T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R
SAVAŞMALIYIZ

Lucescu, Beşiktaş'ın turu geçmesi için acı çekmeyi ve savaşmayı bilmesi gerektiğini söyledi

Kaptan Tayfur ise bir üst tura çıkabilmeleri için İstanbul'daki maçı kazanıp rövanş karşılaşmasına avantajlı bir skorla gitmeleri gerektiğini söyledi.

UEFA Kupası 3. turunda Dinamo Kiev'le kupanın ilk maçına çıkacak olan Beşiktaş avantaj arıyor. Teknik direktör Lucescu,"Bu maçın bizim için önemi büyük. Zor maç olacak. Ukrayna temsilcisi 3 sene önceden inşaa edilmeye başlanmış, genç ve hızlı bir ekip" dedi. Dinamo Kiev yerine Şampiyonlar Ligi'nden elenmiş başka bir takımı tercih edeceğini belirten Rumen Hoca, "Kiev'in yerine Batı Avrupa'dan bir ekip isterdim. Çünkü onlar UEFA'ya pek önem vermiyor. Kiev ise güçlü ve genç bir ekip. Bu yüzden onları elemek zor olacak" şeklinde konuştu.

ACI ÇEKMEYİ ÖĞRENMELİYİZ

Lucescu, "Kiev çok koşan, fizik olarak iyi ve çok iyi hücum yapan bir takım. Shatskikh, Shevchenko'dan daha iyi gösteriliyor. Onun için çok dikkatli ve temkinli olacağız. Böyle bir maç öncesi Ahmet Dursun'un sakat, İlhan'ın cezalı olması bir kayıp ama iyi bir deneme olacak. Rekabetin gerisinde en önemlisi acı çekmeyi öğreneceğiz. Bütün herkes sorumluluklarını bilecek haftada 3 maç yapmaya alışacak. Bütün oyuncularım tam performans göstererek, Avrupa havasında olacak. Taraftarımızda desteğini esirgemesin çünkü onlar Avrupalı taraftarlar" dedi.

İŞİ BURDA BİTİRMELİYİZ

Dinamo Kiev'le bugün zorlu bir karşılaşmaya çıkacaklarını belirten Kaptan Tayfur, "Kiev zorlu ve güçlü bir ekip. Kazanmak isteyecekler ama bizim de hedefimiz mutlak galibiyet olacak. Kazanmak için akıllı olacağız ama bu 2 turlu bir maç olduğu için gol yemeden, mantıklı bir oyun oynayacağız" dedi. Samsunspor'da aldığı ceza nedeniyle Avrupa Kupalarındaki 4 maçlık cezası sona eren Tümer ise, "Tribünde oturmak en başta beni üzüyordu. Kiev, maçı zorlu bir maç, işi burda bitirmeliyiz. Çünkü Ukrayna'da saha ve iklim şartları zor" diye konuştu.

Sergen maç saatinde

Beşiktaş, Dinamo Kiev maçı öncesi sakat ve cezalı oyuncularının çokluğu nedeniyle sıkıntılı. Kırmızı kart cezalısı İlhan Mansız ile sakatlığı süren Ahmet Dursun, bugünkü maçta forma giyemeyecek. Sakatlıkları bulunan Sergen, Kaan Dobra ve Pancu'nun durumlarının ise maç öncesinde netlik kazanacağı öğrenildi. Samsunspor'da forma giydiği dönemde aldığı cezası biten Tümer'in ise bugünkü maçta forma giyebileceği bildirildi.

Avrupa'da 83. sınav

Beşiktaş, Dinamo Kiev takımıyla bugün yapacağı UEFA Kupası 3. tur ilk maçıyla birlikte, Avrupa kupalarındaki 83. maçına çıkmış olacak. Siyah-beyazlılar, Avrupa kupaları serüveninde, Türkiye'yi 13 kez Şampiyon Kulüpler, 7 kez Kupa Galipleri, 5 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti. "Kara Kartallar" bugüne kadar Avrupa'da yaptığı 82 maçta, 23 galibiyet, 40 yenilgi, 19 da beraberlik aldı. Siyah-beyazlılar, 3 kupada toplam 87 gol atarken, kalesinde 133 gol gördü.

BEŞİKTAŞ-DİNAMO KİEV

UEFA Kupası'nda final hedefleyen Beşiktaş, Dinamo Kiev karşısına ikinci maç için avantajlı bir skor elde etmek için sahaya çıkıyor. Luksemburg'lu hakem Hamer'in yöneteceği ve Saat: 21.00'de İnönü Stadı'nda başlayacak karşılaşma TRT'den naklen yayınlanacak.

  • FUAT GUGULOĞLU

    Spor Yazarları
    Hürol Bilal: Güray Soysal:
    Lucescu'nun zor sınavı Şimdiden alkışlıyorum
    Ali Gümüş:
    Halterde başaşağı
  •  
    Denizli zafer peşinde
    Tarihinde ilk kez katıldığı UEFA Kupası'nda büyük başarılara imza atan Denizlispor, Lyon karşısında bugün çeyrek final kapısını aralamak için mücadele edecek.
    Washi yoğun bakımda
    Kalbinde ağrılar bulunan Washington'un damarlarında tıkanıklık tespit edildi.
    Süper yedek Erman
    Son 4 sezondur Trabzonspor forması giyen Erman, son haftalardaki çıkışının ardında takımdaki ekip çalışmasının rol oynadığını söyledi.
    Berkant görev bekliyor
    Terim'in Galatasaray'ın başına gelmesiyle birlikte büyük beklentiler içine giren Berkant, ligde takımda en az forma giyen oyuncu oldu.
    GAZİANTEP SİLBAŞTAN
    Basın Sözcüsü Gereçci, ligdeki namağlup ünvanını yitirdiklerini, Trabzon maçıyla yeni bir galibiyet serisi başlatmak istediklerini söyledi.
    Johansson'dan
    2. yalanlama

    UEFA Başkanı Lennart Johansson'un Moskova'ya bir mektup göndererek, Euro 2008 için Rusya'nın ve Yunanistan-Türkiye ortak adaylığının şanslarının, diğer adaylara göre en az olduğu yolunda kendisi kaynak gösterilerek yazılan haberleri yalanladığı bildirildi. Johansson, Fenerbahçe-Panatinaikos maçındaki taraftar gerginliği ve Moskova'da geçen ay ki rehin alma eylemi dolayısıyla bu iki adayın şanslarının en az olduğu yolunda kendisine atfen bir İsviçre gazetesinde yayımlanan sözlerin asılsız olduğunu belirterek, "Ne taraftarların kötü davranışları, ne de rehine krizi, Euro-2008'in evsahibinin seçiminde hiçbir biçimde belirleyici olamayacak" dedi. UEFA Başkanı, 12 Aralık'ta yapılacak değerlendirmede tüm adayların eşit şartlarda, dürüstçe ve layıkıyla ele alınacağını kaydetti.
    28 Kasım 2002
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Ramazan| Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED