T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

D Ü N Y A

Ortadoğu yol ayrımında

Kudüs'te dün düzenlenen intihar saldırısında 2 kişi öldü, 100'den fazla kişi de yaralandı. Katsav: "Arafat saldırıları teşvik ediyor" 52 İsrailli subay Filistin bölgelerinde askerlik yapmayı reddetti.

İsrail'in Kudüs kentinin batı kısmında dün bir Filistinli'nin düzenlediği intihar saldırısında 2 kişi öldü, 100'den fazla kişi de yaralandı. İsrail, intihar saldırısından doğrudan Filistin lideri Yaser Arafat'ı sorumlu tuttuğunu açıkladı. Kudüs Polis Müdürü Miki Levi, İsrail radyosuna yaptığı açıklamada, ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini belirtti. Levi, intihar saldırısında patlayıcı gücü çok yüksek bomba kullanıldığını kaydetti. Öte yandan eylemde yaralanan Mark Sokolov'un 11 Eylül saldırısı sırasında Dünya Ticaret Merkezin'den de sağ olarak kurtulduğu açıklandı.

Eylemci kadın çıktı

İsrail polisi, Kudüs'teki Cafa sokağındaki intihar saldırısının bir kadın tarafından gerçekleştirildiğini kaydetti. Bunun, İsrail'e karşı bir kadın tarafından düzenlenen ilk intihar saldırısı olduğu açıklandı. Bu arada, Kudüs'te dün girişilen intihar saldırısının hemen ardından, kentin Emniyet Müdürü Miki Levi kalp krizi geçirdi. Saldırı yerine giderken kalp krizi geçiren 40'lı yaşlardaki Levi, yakındaki bir hastaneye kaldırıldı. Öte yandan, İsrail Cumhurbaşkanı Moşe Katsav, Filistin lideri Yaser Arafat'ın "saldırıları teşvik ettiğini ve bunlara meşruiyet kazandırdığını" öne sürdü.

İsrail'de barış yanlısı gösteriler

Kudüs ve Tel Aviv'de toplanan bin kadar barış yanlısı İsrailli gösterici, Şaron'u ülkeyi felakete sürüklemekle suçladı. Göstericiler "Filistin topraklarındaki (Musevi) sömürge için ölmek ya da öldürmek istemiyoruz" şeklinde slogan attılar. 300 kadar göstericinin de Şaron'un Kudüs'teki konutunun önünde İsrailli ve Filistinli kurbanları simgeleyen iki tabutla protesto yürüyüşü yaptıkları kaydedildi. Savunma Bakanlığı önünde toplanan 700 protestocu barış için imza topladılar.

52 İsrailli askerden, İsrail savaşına red

52 kişilik yedek subaylardan oluşan bir grup işgal bölgelerinde görev almayı reddettiklerini bildiren bir dilekçe yayınladılar. Dilekçede İsrail'in işgal ettiği Filistin bölgelerinde askerlik yapmak istemediklerin belirten subaylar, sadece savunma amaçlı İsrail topraklarında askerlik yapmak istediklerini açıkladı.

 
İngiliz SAS komandoları Somali'de
İngiliz SAS komandoları Afganistan'-dan sonra şimdi de Somali'de el-Kaide avında. SAS'ın 4 el-Kaide üyesini yakalamak için Somali'ye geldiği belirtildi.
ABD yönetiminde 'esir' krizi
Dışişleri Bakanı Colin Powell, Bush'tan mahkumlara 'savaş esiri' kuralının uygulanmasını isterken, Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, tutsakların savaş esiri olmadığını savundu
ÖZBEKİSTAN'DA DÜN REFERANDUM YAPILDI
Özbekler, cumhurbaşkanının görev süresinin beş yıldan yedi yıla çıkarılması konusundaki referandum kararının ardından dün sandık başına gitti. Ülke çapında dün sabah TSI 03.00 açılan seçim merkezleri, saat 17.00'de kapandı. Cumhurbaşkanının görev süresinin uzatılması ve iki meclisten oluşan bir parlamento kurulmasıyla ilgili referandum sürecinde, ülkenin 24 milyonluk nüfusunun en az 13 milyonunun oy kullanma hakkına sahip olduğu bildirildi.
28 Ocak 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED