T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

K Ü L T Ü R

Dünyayı yöneten çete
İlluminati

Dünyayı 10 kişi yönetiyor ve bu 10 kişinin 300 kadar alt kadrosu verilen emirleri uyguluyorlar. İlluminati adlı bu çetenin hedefi, başkenti Kudüs olan tek bir dünya devleti kurmak.

Bugüne kadar çeşitli komplo teorileri içeren bir çok kitap yayınlandı. İlluminati, bu alanda yayınlanan hiçbir esere benzemiyor. Kitaptaki iddialar o kadar ilginç ki, neye inanıp, neye inanamayacağınızı şaşırıyorsunuz. İlluminati, 1575'te İspanya'da bulunan ve özellikle ruhani kudret sahibi olduklarını iddia eden bir dini parti veya bu partinin üyelerine verilen isim. Yazar Texe Marrs, "Süper zenginlerin yönettiği bir Dünya Komplosu"ndan bahsettiği kitabında, dünyaya hakim olan bu güce bu adı uygun görmüş. Kitabın satırları arasına gömüldükçe ve sayfalar arasında ilerledikçe inanması güç iddialarla karşılaşıyorsunuz.

Dünyayı 10 kişi yönetiyor

Yazara göre, dünyayı kendilerine 'bilge adamlar' adını veren 10 kişi yönetiyor. İlluminati'nin güç şebekesi, dünyanın en güçlü kişilerinden, yatırımcıları, şirket başkanları ve siyasilerden oluşuyor. "İç çember" denilen en tepedeki 10 kişiye bağlı 300 kişi ise onların alt kadrosunda yer alıyor ve talimatları yerine getiriyorlar. 10 kişilik 'bilge adamlar' grubunda Fransa'dan, üç, ABD'den iki, Kanada, Avusturya, İngiltere, İspanya ve Güney Afrika'dan birer üye bulunuyor.

Hedef dünya devleti kurmak

"İç çember" üyelerinin ortak özelliği Dış İlişkiler Konseyi, Bilderberg, Trilateral Komisyon, Mahson Tarikatı, Kafatası ve Kemir Tarikatı, Aspen Enstitüsü, Malta Şövalyeleri, Opus Dei, Roma Kulübü, Bohemian Grove, Dünya Ekonomik Forumu, Dünya Federalleri üyesi olmaları.

İlluminati Komplosu'nun hedefi, başkenti Kudüs olan bir dünya devleti kurmak. Kitabın, sonunda illuminati piramidinin üstünde bulunan "bilge adamlar"a hizmet eden isimlerden bir kısmı, unvanlarıyla birlikle verilmiş. Türkiye'den kimse var mı diye baktık ancak, ne hikmetse kimseyi bulamadık! İlginç değil mi?
Timaş Yayınları / Tel: 0 212 665 35 56

İLLUMİNATİ NASIL ÇALIŞIYOR?

Yılda bir kez biraraya gelen İlluminati üyeleri, hedefledikleri dünya devletini kurmak için planlar yapıyorlar. Bu planların içinde çeşitli ülkelerde ekonomik krizler çıkararak, ülkeleri sömürmek, savaşlar çıkarmak, "Daha Fazla Savaş" ilkeleri gereği savaşların sürekliliğini sağlamak, çeşitli hastalıklar icat etmek, (kitap, AIDS ve HIV'in ABD'deki askeri araştırma laboratuvarlarından dünyaya yayıldığını iddia ediyor.) nüfus azaltıcı çalışmalar yapmak, etnik temizliği desteklemek ve 11 Eylül örneğinde olduğu gibi terör yaratarak "anti-terör yasaları" çıkarmak. Yazarın iddiasına göre, 11 Eylül saldırısı için FBI bazı Arapları kullandı ve bombaları temin etti. İlluminatı'nın ilkelerinden en önemlisi "Kaostan kaynaklanan düzen". İlluminati, kendi düzenini çıkarmak için sürekli kaos yaratmak zorunda.

 
DARISI MÜZENİN BAŞINA
İstanbul Sanat Müzesi Vakfı, İstanbul'a Modern Sanatlar Müzesi projesinin ilk adımı olan 'Modern Türk: 20. Yüzyılın İkinci Yarısında Türk Sanatı' sergisindeki eserleri bir katalogta topladı.
LÜKÜS HAYAT 18 YAŞINDA
Ekrem Reşit Rey'in yazdığı, Cemal Reşit Rey'in müziklerini bestelediği ünlü "Lüküs Hayat" opereti, İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda 18. yaşına basıyor. Bugün 1000. kez Harbiye Muhsin Ertuğrul sahnesinde perde açacak olan operet, Rıza (Zihni Göktay) ve Fıstık'ın (Ali Berge), Rıza'nın sevgilisi Zeynep'in (Funda Postacı) aracılığı ile Suadiye'de oturan zengin bir evi ve oraya Mısır'dan konuk olarak gelmiş elmaslı Atıfet'i (Oya Palay) soymaya kalkmaları ve sonuç olarak kendilerinin soyulmalarını konu ediniyor. Haldun Dormen'in yönettiği operetin orkestra düzenlemesi merhum Esin Engin'e ait. Melodileri 69 yıldır Türkiye'de doğup büyüyen hemen herkesin diline dolaşan "Lüküs Hayat"ta, ayrıca Şenay Saçbüker, Ali Berge ve Sezai Aydın gibi adlarla birlikte, yirmi iki kişilik kadro yer alıyor. Operet, 6-10 Mart günleri matine ve suarelerde perde açacak.
6 Mart 2002
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED