T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Eğitim isteyene kelepçe

İHL'lerdeki gerginlikler devam ediyor. Dün de öğrenciler ve veliler polis tarafından gözaltına alındı. Kız öğrenciler okul kapısında kelepçelenip götürüldü.

İmam-hatip liselerindeki gerginlik devam ediyor. Yasak yüzünden okula giremeyen öğrenciler ve onlara destek veren veliler geçtiğimiz cuma gününden itibaren gözaltına alınıyor. Dün ilk kez kız öğrenciler okul kapısında kelepçelenip gözaltına alındı. Dün de İHL'lerde eğitim gören kız öğrencilerin başörtüleriyle okula alınmamalarına devam edildi. Eyüp Meydanı'nda toplanan ve Eyüp Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişilik grup, buradan yürüyüşe geçerek Feshane Caddesi'ni trafiğe kapatmak istedi. Güvenlik kuvvetlerinin müdahalesi sonucu 53 kişi, gözlem altına alınarak, Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Yasak tahrik ediyor

Bu arada İstanbul genelindeki çeşitli okullarda çocuklarını okutan anne-babalar dün Bakırköy İHL önüne geldi. Okulun olduğu sokağa bile alınmayan öğrenciler ve onlara destek veren veliler polis müdahalesi ile karşılaştı. Aralarında öğrencilerin de bulunduğu 25 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Bir kız öğrençi okul kapısında kelepçelendi. Pendik İHL'de 5, Üsküdar İHL'de 23 öğrenci ve velisi gözaltına alındı.

Öte yandan BBP Genel Başkan Yardımcısı Ökkeş Şendiller, imam hatip liselerinde uygulanan başörtüsü yasağı nedeniyle İstanbul Valisi Erol Çakır ve hükümeti sert bir dille eleştirdi. Şendiller, uygulamanın milletin nefretini tahrik edecek boyutlara ulaştığını ifade etti.

İmam-hatip liselerine başörtüsü ile girmek isteyen öğrencilerin polis tarafından coplanması, TBMM'de de eleştirildi. TBMM Başkan Vekili Murat Sökmenoğlu, "Anayasa Mahkemesi kararında, imam-hatip liselerinin bahçesinde cop kullanın mı diyor?" diye sordu.

Polisi MEB istiyor

İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen'in ise kendisini arayan bazı MHP milletvekillerine, sorunun çözümünde adresin Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu belirttiği, "MEB istediği için polisleri okulun önüne yığıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı isterse biz polisleri hemen okulun önünden çekeriz" dediği öğrenildi.

 
Türkiye'den ders aldık
'Şehit aileleri incitilmesin'
Başbakan Ecevit'e "pişmanlık yasa tasarısı" ile ilgili rapor sunuldu
Düşünceye beraat
312. maddeden yargılanıp beraat eden yazarımız Fehmi Koru, "Bu karar Türkiye'de özgürlükçü düşüncenin bir başarısıdır" dedi.
İthal ilaca sınırlama geliyor
'Muhteşem Türk' adliyede
Menteşe: Yanlış anlaşıldım
'Düşünce özgürlüğü İslamın prensibi'
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri yılmaz, düşünce özgürlüğünün İslam dininde önemli yer tuttuğunu belirterek "Fikir ve düşünce özgürlüğünü batıdan önce İslamiyet getirmiştir. İslam için bu en önemli ilkelerdendir" dedi. Yılmaz, Diyanet'e bağlı İstanbul Haseki Eğitim Merkezi'nin Florya Sosyal Tesislerinde düzenlenen 25. kuruluş yıldönümü ve 16. dönem ihtisas kursu mezunlarının sertifika dağıtım törenine katıldı. Merkezin 25 yıldır teşkilata din eğitimi verdiğini anlatan Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın en yüksek karar ve danışma organı olan Din İşleri Yüksek Kurulu üyelerinin, il ve ilçe müftülerinin büyük bölümünün buradan mezun olduğuna dikkati çekti.

6 Mart 2002
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED