T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R
Kartal buzu kesti

Siyah-beyazlılar 3-1'in rövanşında Kiev'le deplasmanda golsüz berabere kalıp tarihinde ilk kez 4. tura yükseldi.

Beşiktaş'ın deplasmanda Dinamo Kiev'le yaptığı UEFA Kupası 3. tur rövanş karşılaşmasında ilk yarı 0-0 sona erdi. İlk maçta rakibini 3-1 yenen Beşiktaş, bu avantajını koruyabilmek için, karşılaşmanın ilk yarısında öncelikle gol yememe düşüncesinde göründü. Oyunu kendi yarı alanında kabul eden ve kalabalık savunma yapan Siyah-beyazlı takım, Kiev'e gol pozisyonlarına girme şansı tanımadı. İleride yalnızca Sergen ile Nouma'yı bırakan Beşiktaş, rakip kalede tehlikeli olamadı. Kiev ise ilk 45 dakikalık bölümde sürekli rakip yarı alanında görünmesine karşın, yalnızca bir kez etkili oldu.

POZİSYON VAR, GOL YOK

Müthiş bir kapışmaya sahne olan ikinci yarıda Beşiktaş kalesinde tehlikeler yaşamasına rağmen güçlü rakibiyle golsüz berabere kalıp bir üst tura yükselmeyi başardı. Orta sahada iyi organize olan Dinamo Kiev ileride etkili olmasına rağmen son vuruşlarda topu kale yerine auta atınca beklediği gole ulaşamadı. Beşiktaş ise rakibine oranla ilk maçtaki skorun verdiği avantajla daha iyi futbol oynadı ve kontrataklarla etkili olmaya çalıştı. Temsilcimiz pozisyonlar da bulmasına rağmen Ahmet Dursun ve Sergen ile girdiği fırsatları değerlendiremedi.

Bilgili: Yolumuz açık

Beşiktaş Başkanı Serdar Bilgili, çok zorlu Ukrayna deplasmanında Dinamo Kiev'le berabere kalmalarını büyük bir başarı olarak değerlendirdi. Bilgili, "Beşiktaş'ın UEFA Kupası'nda yolu açık" dedi. Teknik direktör Lucescu ise soğuk havaya rağmen tur atladıktarı için mutlu olduklarını belirterek, "Buraya gelinceye kadar epey yol katettik. Bundan sonra da kupada başarılar yaşamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Spor Yazarları
Turgut Koloğlugil:
Önce helal demeli sonra geçmiş olsun
 
Muhteşem Denizli
İlk kez katıldığı UEFA Kupası'nda destan yazan temsilcimiz, Lorient ve Sparta Prag'tan sonra Fransız şampiyonu Lyon'u da deplasmanda yenerek 4. tura çıktı.
2008 RÜYASI BİTTİ
Türkiye-Yunanistan ortak aday olduğu 2008'in evsahipliğini finalde bir oy farkla kaybetti.
F.Bahçe'nin yeni golcüsü Guilherme
Fenerbahçe, Washington'un yerine golcü olarak Brezilyalı Guilherme'yi alacak.
Hasan çıkmaza girdi
Yıldız futbolcunun, Galatasaray'ın iki hafta önce yaptığı öneriyi, ödeme koşulları nedeniyle kabul etmediği ortaya çıktı.
Bir Efes klasiği
Lacivert-beyazlı temsilcimiz, zayıf rakibi Alba Berlin'i rahat yenerek Alman ekipleriyle yaptığı 12. maçını da kazandı.
Sümer'den fedakarlık
Gaziantep, Aslan'ı gözüne kestirdi
Teknik direktör Gigi Multescu, ilk yarıyı istedikleri yerde bitirebilmek için Galatasaray'ı mutlaka yenmeleri gerektiğini söyledi.
13 Aralık 2002
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED