ı ziyaret ederek, iş güvencesine ilişkin tasarının bir an önce yasalaşmasını istedi. Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan, ziyaretin ardından konfederasyon başkanlarıyla yaptığı ortak açıklamada, üç konfederasyon başkanının İş Güvencesi Yasa Tasarısı'nın bir an önce kanunlaşması için ortaya koydukları görüşleri paylaştığını, tasarının en geç gelecek ay Meclis'e sunulacağını söyledi.

Yasa tasarısının, sadece işçi kesimini değil, işveren kesimini de rahatlatacağını belirten Okuyan, bunun yasalaşması ile birlikte işçi ve işverenin "nelerin yapılabileceği, nelerin yapılamayacağını" bir hukuk sistemi içinde çok net görebilme ve ona göre davranma imkanı bulacağını söyledi.

İşverenle pazarlık yok

Tasarının zaten mutlak iş güvencesini içermediğini anlatan Okuyan, sadece belli konulardaki olumsuzlukların ortadan kaldırılmasını hedef alan bir yasal düzenleme olduğunu vurguladı. "Türkiye'de kıdem ve ihbar tazminatlarını tartışma konusu bile yapmayız" diyen Okuyan, "Kıdem ve ihbar tazminatlarını tartışma konusu yapmak demek, çalışma hayatında bugüne kadar zor bela elde edilmiş olan birçok hakkın da ortadan kaldırılması veya o kapıyı aralamak demektir" diye konuştu.

Bir an bile gecikmemeli

Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral de, hükümetin, "İş Güvencesi" Yasa Tasarısı konusunda verdiği sözler bulunduğunu hatırlatarak, Okuyan'dan bu konu üzerinde ısrarla durmasını istedi. Meral, 'Bu müessese benimdir, istediğim gibi çalışırım, istediğimi kapı dışarı koyarım' mantığından uzak durmaları gerekir" dedi.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ise, hükümetin hem millete hem de uluslararası kamuoyuna bazı sözler verdiğine işaret ederek "Tasarı hazır, bunun artık bir dakika bile gecikmemesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

TİSK de desteklemeli

Hak-İş Başkanı Salim Uslu da, hükümetin verdiği sözlerin, iş güvencesi yasa tasarısının 2001'in başında yasalaşmasını gerekli kıldığını kaydetti.

İş Güvencesi Yasa Tasarısı'na karşı TİSK'in yürüttüğü kampanyayı anlamakta güçlük çektiklerini ifade eden Uslu, sendikalı çalışan işyerleri ile sendikasız ve kayıtsız çalışan işyerleri arasında bir haksız rekabet bulunduğuna işaret ederek, tasarıya en çok TİSK'in destek vermesi gerektiğini savundu.




Kağıda basmak için tıklayın.

Enerjiye KDV yok
Maliye Bakanlığı ile Enerji Bakanlığı arasında sorun olan enerji devirlerindeki 510 milyon dolarlık KDV problemi, kanunda yapılacak bir değişiklikle ortadan kaldırılacak.
Borsa moral buldu
Gecelik faizlerdeki gevşemenin devam etmesi borsada alımları getirdi. Endeks yüzde 5,53 daha artarak günü 10,560 puandan kapattı.
Yeni il olmanın maliyeti 25 trilyon
Yeni bir il kurulmasının maliyetinin 25 trilyon 343 milyar lira olduğu belirlendi. İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, ANAP'lı Ertuğrul Yalçınbayır'ın soru önergesine verdiği yanıtta, 2000 yılı ikinci yarısı itibarıyla yaklaşık olarak il kuruluş maliyetinin 25 trilyon 343 milyar 249 milyon lira, ilçe kuruluş maliyetinin ise 4 trilyon 699 milyar 973 milyon lira olduğunu bildirdi. Bakan Tantan, maliyet hesabında hükümet binası, diğer taşra teşkilatı binaları, taşıt, araç-gereç, personel gibi giderlerin dikkate alındığını ifade etti. İçişleri Bakanı Tantan, ilçe kurulması için 592, il kurulması için de 127 başvurunun beklediğini ve başvuruların değerlendirileceğini ifade etti.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...