T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

Kadına dair çeşitlemeler

Ünlü ve başarılı kadınları merceğe alan, STV'de yayınlanacak "Uluslararası Renkli İnsanlar"ın ilk bölümünde, Hüsnü Mübarek'in eşi var. İlk Bakışta filmi ise, psikolojik hikayelerle 'kadın'ı anlatıyor.

Uluslararası Kadınlar Birliği Genel Başkanı Ümran Baradan tarafından hazırlanıp sunulan Uluslararası Renkli İnsanlar programında, herkesin tanıdığı uluslararası isme sahip insanlarla ve onların yakınlarıyla yapılan röportajlara yer veriliyor. Program, yalnız insanların bir arada yalnızlıklarını unutmak ve hayatlarının geride kalan kısımlarını birlikte ahenkli geçirmeleri için hazırlanan "huzurlu yıllar evini" kurabilmek için ve dar gelirli ailelerin yetenekli çocuklarına sanat okulu bursu vermek gayesiyle hazırlanmış sosyal ve eğitici bir program özelliğini de taşıyor.

Programın ilk bölümünde, Ümran Baradan, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in eşini konuk ediyor. Kahire'de yapılan röportajda, Ümran Baradan Mısır Cumhurbaşkanı'nın eşine İskenderiye Müzesi için çini bir pano hediye ediyor ve sosyal hakların kanunlaştırılmasında gösterdiği çaba için ödül veriyor. Stv / 17.15


"Sarsıntı"lı bir konuşma
Kırmızı Koltuk programının bu haftaki konuğu, Prof. Dr. Şener Üşümezsoy. Üşümezsoy, perşembe günü özellikle kendini İstanbul'a hatırlatan "Deprem" konusunda akıllara takılan önemli sorulara yanıt veriyor.

Bazı haritalarla faydaki kırıkları, olası kırılmaları da gündeme taşıyacak olan Üşümezsoy, merkez üssü Marmara Ereğlisi açıkları olan 4,8 büyüklüğündeki depremin büyük bir depremin "doğum sancısı" olup olmayacağına da yanıt veriyor. Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Işın Gürel ve Ümit Aslanbay'ın sunduğu Kırmızı Koltuk'ta depreme dair konuşuyor. Star / 12.30


RTÜK'te son durum
Her Pazar sabahı gündeme dair konuları, tartışma masasına yatıran ve kahvaltı yapmakta olan izleyicisini bilgilendiren "Kafe Siyaset"te, önümüzdeki aylarda üyeleri değişecek olan RTÜK hakkındaki gelişmeler merceğe alınıyor.

Gazeteci Mete Belovacıklı ve Murat Yetkin'in sunduğu Kafe Siyaset programında bugün, Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı Nuri Kayış, keyifli bir pazar kahvaltısıyla evlere konuk oluyor. Her hafta konukları ile birlikte 'siyaset kulislerini', 'Ankara'daki ince taktikleri' ve 'memleket halini' konuşan Belovacıklı ve Yetkin bugün, Nuri Kayış ile birlikte "Kürtçe yayın sorununu", "RTÜK Yasası'nda yapılacak değişiklikleri", "yabancı radyoların kapatılmasını" ve "yurt dışından yapılan yayınların denetimini" irdeliyor. Cnn Türk / 11.10


SEYRİ ŞAHANE Seyri Şahane
Türkü dostları buraya takılıyor
Havva Setenay İlhan: "Türkiye radyo cenneti olmasına rağmen keyifle dinleyebileceğiniz radyo istasyonu sayısı oldukça az. 90'lı yılların başında özel kanalların açılmasıyla birlikte, radyo istasyonlarının sayısında da bir patlama yaşanmıştı. Geveze DJ'lerden ve uzayıp giden reklam molalarından bıkan dinleyici, zamanla radyo istasyonlarına daha az takılmaya başladı.

Kaliteli müziklere ve seçkin programlara yer veren Yön FM, bu istasyonlardan bir tanesi. 96.6'dan çıkan Yön FM pop ve içi boşaltılmış türküleri dinlemek istemeyen türkü dostarının kaçamak yaptığı bir buluşma noktası oldu. Musa Eroğlu, Davud Sulari, Selda Bağcan, Erkan Oğur, Tolga Çandar gibi tanınmış sanatçıların yanısıra adı duyulmamış yerel seslere de yer veren Yön FM, 96.6'dan türkü tadında bir sıcaklık yayıyor dinleyenlerine.

Alevi-Bektaşi kültürünün müziklerini, Karadeniz'in mizah yüklü parçalarını, Akdeniz'in sıcak ezgilerini, Doğu'nun bağrı yanık uzun havalarını, Trakya'nın kıvrak ritmlerini dinlemenin yanısıra, bu ülkede yaşayan etnik gruplara ait dillerden Gürcüce, Lazca ve Kürtçe müzik dinleme olanağını da buluyorsunuz bu frekansta. Geveze DJ'lerin olmayışı ve kaliteli müzik yayınlaması nedeniyledir ki, Yön FM türkü dostlarının itibar ettiği bir radyo istasyonu oldu."

 
Suçüstü
Yön: Jacques Santi Oyn: Richard Bohringer, Pierre Arditi, Philippine Leroy, Beaulieu, Anne Letourneau, Julien Guiomar
Simon, Başkomiser Pierre Tramoni yönetimindeki çetelerle savaş masasında görevli bir dedektiftir. Daha önce ikisi de uzun süre birlikte çalışmışlardır.
Tramoni kariyerini hırsıyla edinmiştir. Simon'a gelince; hiç hırslı değildir ve onu çeken tek şey sokaklardır. Birkaç aydan beri Simon, soyguncu Dijon kardeşler çetesinin peşindedir. Planı onları suçüstü yakalamaktır. Ancak bunu başaramazlar.
Tramoni bu yüzden Simon'u suçlar. Ancak soruşturmanın ilerleyen aşamalarında Simon artık arasının pek iyi olmadığı patronu Tramoni ile Dijon çetesi arasında bağlantılara rastlar.
Kanal 7 / 01.15

Kadının gözüyle kadın hikâyeleri
Bağımsız sinemanın mabedi sayılan Sundance Film Festivali'nde olumlu tepkiler toplayan Things You Can Tell Just By Looking At Her (İlk Bakışta) de, kadınları, kadın bakış açısıyla yakalayan ve ekrana yansıtan bir film. Bölüm bölüm kadın hikayelerinden oluşan İlk Bakışta adlı film, yönetmen Rodrigo Garcia'nın ilk filmi. Dünyaca ünlü Nobel ödüllü yazar Gabriel Garcia Marquez'in oğlu olan Rodrigo Garcia ilk filminde hayli zengin bir oyuncu kadrosuyla çalışma fırsatı bulmuş. Short Cuts ve Magnolia gibi çok katmanlı bir yapısı olan film içiçe girip çıkan, kesişen, ayrılan birçok öyküden oluşuyor.
Filmdeki karakterler, güçlü ve hayatlarında kendilerine bir şekilde muhtaç insanlara sırt veren kadınlardan oluşuyor. Aşkı bulmak umuduyla falcıya bile giden Dr. Keener; birlikte çalıştığı erkeklerin onu beğenip beğenmediklerine takılan Rebecca; ergen oğluyla sorunlar yaşayan ve komşusundan hoşlanan Rose; kör kız kardeşiyle oturan ve yalnızlığıyla araştırdığı intihar vakası arasında paralellikler buluna Kathy filmin öne çıkan karakterleri...
İLK BAKIŞTA
Yön: Rodrigo Garcia Oyn: Glenn Close, Cameron Diaz, Calista Flockheart, Amy Brenneman, Holly Hunter
CNBC-e-21.00
3 Mart 2002
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED