T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Soğuktan ölüm utancı

İstanbul'un göbeği Fatih'te 14 yaşındaki bir çocuk donarak öldü. Daha önceki kar yağışı ve soğuk hava dalgası ile yaklaşık 20 kişi donarak yaşamını yitirmişti.

İstanbul'a önceki gece yağan kar, Fatih'te, 14 yaşındaki bir çocuğun soğuktan donarak, Esenler'de de bir kadın, buzlanma nedeniyle düşerek ölülümüne yolaçtı.

İskenderpaşa otobüs durağının yakınındaki bir binanın merdivenlerini mesken tutan Sefa Göbel'in (14) donmuş vücudu dün sabah vatandaşlar tarafından bulundu. Göbel'in soğuktan donarak yaşamını yitirdiği tespit edildi.

Çocuğun babası Faruk Göbel ile annesi Hatice Göbel'in bundan yaklaşık 1.5 yıl önce ayrı yaşamaya başladıkları öğrenildi. Bunun üzerine öğrenci olduğu ilköğretim okuluna da gitmeyerek, bir oto yıkamacıda çalışan Sefa Göbel'in, babası ile anneannesi Nermin Yeşilkaya'nın Fındıkzade'deki evlerinde dönüşümlü olarak kaldığı belirtildi.

Çocuğun yakınları, dün gece anneannesinin yanında kalmak isteyen Sefa Göbel'in evde kimseyi bulamayınca buradan ayrıldığını öğrendiklerini söylediler.

Sefa Göbel'in sokakta kaldığı zamanlar buradaki bir kamyonette yattığını ifade eden çevredeki vatandaşlar ise bu kamyonetin kısa bir süre önce satıldığını anlattılar.

Türkiye'yi etkisi altına alan bir önceki kar ve soğuk hava dalgasında da yaklaşık 20 vatandaş donarak yaşamını yitirmişti.

Ayağı kaydı, hayatını yitirdi

Bu arada, Esenler Fatih Mahallesi 41. Sokak üzerinde buzlanma dolayısıyla kayarak dengesini kaybeden yaşlı bir kadın, düşerek başını beton zemine çarptı. Esenler Merkez Karakolu yetkilileri, aynı sokaktaki bir evde yalnız yaşadığı bildirilen kadının, kimliğinin tespit edilemediğini kaydetti.

Trafik yine felç oldu

İstanbul'da önceki gece yarısından sonra başlayan yoğun kar yağışı ve buzlanma trafiği felç etti. Kısa bir süre içerisinde kar altında kalan İstanbul caddelerinde, bir çok noktada trafik kilitlendi. Çalışmalar sonucu, buzlanan yollar sabaha karşı tekrar araç trafiğine açıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Rafet Bozdoğan, gece saat 02.00'den itibaren 1000 kişiden oluşan ekibin özellikle trafiğin yoğun olması beklenen bölgelerde tuzlama çalışması yaptığını ifade etti. Bu arada dün sabah saatlerinde özellikle şehrin yüksek bölgelerinde, İETT otobüs seferlerinde zaman zaman aksamaların görüldüğü bildirildi.

İSKİ'den don uyarısı

Öte yandan İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), donma tehlikesine karşı su tesisatı ve sayaçlarının korunması için abonelerini uyardı. İSKİ'den yapılan yazılı açıklamada, soğuk ve yağışlı kış şartlarına karşı her türlü tedbirin alındığı belirtilerek, abonelerden, donma tehlikesine karşı su tesisatı ve sayaçlarının korunması için buzlanmayı önleyici talaş, bez, karton, izocam ve benzeri maddelerle sayaçlarını muhafaza etmeleri istendi.

Diğer yandan Ankara'da da gece boyunca devam eden kar yağışı, trafiği olumsuz yönde etkiliyor. Bolu'da 32 köy yolu kapanırken, İçel'in Anamur ilçesindeki Sultan Çayı'nın taşması sonucu 5 mahalle ile sera ve ekili alanlar sular altında kaldı. Dragon Çayı'nda ise su seviyesinin yükseldiği bildirildi.

 
Tahtakale, euroyu 'Yumoş' yaptı!
Dolar'a "tam", marka "çeyrek", sterline "kraliçe", riyale "hacı" diyen Tahtakale borsacıları Euro'ya da "yumoş" demeyi uygun buldu.
Türkiye kentte yaşıyor
Türkiye'nin yüzde 65.01'i kentlerde, yüzde 34.99'u köylerde yaşıyor. İstanbul 10 milyon 33 bin 478 nüfusu ile yine birinci olurken Ankara 4 milyon 7 bin 860'la ikinci, İzmir 3 milyon 387 bin 908'la üçüncü, Konya ise 2 milyon 217 bin 969 ile dördüncü büyük il oldu.
Osmanlı düşmanlığı
Milli Eğitim Bakanlığı'nın edebiyat derslerinde 'Divan Edebiyatı'nı geri plana itmesinin ardından tarih derslerinde 'Osmanlı Tarihi'ni geri plana itme girişimi tepkilere neden oldu.
Tarım İl'den devekuşu çiftliğine 'ilginç' yasak!
Gürtuna, personelini yollarda perişan etti
Servis ihalesinin ertelenmesinin ceremesini çeken İstanbul Büyükşehir Belediyesi personeli yollarda perişan oldu.
Euro telaşı öfkeye dönüştü
Gülay Aslıtürk'ün babası garanti yeniledi
Şişli Belediyesi'nin eski Başkanı Gülay Çokay'ın babası İlyas Çokay, kızı ile ilgili olarak yaklaşık bir yıl önce verdiği kefalet garantörlüğünü yeniledi. Gülay Çokay'ın Türkiye'ye iadesine karar veren Bow Street Sulh mahkemesinde dün yapılan duruşmada kefalet koşullarını ele alan yargıç, baba Çokay'ın, kızı için Londra'daki evinin 90 bin sterlinlik bölümünü mahkemeye garanti olarak sunduğunu hatırlattı ve bu koşulların hala geçerli olup olmadığını sordu. Baba Çokay, Gülay Çokay'ın eski eşinden devraldığı kefalet koşullarını hala yerine getirebilecek durumda olduğunu belirtti ve mahkemenin konuyla ilgili sunduğu kağıtları imzaladı. Buna göre, önümüzdeki Gülay Çokay'ın İngiltere'yi terk etmesi halinde babası İlyas Çokay 90 bin sterlin tutarındaki kefalet ücretini ödeyecek.

3 Ocak 2002
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED