T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Öğrencilerden mektup var

Seslerini daha geniş kitlelere duyurmak isteyen İHL öğrencileri Eyüp Postanesi'nden, gazete ve televizyonların üst düzey yöneticilerine, köşe yazarlarına, siyasi partilerin temsilcileri ile konsolos ve büyükelçilere mektup gönderdiler.

İstanbul Valiliği'nin yayınladığı genelgeden sonra başlarını örttükleri için 73 gündür okullarına alınmayan Eyüp İmam Hatip Lisesi öğrencileri, seslerini duyurabilmek için eylemlerine her gün bir yenisini daha ekliyorlar. On haftayı aşkındır eğitim hakları engellenen Eyüp İHL öğrencileri dün yine gittikleri okullarının kapısından geri çevrildiler. Ancak son derece kararlı olan öğrenciler yasağın kalkmasının yolunun seslerini geniş kitlelere duyurmaktan geçtiği görüşünde birleşerek, toplu olarak gittikleri Eyüp Postanesi'nden, gazete ve televizyonların üst düzey idarecileri ile köşe yazarlarına, siyasi partilerin genel başkanlarına, Türkiye'de görev yapan konsolos ve büyükelçilere, devam eden başörtüsü yasağını içeren 250 mektup gönderdiler.

Başörtülü öğrenciler, kendilerinin her zaman barış ve kardeşlikten yana oldukları ve okullarına başörtüleriyle alınacakları günü ümitle beklediklerini her fırsatta ifade ediyorlar. Öğrencilerin gönderdikleri broşürlerde şu görüşlere değinildi: "Bizler İHL öğrencileri olarak, geleceğimizin hayaliyle gittiğimiz okullarımızda, uygulanan anlamsız ve hukuki dayanağı olmayan yasak yüzünden eğitim göremiyoruz. Ülkede huzur ve barışa fazlaca ihtiyaç duyulduğu şu günlerde, tek hedefi inançlarının gerektirdiği şekilde eğitim görmek olan İHL öğrencilerinin kılık kıyafetleri ile uğraşılmasına bir anlam veremiyoruz."

Sabah ve ATV'ye protesto

Bu arada başörtülü öğrenciler, dün Sabah ve ATV medya kuruluşlarının önüne giderek siyah çelenk bıraktılar. Öğrenciler, bu iki medya kuruluşunun başörtüsü mağduru öğrencilerinin aylardır sürdürmekte olduğu eylemlerine sessiz kaldığını ifade ederek, protesto eyleminde bulundular.

BU ÇAĞRIYA SES VERİN

Eyüp İHL öğrencilerinin gönderdikleri mektupların içinde yer alan ve "Bu çağrıya ses verin" ifadeleri ile başlayan broşürlerde, Türkiye'deki başörtüsü yasağı ile ilgili geniş bilgiler yer alıyor. Broşürde fotoğraflarla 1998 yılında başörtülü öğrencilere nasıl kelepçe vurulduğu, aynı yıl içersinde haklarını arayan öğrencilerin ağızlarının polis tarafından nasıl kapatıldığı görüntülerine yer veriliyor. Broşürde 2002 yılında da, 13-14 yaşlarındaki İHL öğrencilerinin başörtülerinin bayan polisler tarafından nasıl çıkartıldığının görüntüleri yer alıyor. Ayrıca polisin başörtülü öğrencilere karşı sert tavırlarına da dikkat çekiliyor.

 
Devleti de batırdılar
Devlete yaklaşık 18 milyar dolara malolan el konulan 19 bankanın, grup şirketlerine aktarılan kredilerinden sadece 1 milyar dolarlık tahsilat sağlanabildi.
Ödenek depremi
Hükümet, afetzedeler için yapılacak yardım için gereken ödeneği bulamayınca topu Fak-Fuk-Fon'a attı.
Yılmaz: Avrupa korkak
Başbakan Yardımcısı Yılmaz, AB'nin terör örgütlerini objektif değerlendirmediğini belirterek, "Açıkçası korkuyorlar yani" dedi.
Barzani federasyon önerdi
Irak Kürdistan Demokrat Partisi, ülkedeki muhalif gruplara Irak için bir anayasa taslağı sundu. Taslakta Irak Federal Cumhuriyeti'nin çoğulcu ve parlamenter bir sistemle yönetilmesi öngörülüyor.
TİKA'da Çay temizliği
'Her şey süt-liman'mış
Okullarda dağıtılan sütler sebebiyle binlerce öğrenci hastaneye kaldırılırken Bakan Gemici, "Çocuklar sütü doya doya içebilirler.Rahat olun" dedi
"YARGILANMAYI BİZ İSTEDİK"
Eti Holding Genel Müdürü Ziya Gözler, İhale Kurulu Başkanı Osman Akkaynak'ın yargılandığı, Pınarbaşı'ndaki krom sahasının işletilmesine dair ihale konusunda dava açılmasını kendilerinin istediklerini bildirdi. Genel Müdür Gözler, Kayseri Pınarbaşı'ndaki krom sahasının işletme işinin, 1991 yılında yapılan ihaleyle Ali Elmacı'ya verildiğini belirterek, sözkonusu sahanın işletilmesinin sözleşme hükümleri çerçevesinde, iki kez daha süresinin uzatıldığını kaydetti.

1 Mayıs 2002
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED