T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

H A Y A T

Yaz okulları sizi bekliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 1994'ten beri kapılarını açtığı spor okulları, bu yıl da onbinlerce çocuk ve gence hizmet sunacak.

Okulların kapanmasıyla birlikte, en büyük Yaz Spor Okulları uygulamasını hazırlaya Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürlüğü'nce yeniden gençleri davet ediyor. 06-15 yaş grubu çocuk ve gençlerin, sporun tüm branşlarında yetişme imkanı bulacağı tesisler, Akatlar'dan Ümraniye'ye, Zeytinburnu'ndan Yeşilpınar'a 15 tesis, akademisyen hocalar nezaretinde 1 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında hizmet verecek. Yaz Spor Okulları'nda futbol, basketbol, voleybol, güreş, atletizm, karate, badminton, tekvando, kick-boks, kung-fu, jimnastik, aikido, judo, step, aerobik, tenis, yüzme, masa tenisi, vücut geliştirme ve halk oyunları gibi 20 branşta eğlenceli eğitim alınacak tesisler 7'den 70'e herkese açık.

Yüzmeden basketbola, tenisten müzik, satranç ve dansa kadar pek çok etkinliğin yer aldığı İstanbul'daki yaz okullarının fiyatları, 10 ile 500 milyon lira arasında değişiyor.

Tatili değerlendirmenin en iyi yolu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü Ayhan Bölükbaşı, yaklaşık 2.5 aylık tatil döneminin, özellikle okuyan çocukların boşta kalmamalarını, daha rahat ve serbest bir ortamda sağlıklı beden yapısına kavuşmalarını sağlamak amacıyla her yıl yaz okulu düzenlediklerini söyledi.

Son 3-4 yıl içinde kapasitesi ile fonksiyonellikleri artan ve tamamen akademisyenlerden oluşan eğitmen kadrosunun, 6-14 yaş arasındaki çocuklara rehberlik hizmetleri, bilgisayar, satranç, yabancı dil, el becerilerini geliştirici sanatsal ve folklorik çalışmalar, basketbol, voleybol, tekvando gibi 20 spor branşının da dahil olduğu çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini anlatan Bölükbaşı, "Çocuklarımızı hem sokaktan kurtarıyoruz, hem çalışan ailelerimize çok ciddi bir katkıda bulunuyoruz, hem de genç ve sağlıklı bir neslin temellerini atıyoruz" dedi.

Bölükbaşı, Spor A.Ş'ni'un çeşitli bölgelerinde 17 spor tesisi bulunduğunu, bunların 10'unda paket program, 7'sinde ise tek branşta eğitim verildiğini kaydetti.

 
Sünneti ehil eller yapmalı
Sünnet mevsiminin başladığı şu günlerde sünnetin çocukta kalıcı izler bırakmaması için, çocuğun psikolojik olarak sünnete hazırlanması gerekir.
HERKES TATİLDE ONLAR TARLADA ÇALIŞIYOR
Siverek Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, ilçede 30 bin dolayında ilköğretim okulu öğrencisi bulunduğunu, okulların tatile girmesiyle bunlardan yaklaşık 7 bininin tarım işçisi olarak çalıştığını söylediler. Yetkililer, şöyle konuştular: "Siverek'te 18, kırsal alanda da 195 ilköğretim okulu bulunuyor. Bu okullarda 30 bin dolayında çocuk öğrenim görüyor. Bunlardan 7 bin dolayındaki çocuk, aileleriyle tarım işçisi olarak çalışıyor. Dinlenmeden yeni öğretim yılına başlayacak olan çocukların verimi düşüyor. Bu nedenle ailelerin, çocuklarını en azından tarım işçisi olarak çalıştırmaması gerekiyor. Bu çocukların bir çoğu karne almadan aileleriyle birlikte Çukurova, Ege ve Karadeniz bölgelerine gitti."
18 Haziran 2002
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED