T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N
İmdat! Dayım ve
teyzem çıldırmış!

Ailelerini kaybettikten sonra çatlak dayı ve teyzelerinin yanına yerleşen üç çocuğun öyküsünü anlatan Kısa Devre, önümüzdeki günlerde TRT'de

TRT bu sezon ekrana getirilmesi planlanan yeni bir dizinin çekimine start verdi. Kısa Devre adını taşıyan ve 7 Numara ekibi tarafından filme alınan dizi, bugünlerde İstanbul'da çekiliyor.

13 bölüm olarak çekilecek diziyi, Sadullah Celen yönetiyor. Senaryoda Oya Yüce imzasını gördüğümüz dizide başrolleri ise, Engin Alkan, Nazlı Tosunoğlu, Gülden Güney, Ceren Soylu ve Okan Albayrak paylaşıyor.

Dizinin konusu ise kısaca şöyle: Fevriye ve Sadullah, İstanbul'un eski semtlerinden birinde iki katlı ahşap bir evde yaşayan ayrı yumurta ikizleridir. Ahşap ev, memur maaşı ve irsî delilik onlara babaları Mazur Bey'den miras kalmıştır. Delilikleriyle büyüklerin ikiyüzlülüğünü ortaya çıkardıkları için de pek sevilmezler. En büyük zevkleri, mahalle çocuklarıyla uğraşmaktır.

Ailenin annelerinden sonra gelen, en akıllı ve normal ferdi olan kardeşleri Fikriye ise evlenip bu delilerin bulunduğu yerden uzaklaşmıştır. Ancak günün birinde Fikriye ve eşi ölünce, onların çocukları Anı Çisil, Asrın ve Ussal dayı ve teyzesinin evine yerleşmek zorunda kalır. Uçuk kaçık hikaye de böylece başlamış olur.


ANADOLU'DAKİ SİYASİ ATMOSFER, TÜRKİYE KERVANI'YLA EKRANDA
Türkiye'yi il il dolaşarak buralardaki siyasi atmosferi ekrana getiren tv8, bu kez Konya'ya konuk oluyor. Emin Pazarcı ve Erkan Tan'ın sunduğu program Konya Akçakonak'tan canlı yayınlanıyor. Türkiye Kervanı'na Devlet Bakanı Faruk Bal, Konya Milletvekili Mehmet Keçeciler, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Özkafa, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahman Kutlu, Baro Başkanı Abdullah Akçay, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kara ve Konya'daki diğer siyasiler ve yöneticiler katılıyor.
tv8 / 15.35


DÜNDEN BUGÜNE SEÇİMLER, SLOGANLAR, LİDERLER VE VAADLER
Seçimi günbegün takip eden NTV, 3 Kasım seçimleriyle ilgili güncel dosyaları ve konukları ekrana getirmeye devam ediyor. Siyasetin finansmanı, ittifaklar, siyasetin yeni yüzleri ve siyasette yenilenme, gümrüklerde oy kullanma, siyasetçinin verimliliği, seçim sistemi önerileri ve tartışmaları gibi konularda ilginç bilgilerin ekrana getirildiği Seçim Zamanı'nı Arzu Zengin sunuyor. Programda seçim takvimi, eski seçimlerin rakamsal bilgileri, seçim sloganları ve liderlerin vaadleri yeralıyor.
Ntv / 17.10

 
SEÇİM YASAKLARI TV'LERE UYARI GETİRDİ
RTÜK Kanal D, Star 2, Kanal 6, ORT TV, HABERTÜRK, Flash TV, Star, ATV, Moral FM, İzmir TV, TGRT, CNBC-e, MMC TV World, Best FM VE Deha TV'nin uyarılmasına karar verdi. Açıklamaya göre, Üst Kurul 3-4 Eylül 2002 tarihli toplantılarında Habertürk ile seçim yasaklarına ilişkin hükmü ihlal eden Flash TV'yi uyarma kararı aldı. Ayrıca Star, ATV, Moral FM ve İzmir TV'nin de uyarılmasını kararlaştıran RTÜK, farklı nedenden dolayı ATV, Star, Kanal D, TGRT, CNBC-e, MMC TV World ile DEHA TV'nin de uyarılmasını kararlaştırdı.
Sabahlar ekranına 'maydanoz' tadı
Sinema oyuncusu Sezer Güvenirgil'in sunduğu Maydanozlu Sohbetler'in bugünkü konukları Nihat Doğan ve Akupunktur Uzmanı Kubilay Orhan. Nihat Doğan şarkılarıyla izleyenlere keyifli bir sabah yaşatırken Kubilay Orhan izleyenleri akupunktur tedavisi konusunda bilgilendiriyor. İzleyenleri hem eğlendiren, hem de bilgilendiren programda Sezer Güvenirgil, birbirinden güzel güzel yemek tarifleri veriyor.
Kanal 7 / 11.00

Okullu olduk ama, okula nasıl gideriz?
Okula Dönüş programında bugün, okulların açılmasına az kala servis kavgası ekranlara geliyor. Gülseren Güver'in sunduğu programda bu sorun, veliler ve servisçilerin bakış açılarıyla ekrana yansıtılıyor.
Ntv / 11.35

Baylar nikah telaşesinde...
Bayanlar Baylar'da, doğuda bir köye veteriner olarak tayini çıkan Lale, eski kocası Melih'le bir formalite evliliği yaparak tayinini durdurmak ister. Ancak bu fikrini ona nikahtan hemen önce açıklamayı düşündüğü için gerçeklerden haberi olmayan Melih bu evlilik teklifini çok ciddiye alır. KanalD / 23.00
13 Eylül 2002
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED