T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

TARİH ÖTESİNE GEÇECEĞİZ

Bugün Japonya karşısında çeyrek final vizesi arayan Milli Takım'da teknik direktör Şenol Güneş çok umutlu. Hedeflerinin ilk 8 takım arasına girmek olduğunu söyleyen başarılı hoca "Futbolcularıma güveniyorum. Japonya'da kalacağız" dedi.

A Milli Takım'da, teknik direktör Şenol Güneş, 2. turda bugün Japonya ile yapılacak maç öncesinde, "Bize cesaret verin, sizi kahraman yapalım" dedi. Şenol Güneş'in, dün yaptığı basın toplantısına, dünya medyası büyük ilgi gösterdi. Söz verdikleri gibi 2. tura yükseldiklerini anlatan Güneş, "Bunu yaparken kendimize güvendik. Pes etmedik. Futbol bir sanattır. Futbolcular da sanatçılardır. Güneş'in doğduğu yerde, Japonya'da yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Dostluğumuz sürecek

"Futbolcular tarihe isimlerini altın harflerle yazdırdılar" diyen Güneş, "Şimdi tarih ötesine geçmelerini ve Japonya'da kalmalarını istiyorum. Ne olursa olsun, iyi bir futbol izlettirmek istiyoruz" dedi. Güneş, iki takımdan birinin kaybedeceğini de hatırlatarak, sonuç ne olursa olsun, Japon ve Türk halkının dostluğunun süreceğini söyledi.

Üçüncü kez olmayacak!

Seyirci desteğini kırmak için iyi futbol oynamak zorunda olduklarını hatırlatan, Güneş, şöyle konuştu: "Deplasman olması bizim için çok önemli bir olay değil. Benim görevde olduğum süre içinde İsveç'e kendi sahamızda kaybettik, bir de Brezilya'ya yenildik. 2 maçta da öndeyken şanssızlık ve haksızlık sonucu kaybettik. Üçüncünün olmasına izin vermeyeceğiz ve kazanacağız."

Uğurlu hakem Collina

Güneş, İtalyan hakem Pierluigi Collina'nın dünyada bir numaralı hakem olduğunu ve bu Dünya Kupası'nda ilk kez bir Avrupalı hakemin kendi maçlarını yöneteceğini belirterek, "İyi ve tarafsız bir maç yöneteceğine inanıyorum. Penaltılara bırakmadan Japonya'yı yenmek istiyoruz" dedi.

Kanatları kullanan zafere ulaşır

32 takım içinden 16'ya kaldıklarını hatırlatan Güneş, "Hedefimiz 8 takım arasında yer almak. Bunu başarmak için çalışıyoruz. Basamakları birer birer çıkıyoruz. Halkımızın mutluluğu, bizim gururumuz oldu" dedi. Artık eleme maçları oynayacaklarını vurgulayan Güneş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Japonya, güçlü bir takım ve her geçen yıl başarı trendi yükseliyor. 1998 Dünya Kupası`nda 3 yenilgileri vardı. Bu Dünya Kupası'nda ise hiç yenilmediler. İyi bir teknik direktöre, iyi bir takıma ve müthiş bir seyirciye sahipler. Son dönemde de Asya Kupası'nı kazanan bir Japonya ile oynayacağız. Japonya, bu turnuva için çok genç bir takım ve yaş ortalaması 25. Dolayısıyla aynı jenerasyonda, yaş farkı olmayan futbolcular takımdaki iyi anlayışı sahaya da yansıtıyor. Biz disiplinli bir takım oyunu oynayarak, agresif bir anlayışla hücumu ve savunmayı beraber düşünüyoruz. Bu maçta kanatları iyi kullanan galibiyete daha yakın bir takım olacak."

Spor Yazarları
Mehmet Atalay : Ümit Aktan :
Olmalı, olacak... Başımın tacısın
Mustafa Kutlu :
Senegal yaptı, biz de yaparız
 
Sakatlarımız iyileşiyor
Millilerimiz, bugünkü maçın son taktik çalışmasını karşılaşmanın oynanacağı Miyagi Stadı'nda yaptı.
Samba yok, tur var
Dünya Kupası'nın en büyük favorisi Brezilya, Belçika'yı yıldız golcüleriyle devirirken, Ronaldo 5. golüne imza attı. Sambacılar, çeyrek finalde İngiltere ile karşılaşacak.
Yükselen değer ABD
Kupa'nın sürpriz ekibi Amerika, dün de Meksika'yı dize getirdi. Yüksek tempoda geçen maçta ABD, McBride ve Donovan'ın golleriyle kazanarak çeyrek finalde Almanya'nın rakibi oldu.
Florya'da mini zirve
Kartal'ın imza haftası
Bir çok yabancı futbolcu ile görüşmesine karşın Zago'nun haricinde kimseye imza attıramayan Beşiktaş, bu hafta atağa kalkacak.
Yönetimin Almeyda zaferi
Hami'ye kapılar kapandı
Bordo-mavili kulübün jübile teklif ettiği Hami Mandıralı, başkan Özkan Sümer'den bonservisi konusunda kolaylık istedi. Trabzonspor'un gözden çıkardığı emektar futbolcu dün başkan Sümer'le yaptığı görüşmede futbol oynamak istediğini belirterek, transferi konusunda yönetimden yardım istedi. Bu konudaki kesin karar bugün yapılacak yönetim kurulu toplantısından sonra açıklanacak. Asbaşkan Ahmet Ağoğlu dün yaptığı açıklamada bugüne kadar transferdeki en hızlı takımın kendileri olduğunu söyledi. İki oyuncu daha alacaklarını belirten Ağaoğlu "Forvete Türk, stopere yabancı düşünüyoruz. Bu oyuncu daha önce Türkiye'de forma giymiş olabilir. İki futbolcuyla transferi kapatacağız" diye konuştu.

18 Haziran 2002
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED