T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

A K T Ü E L

Mercedes de neymiş!

Pek çok kişinin hayalini süsleyen Mercedes ve BMW, dünyanın en pahalı otomobilleri listesinin ancak sonunda yer alabildi. Dünyanın en pahalı otomobili, 395 bin dolar değerindeki özel yapım "Saleen S7"

Lüks ve pahalı bir otomobile sahip olmak günümüzde statü sembolü sayılıyor. Ancak son model bir Mercedes ya da Jaguar'a sahip olmak, bu açıdan çoğu zaman yeterli olmayabiliyor. Dünyanın en pahalı otomobilleri arasında Ferrari ya da Porsche, ancak 6. ya da 7. sırada geliyor. Bir süre önce dünya dolar milyarderlerinin listesini yayımlayan Forbes dergisi, bu kez de bu milyarderlere layık otomobillerin listesini verdi. Dünyanın en pahalı otomobillerinin yer aldığı listenin başında, özel yapım "Saleen S7" modeli arabalar bulunuyor. Gümüş renkli bu otomobilin fiyatı 395 bin dolar. "Egzotik süper otomobil" olarak nitelendirilen Saleen'in en önemli özelliklerinin başında, yüksek hızla seyrederken yola çok iyi yapışması geliyor. Otomobilin, bu özelliğini aerodinamik yapısından aldığı belirtildi. Üreticileri Saleen'in saatte 260 km hızla giderken bile tekerleklerin yerle temasının kesilmediğini ifade ettiler.

ROLLS-ROYCE İKİNCİ SIRADA

Pahalılıkta Saleen'i, Rolls-Royce'un özel yapım açılır-kapanır "Corniche Convertible" modeli izliyor. Bu aracın fiyatı ise 363 bin 990 dolar. "Bentley Azure Convertible Mulliner" de 376 bin 485 dolarlık fiyatıyla üçüncü sırada yer aldı.

Forbes'un "dünyanın en pahalı otomobilleri" listesinde 4. sırada "Lamborghini Murcielago" bulunuyor. 273 bin dolara satılan bu otomobili 228 bin 300 dolarlık etiketiyle "Aston Martin Vanquish" izliyor. "Ferrari 575 Maranello" 215 bin dolarlık fiyatıyla listede 6. sıraya yerleşirken, 180 bin 665 dolara satılan "Porsche GT2" 7. olabildi.

Pek çok kişinin hayalini süsleyen BMW ve Mercedes otomobiller ise ancak listenin sonunda yer alabildi. Buna göre 8. sırada 130 bin 645 dolarlık etiket taşıyan "BMW z8", 9. sırada ise 119 bin 595 dolara satılan "Mercedes-Benz CL600" bulunuyor. "Jaguar XKR 100 Coupe" ise 98 bin 330 dolarlık fiyatıyla ancak 10. sırada yer bulabildi.

HER İSTEYEN SATIN ALAMIYOR

Forbes dergisinin haberine göre, "Saleen S7" "Corniche Convertible" "Bentley Azure Convertible Mulliner" gibi otomobilleri her isteyen istediği anda satın alamıyor. Genelde sipariş üzerine yapılan bu lüks ve pahalı otomobillerden birini edinmek için, bazen aylarca beklemek gerekiyor. Araçların bir kısmının ise Amerikan piyasasında bulunmadığı ve sadece üretici firmaya sipariş verilerek getirtilebildiği kaydedildi.

 
Kadınlardan Kızkardeş Kampanyası
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde çok farklı kesimlerden kadınlar, ilginç bir kampanyaya start verecek.
Kızıl Gezegen'de su bulundu
Rus bilim adamları, Odyssey araştırma uydusundan elde edilen verilere göre, Mars yüzeyinde büyük miktarda buz bulunduğunu açıkladılar. Rus RIA-Novosti ajansının haberine göre, Rus Uzay Araştırma Kurumu'nun Genel Müdürü İgor Mitrofanov, Odyssey uzay aracındaki Rus gözlem aygıtıyla elde edilen veriler sayesinde, Kızıl Gezegen'in güney kutbunda yaklaşık 10 milyon kilometrekare genişliğinde buz ve Güneş Sistemi'nin bilinen en yüksek zirvesi olan 26 km yüksekliğindeki Olympus Dağı'nın eteklerinde donmuş su saptandığını belirtti.
Buzlu bölgede kamp
Mitrofanov, buzlu bölgelerin Mars'a gidecek ilk astronotların üs kurması için seçileceğini, buzlu bölgelerin Mars görevi için yaşamsal destek sağlayacağını kaydetti. Odyssey uzay aracı, geçen hafta Mars'ın topografik verilerini toplayarak dünyaya geçmeye başlamıştı.

6 Mart 2002
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED