T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

A K T Ü E L

2 milyar sterlinlik uyku

Gece uykuları bölündüğü için AİHM'ye başvuran bölge sakinlerine 2 milyar sterlin civarında tazminat ödenmesi bekleniyor.

İngiltere'nin başkenti Londra'da her gün yüzlerce uçağın inip-kalktığı Heathrow havaalanı çevresindeki sakinlerin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi nezdinde açtığı dava sonucu İngiliz hükümetinin büyük bir tazminat ödeme zorunluluğuyla karşı karşıya kalması bekleniyor.

Havaalanındaki trafiğin gece boyunca da sürdüğünü ve kendilerini uykusuz bıraktığını belirten çevre sakinlerinin AİHM'de açtıkları ve kazandıkları tazminat davasının temyiz aşamasının her an tamamlanmak üzere olduğunu belirten İngiliz basını, hükümet tarafından davanın bu aşamasının da kaybedilmesi halinde, "vergi mükelleflerinin 2 milyar sterlinlik yeni bir fatura ile yüz yüze kalacaklarını" yazdı. Financial Times gazetesi de hükümetin, temyiz başvurusunu kaybetme ihtimalini göz önünde tutarak ödenecek tazminat konusunda hesaplamalara başladığını öne sürdü.

500 bin kişinin uykusu bölünüyor

Gazete, yapılan ilk hesaplamaların, gece uykuları bölündüğü için tazminat ödenecek kişilerin sayısını 500 bin civarında gösterdiğini belirtirken, bu kadar kişiye ödenecek tazminatın en az 2 milyar sterlin civarında olacağının düşünüldüğünü kaydetti.

Benzer davalar açılabilir

Dava bölgede yaşayan 8 ev sahibinin mahkemeye başvurusuyla başlamıştı. Ekim ayından beri görülen dava, Strasbourg'daki AİHM'ye götürülmüş, burada haklılıklarını kanıtlayan çevre sakinleri, İngiliz hükümetinin kararı temyiz etmesiyle beklemeye başlamışlardı.

Davanın önümüzdeki günlerde sonuçlanmasının beklendiği ve tazminat toplamının en az 400 milyon sterlin tutacağını belirten gazeteler, Stansted ve Gatwick gibi gece uçuşları yapılan diğer havaalanlarının yakınlarında yaşayan halkın da benzer davalar açması halinde, ödenecek tazminatların miktarının daha da büyüyeceğine işaret ediyor.

 
Euro kaşındırmaya başladı
Almanya'da kasiyer olarak çalışan 32 yaşındaki Rosanna, 1 ve 2 euroluk madeni paraların neden olduğu kaşıntı yüzünden hastanede tedavi gördü.
Büyük bir zekayla dünyaya geliyorlar
Bebekler üç yaşından önce konuşmayla birlikte birkaç dilde okumayı da öğrenebiliyorlar.
Pakistan'da sigara yasaklanıyor
Pakistan'da, kamu kurum ve kuruluşlarıyla toplu taşıma araçlarında, bu ay sonundan itibaren sigara yasağı geliyor. Pakistan'da yayımlanan Dawn gazetesinin internet sayfasında yer alan haberine göre, Sağlık Bakanlığı kaynakları, sigara içmeyenleri korumaya ve kamuya açık yerlerde sigara içilmesini yasaklamaya yönelik olarak hazırlanan bir taslağın bu hafta Adalet Bakanlığı'na sunulacağını söyledi. Yeni düzenlemeyle okul, hastane, işyerleri ve toplu taşıma araçlarında sigara içmek ve okulların 100 metre yakınında sigara satmak yasaklanıyor. Pakistan'da devrik Başbakan Navaz Şerif döneminde de kamu alanlarında sigara içme yasağı getirilmiş, ancak uygulamaya konulamamıştı.

8 Ocak 2002
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED