T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

NE AHMET DURDU
NE İLHAN

Ligin dibinde olmayı haketmeyen bir futbol oynayan Yimpaş Yozgatspor karşısında iki şok gol yiyen Beşiktaş, 3 puanı iki yıldız golcüsünün 2'şer golüyle aldı. Hakem Yılnur Önen'in tartışmalı pozisyonlarda Beşiktaş lehine düdük çalması Yimpaşlı oyuncuları çıldırttı.

Beşiktaş, tribünleri tıklım tıklım dolduran taraftarının önünde ligde kalma mücadelesi veren Yimpaş Yozgatspor'u 4-2 mağlup etti. Yüksek tempo ile başlayan ve devre sonuna kadar aynı mücadelenin sürdüğü karşılaşmada ilk gol Yimpaş Yozgatspor'dan geldi. 3. dakikada Sumiala, Beşiktaş savunmasını oyundan düşürdü ve köşeye plaseledi: 0-1. Golden sonra baskısını arttıran Yimpaş Yozgatspor'du. Hüseyin'le 6 pas üzerinden mutlak bir pozisyonu harcayan konuk ekip, 20. dakikada Ahmet Dursun'un beraberlik golüne engel olamadı. Beşiktaş, 31. dakikada da yine Ahmet Dursun'un serbest vuruşuyla öne geçti. Karşılaşmanın ilk yarısı 2-1 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona erdi.

SAHNEYE İLHAN ÇIKTI

İkinci yarıya yine şok golle başlayan ve skorda 2-2'lik dengeyi Sumiala ile yakalayan Yimpaş Yozgatspor, iyi oynadığı dakikalarda yenik duruma düştü. 54. dakikada Ahmet Dursun faulle durduruldu. Hakem Önen, atışı kullanmak için topu eliyle düzelten sonra da atışı kullanan Tümer'in pozisyonuna "avantaja bıraktım" dedi. Devam eden pozisyonda İlhan topla buluşarak golü attı: 3-2. Uzun süren itirazların ardından devam eden karşılaşmanın 68. dakikasında da yine İlhan takımını 2 farklı galibiyete ulaştıran golü attı. Skoru 4-2'ye taşıyan Siyah-beyazlılar karşılaşmayı da bu skorla bitirerek maç fazlasıyla liderliğe oturdu.

'Yimpaş hakem kurbanı'

Haftalardır galip gelemeyen Kırmızı-siyahlı ekip, Beşiktaş karşısında da şanssızlığını kıramadı. Rasim Kara, Yimpaş'ı Beşiktaş'ın değil, Yılnur Önen'in durdurduğunu söyledi.

Yimpaş Yozgatspor Teknik Direktörü Rasim Kara, Beşiktaş maçıyla birlikte sezon başından bu yana hakemlerin 5. kez 3 puanlarını çaldıklarını söyledi. Ligin kaderinin ilk haftadan çizildiğini söyleyen Kara "Maçın başında bir penaltımız verilmedi. Yediğimiz ilk golden önce Selim'e yapılan faul görülmedi. Yediğimiz 3. golü de resmen hakem attı. Biz üç sarı kart gördük. Beşiktaş hiç görmedi. Herkes neler oldu gördü" dedi.

DAUM: KOLAY MAÇ YOK

Beşiktaş Teknik Direktörü Christoph Daum ise maç öncesinde kamuoyunun rahat bir maç olacağı yönündeki görüşlerinin takımını olumsuz etkilediğini söyledi. Ligde kolay maç olmadığını bir kez daha yaşadıklarını belirten Daum, "Yimpaş Yozgat çok iyi bir takım. İyi mücadele ediyorlar. Her iki yarının başlarında yediğimiz şok gollere rağmen oyun disiplininden kopmadık. Alınan 3 puan sevindirici" diye konuştu. Bu arada İlhan Mansız ve Ahmet Dursun ikilisi bir haftalık aradan sonra yeniden ilkonbirde sahaya çıktılar.

Spor Yazarları
Turgut Koloğlugil: Hürol Bilal:
Beşiktaş İnönü krizinden sıyrıldı!... Kartal'ın inadı
Kamil Anahar: Güray Soysal:
Sümer'in kalası Oynamadan kazanmak
 
ÇOCUKLARIMIN NAFAKASINI GETİRDİM
Kısa süreli gerginliğin yaşandığı Genel Kurul Toplantısı'na 1650 üye katıldı.
G.Saray mucizesi! Sarı-kırmızılı kulübün yıllık olağan mali genel kurul toplantısı yoğun bir katılımla dün başladı.
Trabzon mehter takımı
İnişli çıkışlı bir grafik çizen Bordo-mavili takım, kendi evinde Kocaelispor'a yenilerek kötü sonuçlara bir yenisini daha ekledi.
G.Birliği tam isabet
Başkent ekibi, Denizlispor'dan transfer ettiği Ahmet Hassan'ın golleriyle farklı galibiyete ulaştı.
Milli Takım yetkilileri Tokyo'da
Japonya ve Güney Kore'nin evsahipliği yapacağı 17. Dünya Futbol Şampiyonası öncesinde, aralarında teknik direktör Şenol Güneş'in de bulunduğu milli takım ve futbol federasyonu yetkilileri, Tokyo'da düzenlenen son gözden geçirme toplantılarına katıldı. Toplantıda, şampiyonayla ilgili genel organizasyon, ulaşım, oteller, sağlık, güvenlik, ödüller, hakemler, oyun kuralları, disiplin, hazırlık maçları, gümrük mevzuatı ve diğer teknik konular ele alındı. Türk yetkililer, toplantı vesilesiyle Brezilya, Çin ve Kosta Rika takımlarının yetkilileriyle de biraraya geldiler. Görüşmeler sonunda alınan kararlardan biri de seyircilere, maç başlamadan en geç 90 dakika öncesine kadar alkollü içki satışı yapılabileceği.
3 Mart 2002
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED