T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

D Ü N Y A

Filistin'de 'şiddetli' gün

Filistin'de ölümler dün de devam etti. İsrail'in ağır silahlarla sürdürdüğü saldırılara Filistinliler bireysel saldırılarla cevap verdi. İsrailli ırkçı örgüt Filistin okulunu bombaladı. Arafat'ın karargahları füzelerle vuruldu.

Filistin'de saldırı ve öjlümler dün de devam etti. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte gerçekleştirilen 3 ayrı saldırıda en az 3 kişi öldü, 14 kişi de yaralandı. Sabah saatlerinde İsrail'in kuzeyindeki Afula kasabası yakınlarında bir otobüse bombalı saldırı düzenlendi. Polis patlamanın bir intihar saldırısı olduğunu açıklarken, 3 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Aynı saatlerde Kudüs yakınlarındaki bir başka saldırıda 1 İsrailli öldü.

İsrailli ırkçılar okul bombaladı

Doğu Kudüs'te de Filistinliler'e ait bir okul ırkçı Yahudiler'in bombalı saldırısına hedef oldu. Doğu Kudüs'te Araplar'ın yaşadığı Tizur Bahir semtindeki bir okulun bahçesinde meydana gelen patlamada 10 Arap öğrencinin yaralandığı bildirildi. Tel Aviv kentinde iki ayrı lokantaya düzenlenen saldırıda, 3 kişi yaşamını yitirdi, 31 kişi de yaralandı. Her iki saldırıyı düzenleyen Filistinli, İsrail askerleri tarafından öldürüldü. El Aksa Şehitleri Tugayı, eylemi İbrahim Muhammed Hassuna adlı bir Filistinli'nin gerçekleştirdiğini duyurdu.

Arafat'ın büroları füzelerle vuruldu

Gece boyunca misilleme saldırılarını sürdüren İsrail ordusu ise Filistin lideri Yaser Arafat'ın kuşatma altında tutulduğu Ramallah'daki karargahı helikopterlerle vurdu. Karargahın girişi ve bazı binalar hasar gördü. Arafat'ın Gazze kentindeki karargahı da İsrail gemilerinden fırlatılan füzelerle vuruldu. Gece boyunca El-Halil kenti çevresinde meydana gelen çatışmalarda 1 Filistin polisi hayatını kaybederken 4 kişi de yaralandı. İsrail helikopterleri, Gazze'de Filistin mülteci kampında Filistin güvenlik güçleri karargahını vurdu.

İsrail terörü her yerde

İsrail askerleri, dün erken saatlerde, Filistin kontrolündeki Batı Şeria kentleri El Halil ve Dura'ya girdi. Filistin kaynakları, İsrail askerlerinin baskını sırasında çıkan çatışmada 1 Filistinli'nin öldüğünü, 10 kişinin yaralandığını kaydetti. Dura kentine buldozer ve tanklarla giren İsrail askerlerinin bir evi tahrip ettikleri, bu kentte 1 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı belirtildi. El Halil'de ise aralarında 13 yaşındaki bir kızın da bulunduğu 5 Filistinli'nin yaralandığı, kız çocuğunun durumunun ağır olduğu kaydedildi. Şatti mülteci kampında ise, inşası tamamlanmamış bir binada meydana gelen patlamada 15 kişi yaralandı.

İsrail helikopterleri, Batı Şeria'da iki Filistin kentine hava saldırısı düzenledi. Ordu sözcüsü, Ramallah ve Nablus kentlerinde polis binalarını vurmak için helikopterleri kullandığını açıkladı. Filistin kaynakları da Apache helikopterlerinin, Nablus'ta Cenid cezaevi ve polis karakolunu, Ramallah'ta da bir polis binasını hedef aldığını söylediler.

İSRAİLLİ BAKAN: TEK ÇÖZÜM ŞİDDET

İsrailli aşırı sağcı Altyapı Bakanı Avigdor Liberman'ın şiddete dayalı yeni bir plan önerdi. Liberman, önceki günkü kabine toplantısında, Filistinliler'e karşı askeri zafer elde edilmeden diplomatik zafer sağlanamayacağını belirterek, "Filistinliler'i 3 gün içersinde pes ettirecek" planını sundu. Liberman, planını şöyle sundu: "08:00 - Batı Şeria ve Gazze'deki tüm ticari merkezleri bombalıyoruz. Tabii, önceden haber vererek ki evlerine gidebilsinler. 12:00 -Tüm benzin istasyonlarını bombalıyoruz. 14.00 - Tüm bankaları bombalıyoruz." Liberman, bu planın uygulanması halinde Filistinliler'in 3 günde "teslim" diye bağıracaklarını iddia etti.

BARGUTİ: BÜTÜN ASKERİ BARİKATLARA SALDIRIN

Filistin lideri Yaser Arafat'ın El Fetih örgütünün Batı Şeria sorumlusu Marvan Barguti, Filistinliler'e İsrail ordusunun bütün barikatlarına saldırı çağrısında bulundu. Önceki gün ölen 6 Filistinli'nin Ramallah'taki cenaze töreninde konuşan Barguti, "Namlularınızı İsrail ordusunun bütün kara barikatlarına doğrultmanız lazım. Bu barikatlardaki hiçbir asker kendisini güvende hissetmemeli" dedi. "Bu barikatlar, İsrail'in günden güne halkımıza yönelik aşağılamasını simgeliyor" ifadesini kullandı ve barikatlardaki askerlere ateş açma çağrısında bulundu.




6 Mart 2002
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED