T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R
Washi yoğun bakımda

Kalbinde ağrılar bulunan Washington'un damarlarında tıkanıklık tespit edildi. Anjiyo yapılıp yoğun bakıma alınan golcü futbolcunun hayati bir problemi olmadığı açıklandı.

Fenerbahçe dün 11.30 sıralarında Washington'un kalp rahatsızlığıyla hasneteye kaldırılıp yoğun bakıma alınmasıyla sarsıldı. Göğsünde ve kolunda ağrılar hissedince acil olarak Özel Acıbadem Hastanesi'ne kaldırılan Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Washington'a anjiyo yapıldı. Menacer Kemal Dinçer, Washington'un kendilerine başvurarak kalbinde olağandışı ağrılar olduğunu söylediğini, bunun üzerine randevu alınarak Acıbadem Hastanesi'ne getirildiğini ve elektrosunun çekildiğini söyledi. Çekilen elektrosunda Brezilyalı futbolcunun damarlarında tıkanıklık tespit edildi ve anjiyo yapılıp ardından yoğun bakıma kaldırıldı.

TESTLERDEN GEÇECEK

Brezilyalı futbolcunu hayati bir tehlikesinin bulunmadığını belirten Dinçer, "Doktorlar mutlaka anjiyo yapılması gerektiğini ifade ettiler. Anjiyo yapıldı. Bir damarın tıkalı olduğu belirlenmiş ve balonla açılmış" dedi. Washington'un yoğun bakımda dinlendiğini, bu rahatsızlığının getirdiği başka bir sorun olmadığını bildiren Dinçer, "Ancak sahalara ne zaman döneceği, performansının ne olacağını bilmiyoruz. Ayrıntılı testlere göre konsültasyon yapılacak. Biz, ne olabileceğiyle ilgili bilgileri daha sonra duyuracağız" diye konuştu.

SAĞLIK DURUMU İYİ

Kalp rahatsızlığı nedeniyle anjiyo olan ve damar yolu açılan Washington'un durumunun iyi olduğu açıklandı. Operasyonu gerçekleştiren Dr. Nuri Çağlar ile kulüp doktoru İsmail Başöz, Washington'un sağlık durumu hakkında bilgi verdiler. Başöz, "Tetkikler yapılması için kendisini hastaneye getirdim. Tetkik sonucu anjiyo uygulanması ortaya çıktı. Bu sırada bir damarında tıkanıklığa rastlandı ve başarılı bir operasyonla oraya stent takıldı" diye konuştu. Dr. Çağlar ise "Bir damarında daralma tespit edildi. Bu bölgeye stent yerleştirildi. Bu sırada herhangi bir soruna rastlanmadı" dedi.

2 HAFTA DİNLENECEK

Dr. Çağlar, Washington'un futbol hayatının nasıl etkileneceği konusunda bir şey söyleyemeyeceğini belirterek, "2 hafta dinlenmesi lazım. Bu sırada çeşitli testler yapılacak. O testlerden sonra daha net konuşabiliriz" dedi. Rahatsızlığın Fenerbahçe'ye geldikten sonra ortaya çıktığını söylemenin mümkün olmadığını belirten Çağlar, sezon başında yapılan testlerde herhangi bir probleme rastlanmadığını söyledi. Brezilyalı futbolcunun gözetim altında tutulduğunu belirten Çağlar, bu rahatsızlığın tekrarlama olasılığının bulunduğunu da kaydetti.

Hastaneye akın

Washington'un rahatsızlık haberini alan Fenerbahçe'de herkes hasnateye koştu. Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler Mahmut Uslu ve Vedat Olcay olayı duyar duymaz hasneteye gelip Brezilyalı futbolcunun durumuyla ilgili doktorlarla görüşüp bilgi aldılar. Washington'un eşi ve çocuğu da hasneteye gelirken morallarinin bozuk olduğu gözlendi. Futbolculardan ise kaptan Ogün ile birlikte kaleci Rüştü de takım arkadaşları Washington'u ziyaret edip sağlık durumu hakkında bilgi alıp geçmiş olsun dileklerini sundular. Bu arada, basın toplantısına medya mensupları büyük ilgi gösterirken, toplantının yapıldığı salonun küçüklüğü nedeniyle izhidam yaşandı.

Sözleşmesi feshedilebilir

İdari Koordinatör Kemal Dinçer, Washington'un sözleşmesinde diyabetiyle ilgili bir madde bulunduğunu belirterek, "Diyabetle ilgili bir sorunu çıktığında sözleşmesinin geçersiz sayılacağı şeklinde bir madde var. Kalp yoktu. Ama bu da ona girebilir. Çünkü diyabetin kalp damar hastalıklarını hızlandırdığı söyleniyor" dedi. Washington'un kendisinin de çok üzgün olduğunu ifade eden Dinçer, şöyle konuştu: "Washington kendisini ziyaret eden başkandan özür diledi. Başkan da Ona sağlığına kavuşmasının önemli olduğunu ifade etti. Washington çok sevdiğimiz bir sporcu. Kısa sürede sağlığına kavuşmasını istiyoruz"

  • AHMET BIYIKLI



  • 28 Kasım 2002
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Ramazan| Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED