T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

A K T Ü E L

Kadınlar kırmızıyı sevdi

Tesettür modasının sadece ülkemizde değil dünyada da yankı uyandırdığını ifade eden Tekbir Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karaduman, bu kış için kullandıkları kırmızı ve mürdüm renginin manto, kaban ve başörtülerde büyük beğeni topladığını söyledi.

Yaklaşık 20 yıl önce kentte yaşayan başörtülü hanımlar ve üniversiteli öğrenciler için üretilmeye başlanan alternatif tesettür kıyafetleri ve hazırlanan kreasyonlar bugün aralarında ünlü mankenlerin de bulunduğu defilelerle hedef aldığı kitleyi yepyeni bir moda dünyasıyla tanıştırıyor. Uzun ve diz üstü manto, yine uzun tek pilili etekler, özel yün kumaştan üretilmiş pardösüler ve jakarlı başörtülerin kullanıldığı kış kreasyonu için 5 stilistle birlikte çalıştıklarını belirten Tekbir Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karaduman, ürettikleri modellerin yalnız yurt içi değil yurt dışında da tesettürlü bayanlar arasında büyük beğeni topladığını anlatıyor.

'Tesettür'e girdiler

Günümüzde kimi çevreler tarafından eleştirilen kimi çevreler tarafından ise büyük bir beğeniyle takip edilen tesettür modası, her mevsim olduğu gibi bu kış aylarında da özellikle genç ve orta yaştaki tesettürlü hanımlar tarafından ilgiyle takip ediliyor.

"Tesettür kıyafetleri, bugün hem yurt içi hem de yurt dışında yaşayan her kesim ve kültürdeki başörtülü bayanlar tarafından izleniyor" diyen Karaduman, "Ülkemizdeki hanımların yüzde 65'i tesettürlü ve bu yüzden tesettür kıyafetleri ilgi topluyor. Öyle ki bunu farkeden ülkemizdeki diğer modacılar da tesettüre uygun kıyafetler üretmeye başladılar. Bol ve uzun ceketler, geniş kesimli pantolonlar, uzun etekler bunun göstergesi. Piyasaya şöyle bir göz atarsanız tesettür giyim üzerine çalışan şirketlerininde sayılarının kısa sürede 200'leri aştığını görürsünüz" şeklinde konuşuyor.

Geçen yaz olduğu gibi bu kış da mürdüm renginin moda olduğunu söyeyen Karaduman, mürdüm rengi kadar tutan bir diğer rengin ise kırmızı olduğunu açıklıyor. Kırmızının alıcı rengini ise siyah karışımı başörtüler, etekler ve pantolonlarla biraz olsun söndürmeye çalıştıklarını ifade eden Karaduman, kış kreasyonu ile ilgili şu bilgileri verdi: "Dış kıyafetlerde artık uzun manto, pardesöler yerini kısa ceketlere, dizüstü mantolara bıraktı. İç kıyafetlerde tercihlere göre kısa kollu, daha rahat kıyafetler kullanıyoruz, ancak ülkemizde aile içinde haremlik-selamlık fazla uygulanmadığı için içerde giyilecek kıyafetlerde de tesettüre çoğu zaman riayet ediyoruz. Çünkü ev içinde kadınlar dışarda kullandıkları kıyafateleri giymek istemiyor. O zaman biz de mesela etekleri uzun tutuyor ev için kullanılacak ceket türü kıyafetler de üretiyoruz."

MODADAN UZAK OLAMAYIZ

Stilistlerin haftada en az 30 tesettür modeli ortaya çıkardığını belirten Tekbir Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karaduman, ayda 20 bin iç ve dış kıyafet ürettiklerini kaydetti. Dünyadaki moda akımından uzak olamayacaklarını söyleyen Karaduman, "Kendi kültürümüzden yararlanarak modeller üretsek de, elbette dünya modasından da uzak düşmek olmaz. Bu yüzden her yıl dünyada kadın giyiminin öncüsü Fransa ve erkek giyiminin öncüsü İtalya'da düzenlenen Uluslararası Giyim Fuar'larına katılıyoruz" diye konuştu.

 
Dev göktaşları hızla dünyaya yaklaşıyor
"7341 1991 VK" katalog numaralı 3 km çapında bir göktaşı Dünya'ya 11 milyon km yaklaştı.
BİNGÖL 2 KEZ SALLANDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde 2 ayrı deprem meydana geldi. Hafif şiddetli depremler, can ve mal kaybına yol açmazken, paniğe neden oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Merkezi'nden alınan bilgilere göre, önceki gece saat 22.10'da, Bingöl'ün Genç ilçesinde 3.5 şiddetinde deprem meydana geldi. Hafif şiddetli ikinci deprem ise dün sabah saat 08.08'de, yine Genç ilçesinde meydana geldi. Depremler can ve mal kaybına yol açmazken, ilçe halkını korkuttu.
KAPLAN KÜÇÜK KIZI PARÇALADI
Hindistan'da küçük bir kızı kaplan parçaladı. Polis, Bombay kentinin kuzeyindeki ormanlık alanda bulunduğu çadırdan çıkan 3 yaşındaki kız çocuğunun, kaplana yem olduğunu bildirdi. Bombay'ın kuzeyindeki ormanlık alanda çok sayıda kaplan bulunuyor.
KAÇAK FİL 10 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ
Hindistan`ın doğu kesimlerinde bakıcısının elinden kaçan erkek fil, 2`si çocuk 10 kişiyi ezerek öldürdü. Alınan bilgiye göre, ülkenin Jharkand eyaletindeki Amchuha ve Pakuria köylerinde bulunan samandan yapılmış kulübelere saldıran kızgın fil, köy sakinlerini ezerek öldürdü. Kaçan fil için geniş çaplı arama başlatıldı.
LEOPARA ALTIN DİŞ TAKILDI
Singapur'daki hayvanat bahçesinin vahşi sakinlerinden bir leopara altın diş takıldı. Hayvanat bahçesinin sözcüsünün verdiği bilgiye göre, Yen Bai adlı 6 yaşındaki leopar, bir kütüğü kemirirken dişlerinden birini kırdı. Diş hekimine götürülen Yen Bai'nin kırık dişine, 574 milyon TL (410 dolar) değerinde altın kaplama yapıldı. Ben Yai'nin diş operasyonunu, aralarında iki diş hekiminin bulunduğu 5 kişilik ekibin yaptığı belirtildi.

18 Ocak 2002
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED