T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

ASLAN'IN AFFI YOK

Düşme hattındaki Rizespor karşısında perdeyi tartışmalı penaltı golüyle açan Cimbom'un gollerini Berkant (pen), Arif (2) ve Ümit Karan attı. Rizespor'un tek sayısı ise Hasan'dan geldi. G.Saray bu galibiyetle Beşiktaş'la arasındaki puan farkını 3'e çıkardı.

Galatasaray ezeli rakiplerinin puan kaybettiği haftanın son maçında Ç. Rize'yi 4-1 mağlup etti. Ali Sami Yen'de müthiş bir seyirci desteğini de arkasına alan Sarı-kırmızılılar maça hızlı başladı. 21. dakikada Oumar'ın Ümit'i düşürmesini hakem kırmızı kartla cezalandırıp, penaltı noktasını gösterdi. Atışı Berkant kullandı: 1-0. 10 kişi kalan Rize, temposunu yükseltti ve 44. dakikada Hasan oyuna dengeyi getirdi: 1-1. İlk yarının bir dakika sonra sonucu Arif belirledi: 2-1.

ARİF REKORA GİDİYOR

İkinci yarıya da hızlı giren Sarı-kırmızılı takım, eksik rakibi karşısında skorda yakaladığı üstünlüğü oyunda da hissettirdi. 52. dakikada Ümit Karan, kafa vuruşuyla G.Saray'ın üçüncü golüne imza attı. 72. dakikada ikinci kez sahne alan Arif, skoru 4-1'e getirirken ligdeki gol sayısını da 14'e çıkardı. G.Saray bu galibiyetle şampiyonluk yarışında haftayı kayıpsız kapatan tek büyük oldu

Lucescu: Farkın nedeni rekabet

Teknik direktör Mircea Lucescu, 4-1 kazandıkları Ç.Rize maçından sonra takımına övgüler yağdırdı. Takımının oyunundan memnun olduğunu belirten Lucescu, "Takımda çok iyi bir rekabet ortamı yaşanıyor. Oyuna sonradan giren oyuncular da ilk 11'dekiler kadar mücadele ediyor. Oyuncularımı her zaman böyle görmek istiyorum" dedi.

Pecze: Hakeme çattı

Rizespor Teknik Direktörü Karol Pecze ise ilk golün kendilerini yıktığını söyledi. Hakemi eleştiren Pecze "10 kişi kaldıktan sonra oyun düzenimiz de bozuldu. Beraberliği bulduk ancak fazla direnemedik. Oyun disiplinimizi kaybettik. Puan için geldiğimiz İstanbul'dan eli boş dönmemiz üzücü" diye konuştu.

Rizespor Teknik Direktörü Karol Pecze ise ilk golün kendilerini yıktığını söyledi. Hakemi eleştiren Pecze "10 kişi kaldıktan sonra oyun düzenimiz de bozuldu. Beraberliği bulduk ancak fazla direnemedik. Oyun disiplinimizi kaybettik. Puan için geldiğimiz İstanbul'dan eli boş dönmemiz üzücü" diye konuştu.

Sakat olan Perez, Ergün ve Mondragon'un yer almadığı kadroda kaleyi genç Kerem korudu. Hafif sakatlığı bulunan Sergen ise yedek soyundu. Yeni transfer Niculescu'nun tribünden izlediği maçın galibiyet primi ise 25 bin dolar olarak açıklandı. Karşılaşmayı Liverpool'un istatistikçisi Alex Miller de izledi.

Spor Yazarları
Turgut Koloğlugil :
Ligin kolayı yok
 
Fener toz duman
A.Gücü yenilgisiyle şampiyonluk potasından uzaklaşan Sarı-lacivertliler'de Şampiyonlar Ligi'nin de tehlikeye girmesiyle eleştiri okları futbolculara yöneldi. Ağır para cezaları ve kadro dışı bırakmalar gündemde.
KARTAL STOP ETTİ Şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Beşiktaş, Diyarbakır deplasmanında hayal kırıklığına uğradı. İlk gol pozisyonunu ikinci yarıda bulabilen Siyah-beyazlı futbolcular, beraberliğe razı oldular.
Süper Lig 20.Hafta Puan Durumu

HİDAYET'Lİ KINGS FARK ATTI
NBA'de Sacramento Kings, Utah Jazz'ı deplasmanda 114-90 yenerken, Hidayet 10, Stojakoviç 25, Weber ise 19 sayı attı. Diğer sonuçlar şöyle: Miami-New Jersey: 90-77, Milwaukee-Knicks: 127-129, Charlotte-Houston: 104-111, Cleveland-Boston: 101-108, Indiana-Seattle: 86-95, Minnesota-Atlanta: 103-80, Washington-Phoenix: 112-102, Bulls-Grizzlies: 95-92, Golden State-Spurs: 82-90, Clippers-Mavericks: 112-133.
KOSTA RİKA, YARI FİNALE YÜKSELDİ
6. Kuzey ve Orta Amerika Futbol Şampiyonası'nda Kosta Rika ve Kanada, yarı finale yükselen ilk takımlar oldu. Türkiye'nin 2002 Dünya Kupası finallerinde gruptaki rakiplerinden olan Kosta Rika, Haiti'yi uzatmada "altın golle" 2-1 yenerek yarı finale adını yazdırdı.Turnuva bugün Meksika-Güney Kore, ABD-El Salvador arasında yapılacak çeyrek final maçlarıyla devam edecek.

28 Ocak 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED