T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

B İ L İ Ş İ M
PC pazarı hareketlendi

Ekonomik krizle birlikte bıçak gibi kesilen taksitli bilgisayar kampanyaları yeniden başladı.

Kredili ve uzun vadeli taksitli bilgisayar satışları ekonomik krizle birlikte bıçak gibi kesilmişti. Her ne kadar ekonomik kriz tam olarak bitmese de, şirketler, bankalardan aldıkları desteklerle taksitli kampanyalara tekrar başladılar. Bu şirketlerden biri olan Datateknik de Exper Bilgisayarlarında Türk Lirası taksitli kampanya başlattı. Kampanya çerçevesinde; 5 masaüstü ve 3 dizüstü olmak üzere toplam 8 farklı model; 24, 18 ve 12 aylık Türk Lirası vadelerle satışa sunuldu. Vadeli alımlarda Leasing yönteminin uygulandığı kampanyada KDV oranı sadece %1, kredi kartı komisyonu ise %0. Kampanya kapsamındaki ürünler kullanıcının yerine ücretsiz olarak kurulurken Datateknik tarafından 3 yıl garanti veriliyor. Datateknik Pazarlama Müdürü Mehmet Yolcu; bu kampanyanın son yıllarda yapılan PC kampanyaları içerisinde müşteriye sağlanan avantajlar itibariyle benzerinin olmadığını ve bu kampanya ile çok geniş bir kitleye ulaşmaya hedeflediklerini belirtti. Ülker Grubu şirketlerinden biri olan Datateknik A.Ş., 1989 yılında kurulmuştu.
http://www.exper.net.tr


WEB GEZGİNİ

Memur adaylarına özel

Ekonomik krizden sonra önceden pek de tercih edilmeyen memurluk gözde meslek haline geldi. Bununla birlikte internette de memur adaylarına yönelik siteler açıldı. KPSS.info, işte bu sitelerden biri. Sitede, soru örnekleri, sınavlarla ilgili haberler, tavsiyeler, sık sorular sorular, iş imkanları yer alıyor.
kpss


'100 ülke siber savaşa hazırlanıyor'

Amerikalı bir uzman, dünyada büyük bir "siber savaş" tehlikesi bulunduğunu ve en azından 100 ülkenin bu konuda çalışmalar yaptığını açıkladı. ABD'deki Terörizm Araştırma Merkezi'nin Başkanı olan Matthew Devost, ülkelerin, siber savaş yöntemleri geliştirerek kritik önemdeki bankacılık, ulaşım, su ve enerji altyapılarını hedef aldığını bildirdi. Devost, BM silah denetçilerinin Irak'ta sadece kimyasal, biyolojik ya da nükleer silah araştırmalarının yanlış olacağını da ifade etti ve enformasyon savaşı ya da "siber terörizm" olarak da bilinen uygulamaların gizli olarak çok yaygınlaştığını belirterek bu durumun da gözardı edilmemesini istedi. Avustralya'nın başkenti Sidney'deki ABD konsolosluğunda bir konferans veren Devost, CIA verilerine göre en az 100 ülkenin siber savaş projeleri gerçekleştirdiğini kaydetti ve "Şüphesiz bu, giderek büyümekte olan bir tehlikedir" diye konuştu. Amerikalı yetkili, el Kaide ve benzeri örgütlerinin de muhtemelen bu yönde taktikler gerçekleştirdiğini söyledi ve siber teröristlerin, bankacılık, mali kurumlar, ulaşım sistemleri, su, elektrik, doğalgaz ve diğer enerji kaynakları gibi kritik önemdeki altyapıları hedef alabilecekleri uyarısında bulundu.

 
NET KİTAP
Macromedia Dreamweaver 4
Dreamweaver'i öğrenmek isteyenler için eşsiz bir kılavuz. İlk bölümlerde, Dreamweaver'in çizim araçlarını kullanarak Web sayfaları yaratmanın temellerini görecek, sonra da sitenizi kurma yolunda emin adımlarla ilerleyeceksiniz. Bu kitap sayesinde çok kısa zamanda bu programı öğrenecek ve kullanabileceksiniz. 840 sayfalık kitabın satış fiyatı 20 milyon TL. Kitapla birlikte çalışma örnekleri içeren bir de CD veriliyor. J. Tarin Towers'ın yazdığı bu kitabı Ali Halaç dilimize çevirmiş.
sistem

Intel, transistörde 3. boyuta geçiyor
Intel araştırma görevlileri, klasik düzlemsel (düz) transistörlerden daha düşük güç tüketimiyle daha yüksek performans sunan üç boyutlu (3-D) 'tri-gate' transistör tasarımını geliştirdiler. Intel Bileşenler Laboratuarı yöneticisi Dr. Gerald Marcyk yaptığı açıklamada, "Araştırmalarımız, 30 nanometrenin altında boyutu olan düz, tek geçitli (gate) düzlemsel transistörlerin, gelecekteki performans hedeflerini karşılamaya yetmeyecek kadar güç tükettiğini gösteriyor. 'Ttri-gate' transistör tasarımı, Intel'in düşük güç tüketimi ile yüksek performans veren, ultra-küçük transistörler üretmesine ve Moore Yasası'nı sürdürmesine olanak tanıyacak" dedi.
24 Eylül 2002
Salı
 

Melih B. Dede


Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED