T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

Cebimizden TRT'ye TRT'den personele!

Yücel Yener, 8 bin 400 kadrolu elemanı olan TRT için, RTÜK'ten bin 800 kadro daha çıkarttı. Böylece TRT kadrosu 10 bini aştı.

Hükümet IMF'nin isteği doğrultusunda kamuda personel indirimine gitmeye çalışırken, TRT'nin bütçesi giderek şişiyor. TRT Genel Müdürü Yücel Yener, TRT için RTÜK'ten 1800 kadro daha çıkarttı.

Anayasa'nın 133. maddesine istinaden kurulan ve özerk bir kuruluş olan TRT, personel alımı itibariyle hükümetin denetimi dışında olması nedeniyle, istediği personeli hemen devlet memuru kadrosu ile işe başlatmakta serbest olan bir kuruluş. Kurulan üç kişilik komisyonla TRT'ye memur alabilme imkanına sahip olan TRT Genel Müdürü Yücel Yener, bugüne kadar bu imkanını çok iyi kullandı. Birçok yakınını TRT'ye başlatarak ikinci kez kendisine TRT Genel Müdürü olmanın yolunu açan Yücel Yener, RTÜK'ten 1800 kadro daha çıkarttı. Yücel Yener'in ilk Genel Müdür olduğu dönemde 5 bin 850 olan TRT'nin personel sayısı 8 bin 400'e ulaştı. Ek kadro ile TRT kadrosu 10 bin kişiyi aşacak.

Bütçenin yarısı personele gidiyor

Bu arada genel bütçeden pay almadığı için bugüne kadar hep kapalı kutu olarak kalan TRT'nin 2002 yılı bütçesi tamamlanarak Maliye Bakanlığı'na onaya gönderildi. Elektrik faturalarından yüzde 3,5 oranında pay alan TRT'nin 2002 yılı bütçesi 300 milyon dolar olarak belirlendi. 300 milyon dolarlık bütçe içinde personel giderlerinin 150 milyon dolar olarak görünmesi, TRT'nin personel sayısındaki şişkinliği gözler önüne serdi.


Yönetmenin itirafları...

Hakkı Devrim'in 'hakkıyla Sohbet'ine, yönetmen Atıf Yılmaz konuk oluyor. Yeni kitabı Bir Sinemacının Anıları'nda, başka insanların özel hayatlarını deşifre etmesinden dolayı eleştiriler alan ve kitabının farklı başlıklar altında üç kez basıldığı yönünde söylentiler olan Yılmaz, Devrim'in sorularını cevaplıyor. Cnn Türk / 21.10


SEYRİ ŞAHANESeyri Şahane
Show TV ve benzerlerine duyurudur
Geçtiğimiz çarşamba gecesi, sinematografik başarısı, iyi kotarılmış bir senaryoya yedirilerek verilen mesajları ve kaliteli oyuncularıyla 'kült film' statüsüne erişen Oliver Stone'un yönettiği Katil Doğanlar'ı (Natural Born Killers) yayınlayacağını duyuran Show TV, TV sayfası çalışanlarını yine ters köşeye yatırdı. Filmin anonsunu okuyan ve vaad edilen saatte yayınlanmasını bekleyen seyirciler ise, Katil Doğanlar yerine "Orada Neler Oluyor" yarışmasıyla karşılaştılar. Bu, Show TV'nin izleyicisine yaptığı ilk "saygısızlık" - hem de kelimenin tam anlamıyla - değil tabii ki... Çok uzaklara gitmeye gerek yok, yine aynı kanal Meryl Streep ve Kevin Bacon'un oynadığı Vahşi Nehir'i önceki cuma yayınlayacağını duyurmuş ama film, 4 günlük bir rötardan sonra salı günü yayınlanabilmişti... Acaba diyoruz, Show ve benzeri bir kaç kanalın halkla ilişkiler makamını işgal eden değerli arkadaşlarımız, yayın akışında yapılan değişiklikleri -son dakika değişikliklerini kasdetmiyoruz tabii...- lutfedip haber verseler ve ne biz izleyiciyi yanlış yönlendirsek, ne de kendileri yalancı durumuna düşseler... Nasıl olur, çok şey mi istemiş oluruz?..

 
Öğretmen olmak ne zormuş!..
1997 yapımı olan Vücut Dili, (In & Out) 'cast'indeki ünlü oyuncular ve başarılı senaryosuyla günün en iyi filmlerinden biri... Kolej takımının koçluğunu da yapan İngilizce öğretmeni Howard, evlenmenin eşiğindedir. Ünlü bir aktör olan eski öğrencisi Cameron Drake Oscar töreninin canlı yayınında müthiş bir açıklama yapıp, "Kolejdeki İngilizce öğretmenim eşcinseldi" deyince ortalık karışır. Howard'ın nişanlısıyla ve yaşadığı küçük çevre ile olan ilişkileri alt üst olur. Ülkenin dört bir yanından televizyonlar ve gazeteler bu ilginç olayın peşinde kasabaya koşar. Usta oyuncu Kevin Kline'nın dört dörtlük bir "iftira atılmış kuşkulu öğretmen" portresi çizdiği bu komedide, Tom Select, Matt Dilon ve John Cusack, Debbie Reynolds'ın dışında bir çok Hollywood ünlüsü de rol alıyor.
'Rum-Pontos' tartışmasına devam
Ceviz Kabuğu'nda tartışıldıktan sonra Türkiye'nin gündemine giren "Karadeniz'deki Rum-Pontos oyunları" başlıklı tartışma devam ediyor. Hulki Cevizoğlu'nun sunduğu program aynı konuyu tartışmaya devam ediyor. Programda "Hıristiyanlık, Rum-Pontos devleti kurmak isteyenlerce siyasete alet mi ediliyor?" sorusuna cevap aranıyor. Atv / 23.40
19 Ocak 2002
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED