T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

'Peşkeşe izin vermeyiz'

Bankalara kaynak aktarı-mını "peşkeş" diye değer-lendiren AK Partili Gül, "Buna izin vermeyiz" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Gül, bankacılık sektörü içindeki payı yüzde 1 ve üzerinde olan bankalara kaynak aktarılmasını öngören tasarıyı "peşkeş yasası" diye adlandırdı.

Gül, TBMM'de düzenlediği basın toplantısına, Türkiye Cumhuriyeti'nin en kötü yıllarından birinin geçen yıl yaşandığını ifade ederek, bunun sorumlusunun da "basiretsiz ve beceriksiz" olarak nitelediği Ecevit Hükümeti olduğunu söyledi.

Buna güçleri yetmeyecek

Hükümetin, başta SSK olmak üzere bazı "kara delikler"den şikayet ederken, kendisinin başlı başına yeni bir kara delik açtığını belirten Gül, şöyle konuştu: "Taban fiyatlarla birçok çiftçiye destek verilmesi, bu hükümet tarafından kara delik olarak nitelenmişti. Bu destekler 'kara delikler kapatılacak' denilerek kaldırıldı. Oysa şimdi çıkarılmaya çalışan yasayla yeni bir kara delik oluşturulmaya çalışılıyor. Hükümet tam bir pişkinlik içindedir. Kötü yönetilen, kaynaklarını kendi şirketlerine aktararak sermayesini tüketen bankalara kamu kaynakları verilmek isteniyor. Biz buna şiddetle karşıyız. Kamu kaynaklarını 10'a yakın bankaya aktarmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu pişkinliğe izin vermeyeceğiz."

Arada 'hatırlı' kişiler mi var?

Tasarının yasalaşması ile 10 katrilyon liranın 5-10 bankaya aktarılacağını bildiren Gül, "Geçmişteki uygulama doğru ise şimdi neden zordaki bankaların kurtarılması yoluna gidiyorsunuz? Arada imtiyazlı kişiler mi var?" diye sordu.

Ecevit Hükümeti'nin "halkı değil, sadece banka kurtarmayı düşünen bir hükümet" olduğunu ifade eden Gül, "Çıkarılmak istenilen bu tasarıyı büyük bir pişkinlik olarak değerlendiriyoruz. Bu operasyon bir peşkeş çekmedir, bazı kesimlere bir hediyedir. Bu tasarının yasalaşması ile hükümetin neler yapmak istediğini, kapı kapı dolaşarak halka anlatacağı. Milletin hakkının 5-10 banka sahibine aktarılmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Gül, finans sektörüne sağlanan kolaylığın sanayicilere sağlanamadığını ifade etti.

 
Türk: Bankalara yardıma karşıyım
AKARCALI: İŞGAL KUVVETLERİ GİBİ
MGK'daki irtica raporu
MGK'da görüşülen "irtica raporu"na göre 30 yıl önce devlet kadrosuna giren "mürteciler" bugün üst düzey kadrolara atanma aşamasına ulaşmış.
Kanadoğlu, Bumin'i uyardı
Yargıtay Başsavcısı Kanadoğlu, HADEP'in kapatılması ve AK Parti'ye ilişkin taleplerinin "ivedilikle" sonuçlandırılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.
ŞANDIR: YİNE BİR YOLSUZLUK MU?
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da, bankalarla ilgili olarak yapılan her kanuni düzenleme sırasında "Acaba yine mi bir yolsuzluk var?" kuşkusu içine düştüklerini söyledi. Bu aşamada ne yapılmak istendiğini kendilerinin de anlayamadığını belirten Şandır, bankacılık kesiminde mutlaka "şeffaflığı sağlamak gerektiğinin" altını çizdi. Şandır, şunları söyledi: "Alınan tedbirler halka anlatılmalı. Toplumun içine sinmeli. Her kanuni düzenlemede hepimizin içine 'Acaba yine mi yolsuzluk var?' kuşkusu düşüyor. Biz, MHP olarak yolsuzlukların önü kesilmeden toplumsal desteğin sağlanamayacağını düşünüyoruz."

3 Ocak 2002
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED