T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

B İ L İ Ş İ M

DIC girişimcileri bekliyor

ABD'deki Silikon Vadisi'nden sonra, bilişim sektörünün üslendiği en büyük merkez olan Dubai Internet City (DIC), Türk girişimcileri çağırıyor.

Dünyada bilişim sektörünen kalbinin attığı en önemli merkez olan ABD'deki Silikon Vadisi'ne en büyük alternatiflerden biri Dubai'de bulunuyor. 1999'da Dubai Prensi ve UAE Savunma Bakanı General Şeyh Muhammed Bin Raşid El Maktumi'nin fikri ile kuruluş çalışmaları başlayan ve 2000 yılında faaliyete geçen Dubai Internet City (DIC), bilgiye dayalı ekonominin gelişmesini hızlandırmak amacıyla kurulmuş bir merkez. Başka bir deyişle, Ortadoğu'nun Silikon Vadisi. Ortadoğu bilişim pazarı, dünyadan en hızlı büyüyen pazarlardan biri kabul ediliyor. Ortadoğu'da bilişim ürün ve hizmet pazarının 2002 sonunda 35 milyar dolara ulaşacağı belirtiliyor.

Stratejik bir noktada

Bu önemli merkezi Türk bilişim sektörüne tanıtmak için geçtiğimiz hafta Expertise Global tarafından bir toplantı düzenlendi. Toplantının açılışında bir konuşma yapan Expertise Global Genel Müdürü Deniz Bülbül, DIC'nin Mısır'dan Güney Afrika'ya kadar oldukça geniş bir coğrafyayı kendi için bir ticari merkez olarak gördüğünü ve bilişim alanında pek çok şirketin merkezde yer aldığını söyledi.

Toplantıda, DIC'le ilgili bir sunum gerçekleştiren DIC Bölge Satış Müdürü İsmail Al Nagi, "Elinizde çantanızı alıp Dubai Internet City'e (DIC) gittiğinizde bir gün içinde şirketinizi kurmanız mümkün" dedi. Al Nagi, "Türkiye'de bir şirket kurmak için 200'ün üzerinde belgeye gerek varken, Dubai Internet City'de bir günde şirket kurmak mümkün" şeklinde konuştu. http://www.dubaiinternetcity.com


Hotmail'in Türkiye ilgisi

MSN Hotmail, Türkiye'de reklam satış konusunda Sibername ile anlaştığını duyurdu. Şirket, Türkiye'nin önemli bir pazar olduğunu düşünüyor.

Dünya çapında 118 milyon kullanıcıya hizmet veren e-posta servisi MSN Hotmail, Türkiye internet reklam pazarında iş ortağı olarak Sibername'yi seçti. Türkiye'de internet reklamcılığı alanında atağa geçen MSN'nin Avrupa, Ortadoğu ve Asya bölgelerinden sorumlu Stratejik Satışlar Direktörü Tom Bowman yaptığı açıklamada, önümüzdeki dönemde Türkiye'de internet reklam pazarında önemli bir büyüme beklediklerini bildirdi.

Bowman, iki yıllık başarılı işbirliğinin sonucunda Sibername'yi, reklam alanında "tek yetkili temsilci'' olarak resmen atadıklarını duyurdu. Sibername Elektronik Bilgi Hizmetleri Genel Müdürü Nazan Tuğbay da, MSN Hotmail'in Türkiye'de 1,5 milyon kayıtlı kullanıcıya ulaşabilen tek internet mecrası olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: ''Türkiye'deki MSN Hotmail kullanıcılarının yüzde 87'si 18-44 yaş grubunda yer alıyor. Profil bilgilerine göre internet kullanımında son aylarda kadınlar atağa geçti.

Üç ay önce yüzde 21 olan Hotmail kadın nüfusu, yüzde 29'lara ulaşmış durumda. Kayıtlı kullanıcıların profillerine göre hedefleme yapma olanağı, etkili reklam ürünleri ve nihayet istikrarlı bir mecra oluşu, MSN Hotmail'in reklamverenlere sunduğu diğer önemli avantajlar." MSN Hotmail-Sibername işbirliği, Türkiye'deki reklamverenlere, dünya internet nüfusunun dörtte üçüne erişim olanağı sağlayacak.

 
NET KİTAP
HTML ve XML'nin temelleri
Yeni Başlayanlar İçin HTML ve XML, adından da anlaşıldığı gibi temel Web geliştirme dilleri olan HTML ve XML Web dillerini hızla ve kolay yoldan kendi başınıza öğrenmenizi sağlayan bir kaynak kitap. Gündelik dilde yazılmış bu kılavuz, Web sayfaları oluşturmayı ve Web verilerini alıp vermeyi esrarengiz bir iş olmaktan çıkarmak için yaparak öğrenme yaklaşımını kullanıyor. Kitapta, efektler ve çoklu ortam öğeleri de yer alıyor. arkadas

Tarkan tarkan.com savaşını kaybetti
Türk pop sanatçısı Tarkan Tevetoğlu'nun, "tarkan.com" alanadının kendisine verilmesi talebi Dünya Telif Hakları Örgütü (WIPO) tarafından reddedildi. Merkezi Cenevre'de bulunan Dünya Telif Hakları Örgütü, Tarkan'ın, "tarkan.com" alanadının sahibi Deep-Net Corp aleyhine 22 Mart 2002'de yaptığı şikayeti, WIPO Hakemlik ve Aracılık Kurumu'nda inceleyerek sonuca bağladı. "tarkan.com" adresi 1996 yılından beri başkasına ait olduğundan, halen "tarkantevetoglu.net" adresini kullanan Tarkan, sayfanın kötü niyetle satın alındığını, devir için de kendisinden 100 bin dolar istendiğini belirterek WIPO'ya başvurmuştu. Deep-Net Corp'un sahibi ise WIPO'ya gönderdiği savunmasında Tarkan isminin Türkiye, ABD ve Almanya'da çok yaygın olduğunu, hayvan ismi olarak kullanıldığını, kendisinin de bu sayfayı kocasının köpeğinin anısına satın aldığını bildirerek, amacının kayıp hayvanlar için bilgilendirici bir sayfa hazırlamak olduğunu savundu.
18 Haziran 2002
Salı
 

Melih B. Dede


Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED