T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

İHL'den siyasilere çağrı

ÖNDER Başkanı İbrahim Solmaz, "Görevi halka hizmet olan siyasiler, başörtülü öğrencilerin gözyaşlarını dindirmekle mükelleftir" dedi.

İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Başkanı İbrahim Solmaz, başörtülü öğrencileri okullarına almayarak, eğitim haklarını engelleyen yasakçı zihniyete karşı siyasileri göreve çağırdı. Solmaz, "Asıl görevi halka hizmet olan siyasiler, başörtülü öğrencilerinin akan gözyaşlarını dindirmekle mükelleftir" dedi.

İstanbul'daki İHL'lerde başörtülü öğrencilerin okula alınmamasını Yeni Şafak'a değerlendiren İbrahim Solmaz, İHL öğrencilerinin bugüne kadar polislerle hiçbir zaman karşı karşıya gelmediğine dikkati çekti. Devletin, diğer okullarda eğitim gören öğrencilerin başarılı olmaları için bütün gayreti gösterirken, İHL'deki öğrencilerin okumamaları için elinden gelen herşeyi yaptığını ileri süren Solmaz şunları söyledi: "Veliler bir haftadır işlerini bırakarak, çocukların eğitim gördüğü İHL'lerin önlerinde toplanıp göşyaşı döküyorlar. Eğer birileri bu öğrencilerin gözyaşı dökmelerine tahammül edebiliyorsa, bunlarda vicdan ve merhamet duygusu olmasından söz edilemez" diye konuştu.

Milletvekillerine çağrı

Öğrenci ve velilerin "eğitim hakkını engelleme" iddiasıyla savcılıklara suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatan Solmaz, "Anayasa, 'Öğrenim hakkından kimse mahrum edilemez' demektedir. Ne kanun ne de genelge, Anayasa'nın üzerinde olamaz. İHL'li öğrencilerin eğitim haklarını engelleyenler Anayasa'yı da ihlal etmiş oluyorlar" dedi. Kendilerinin de TBMM'deki milletvekillerinin tamamına ulaşarak, vekillerden "gözyaşının durdurulmasını" isteyeceklerini bildiren Solmaz, kendilerine destek olmayan siyasileri unutmayarak, 2 milyon İHL mezunu ve bunların ailelerinin, onlarla sandıkta hesaplaşacağını vurguladı. Solmaz, siyasilere şöyle seslendi: "Gelin kanayan bu yaraya merhem olun. Halkın acısını dindirerek, duasını alın. Ne yaparsanız yapın, ancak bu yanlışı düzeltin."

İMAM-HATİPLER NASIL AÇILDI?

İHL'ler 1921 yılında açılmaya başladı. 1949 yılına kadar Türkiye'de din öğretimi yoktu. CHP 9 aylık kurs şeklinde İmam Hatip Mektepleri açtı. 1951 yılında DP iktidara gelince, insanların dinlerini daha iyi şekilde yaşayacağı vaadinde bulundu. O dönemde İHL'lere üniversite hakkı tanınmamıştı. DP döneminde bile halkın büyük rağbet gösterdiği bu okulların sayısı beklendiği sayıya ulaşmadı. İHL'lerin 1971 yılında orta kısmı kapatılırken, 1973 yılında tekrar açıldı. İHL'ler 1973 yılından itibaren üniversiteye girme hakkını elde etti. 1997 yılında sekiz yıllık zorunlu eğitim bahanesi öne sürülerek, İHL'lerin önü bir kez daha kesildi.

 
MİT, basına not verdi
MİT'in medya karnesinde tarafsızlar önde giderken, 1998'den itibaren MİT'le ilgili haberlerde azalma, aleyhteki haberlerde de düşüş gözlendi.
'Bolu Tüneli'nden dönüş yok'
"Eğer vazgeçmek gerekiyorsa oturur çaresine bakarım" diyen Bayındırlık Bakanı Akcan, "600 milyon dolar harcandıktan sonra şu anda bir 100 milyon dolar daha harcar ve işi bitiririm" dedi.
Deprem uzmanı hayvanlar
Deprem olmadan önce at, eşek ve inekler tasmalarını kopartıyor, kediler perdelere asılıyor, karıncalar korku ile yuvalarından dışarı çıkıyor.
'Mucize çözümler beklemeyelim'
Ulusal Deprem Konseyi Başkanı Prof. Dr. Tankut, "Nisan'da açıklanabileceği umulan hasar raporunda olağanüstü bulgular çıkacağı beklenilmemeli" dedi.
Galata köprüleri ortada kaldı
Eminönü-Karaköy arasında yıllarca hizmet veren eski Galata Köprüsü şimdiki yerinden de sökülecek. Köprünün akıbetinin ne olacağı meçhulken, yeni köprüde şimdi de yırtılma tehlikesi ortaya çıktı.
Botaş'a öfke seli
Mahallelerinden geçen doğalgaz boru hattı yüzünden yollarının kapanmasına kızan sakinler dün tren yolunda eylem yaptı.
3 Mart 2002
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED