T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A
Devlet kesesinden
seçim gezisi

MHP, DSP ve ANAP'lı bakanlar, bakanlık kesesinden seçim gezilerine çıktı. Uçak biletleri, araçlar ve harcanan benzin devletten. Çünkü bakanlar, 'resmi incelemeler'de bulunuyor!

MHP, DSP ve ANAP'lı bakanlar, devlet imkanlarını kullanarak seçim propagandası yapmaya başladı. Seçim kararı ile birlikte "inceleme", "açılış" ve "temel atma" törenleri arttı. Her gün 10-12 bakan, çoğu kendi seçim bölgelerinde olmak üzere, inceleme ve temel atma gezilerine çıkıyor!

Bakanların, "resmi inceleme gezisi" adı altında, gezilerinde uçak biletleri ve makam araçlarının masraflarını da bakanlıktan karşıladıkları belirtiliyor. Bakanlar, açılışı yapılacak veya "incelenecek" yerleri gördükten sonra valilikleri ve parti teşkilatlarını ziyaret ediyor, partilerinin milletvekili adayı tanıtım toplantılarına katılıyorlar. Bazı bakanlar ise son bir haftadır seçim bölgelerini "inceliyor"...

Ayrıca, artan bakan ziyaretleri vali, kaymakam, emniyet müdürü ve belediye başkanlarının çalışma düzenini de bozdu. Karşılama ve uğurlama törenlerinde bulunmaları gereken mülki erkan, maiyetindeki memurlarla birlikte, devlet işlerinden zaman ayırarak, bakanlarla ilgileniyorlar.

Seçim gezisi 'İnceleme' oldu

Son üç günde bazı bakanların "inceleme" gezileri şöyle: Devlet Bakanı Şuayip Üşenmez (MHP) 3 gündür seçim bölgesi olan Yozgat'ta. Devlet Bakanı Mehmet Kocabatmaz (DSP) Muğla'nın Yangı köyü ile Antalya'da, Devlet Bakanı Faruk Bal (MHP), İzmit'in Gündoğdu köyünde "incelemelerde" bulundu ve ertesi gün de TBMM Başkanı Ömer İzgi (MHP) ile birlikte Konya'da, MHP milletvekili adaylarının tanıtım toplantısına katıldı. Devlet Bakanı Salih Yıldırım (ANAP), Şırnak, Cizre, Silopi ve Batman'da "çeşitli temel atma törenlerine" katılırken, Devlet Bakanı Ali Doğan (ANAP) da, Kahramanmaraş'ta "açılış ve incelemelerini" sürdürüyor.

Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu (MHP), İzmir'de "incelemelerde bulundu" ve MHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Çakmakoğlu, 4 gün önce de 30 yataklı Sağlık Eğitim Merkezi'nin açılış töreni için Ağrı'ya gitmişti. Bayındırlık Bakanı Abdülkadir Akcan (MHP), Afyon ve ilçelerinde "incelemelerde" bulunurken, Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler, Konya'da milletvekili adaylarını tanıttı. Devlet Bakanı Yıldırım (ANAP), Midyat ve Batman'da parti teşkilatlarını ziyaret etti. Sağlık Bakanı Osman Durmuş (MHP) ile Çalışma Bakanı Nejat Arseven (ANAP), Kırıkkale Üniversitesi'nin açılış törenine katıldı.

  • BİLAL ÇETİN ANKARA

  •  
    CHP'de Yaşar Nuri krizi...
    CHP lideri Baykal'ın, "Ezan orijinal dilinde okunmalı" sözleri "Türkçe ezan"ı savunan Prof. Yaşar Nuri Öztürk'ü kızdırdı. İstifa sinyali veren Öztürk, Baykal tarafından ikna edildi.
    Seçim düğümü bugün çözülecek
    TBMM Başkanı Ömer İzgi, TBMM Danışma Kurulu'nu saat 11.00'de toplantıya çağırdı. Seçimin akıbeti bugün belli olacak.
    Çiller: Sandıktan korkuyorlar
    Trabzon'da miting yapan DYP lideri Çiller, milletten korkanların seçimden kaçmaya çalıştığını söyledi.
    Gül'den 'seçim rüşveti' uyarısı
    Sökmenoğlu: Lobi başarılı olabilir
    TBMM Başkanvekili Murat Sökmenoğlu, seçimi erteletme lobisinin başarılı olma ihtimalinin arttığını öne sürdü. MHP İstanbul 2. bölge 1. sıradan yeniden aday olan Sökmenoğlu, ikinci sıra adayı Ümit Şafak ile Kastamonu Abanalılar Derneği'ni ziyaretinde yaptığı açıklamada, bu saatten sonra seçimi erteletmenin bir facia olacağını belirterek, "3 Kasım'da seçim kzararı alınmıştır ve seçimler ne pahasına olursa olsun yapılmalıdır. Bir daha seçilememek dünyanın sonu değildir. Sandıktan çıkacak olan iradeye de saygılı olmak gerekir" diye konuştu.
    1 Ekim 2002
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED