T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

FENER 'LORANT' DEDİ

Denizli'nin yerine göreve getirilen Alman hocaya Fenerbahçe yönetimi yıllık 2 milyon EURO ödeyecek. Lorant bugün kulüp binasında düzenlenecek törenle 2.5 yıllık mukaveleye imza atacak. Alman hoca daha sonra Samandıra Tesisleri'nde futbolcularla tanışacak.

Fenerbahçe'de teknik direktörlüğe getirilmesi düşünülen Werner Lorant bugün işbaşı yapacak. Sarı-Lacivertliler, Mustafa Denizli'nin görevine son verilmesinin ardından başlattığı yeni teknik direktör arayışlarına dün son noktayı koydu. Daha önce prensipte anlaşmaya vardığı Werner Lorant'la yöneticilerden Sadettin Saran'ın Almanya zirvesi olumlu sonuçlandı. Lorant dün akşam geç saatlerde İstanbul'a geldi. Alman hoca 2.5 yıllık mukaveleye imza atacak.

YILLIK 2 MİLYON EURO

1860 Münih'ten kovulduğu için tazminat problemi olan Lorant'ın dün şartlı mukaveleyi kabul ettiği bildirildi. Lorant'ın dün Saran'la yaptığı görüşme sonucunda 30 Haziran 2004 tarihine kadar geçerli olacak sözleşmeyi imzaladı. Ancak sözleşme gereği 6 ay sonra 'devam' ya da 'tamam' hakkı Fenerbahçe'ye ait. Alman hocanın Fenerbahçe'den her yıl net olarak yaklaşık 2 milyon Euro alacağı kaydedildi.

FUTBOLCULARLA TANIŞACAK

Lorant bugün kulüp binasında saat 11.00'de düzenlenecek imza töreninin ardından Samandıra Tesisleri'ne geçecek. Alman hoca burada futbolcularla tanışıp son durumları hakkında yardımcı antrenör Oğuz Çetin'den bilgi alacak. Lorant daha sonra 2-3 günlüğüne ülkesine gidip buradaki işlerini tamamlayıp Fenerbahçe'nin Antalya'daki kampına katılacak. Sarı-lacivertliler ise Lorant'ın vereceği programa göre kamp çalışmalarına başlayacak

KIYAT: LORANT'I OY BİRLİĞİYLE GÖREVE GETİRDİK

Fenerbahçe Asbaşkanı Atilla Kıyat, Alman teknik direktör Lorant'ı oybirliği ile takımın başına getirdiklerini söyledi. Kıyat, Fenerbahçe'de her konuda kararları yönetimin verdiğini belirterek, "Denizli'yi nasıl oybirliğiyle gönderdiysek, Lorant'ı da oybirliğiyle takımın başına getirdik" dedi. Kıyat, "Fenerbahçe yönetiminde hiçbir karar başkanın diretmesiyle alınmaz" diye konuştu.

OĞUZ DEVAM EDECEK

Kıyat, yönetimin yetki verdiği Asbaşkan Sadettin Saran'ın yönetime rapor sunduğunu kaydederek, şunları söyledi: "Raporda, Roy Hodgson ve Werner Lorant isimleri ön plana çıktı. Lorant'ı, hırsı ve kondisyona verdiği önem nedeniyle tercih ettik. Antrenör Oğuz'la birlikte, kondisyoner ve fizyoterapistten oluşan bir destek ekibi kuracağız."

Spor Yazarları
Bekir Boran :
"Şenol Güneş'e
2001 Oscar Ödülü"
 
Aslan'da kritik gün
Galatasaray geçen sezon olduğu gibi bu sezonda bir çok yıldızını Avrupa'ya yolluyor.
LİG BİZİM, KUPA BİZİM
PFDK son Gaziantepspor maçında seyircinin sahaya girmesi nedeniyle Beşiktaş'a bir maç "seyircisiz oynama" cezası verdi.
Bushi bugüne kaldı
Trabzonspor'da teknik direktör Briegel'in isteği doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren yönetim, İstanbulspor'lu Bushi'nin transferini dün de bitiremedi.
Gençler yeni baştan Ligde alt sıralarında bulunan Gençlerbirliği, ikinci yarıda çıkış yapmak istiyor. Caimada 'küme düşme' sözcüğü yasaklanırken, takım yarın Belek'te kampa giriyor. Teknik Direktör Erdoğan Arıca, futbolcularından başarı için fedakarlık istedi.
Süper Lig 17.Hafta Puan Durumu

Rizespor start veriyor
Çaykur Rizespor'un Antalya Belek kampı bugün başlıyor. Yeşil-mavili takımın kampında, Afrika Kupası maçları nedeniyle üllkelerinin milli takımlarına çağrılan Aloudji, Chikeule ve Hamidou'nun yer almayacağı bildirildi. Karadeniz ekibinin 15 günlük kampına Gaziantepspor'dan alınan golcü oyuncu Hasan Özer de katılacak. Basın Sözcüsü Hasan Külünkoğlu, devre arasında Hasan Özer'i kadrolarına dahil edip, gol yollarındaki sorunu giderdiklerini belirterek, "İkinci yarıda daha farklı bir Rizespor olacak. Antalya kampının bizim için çok yararlı geçeceğine inanıyorum" dedi. Külünkoğlu, gözden çıkarılan Mbdia ve Keita'nın takım bulması halinde bonservis bedellerinde indirim yapacaklarını da söyledi.

3 Ocak 2002
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED