T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

62 vekil çocuğu kredi istedi

2001-2002 öğretim yılında öğrenim ve katkı kredisi almak için başvuran 62 öğrenci, anne veya baba mesleğini "milletvekili" olarak kodladı.

Öğrenim ve katkı kredisi almak için başvuran 62 öğrencinin anne ve baba mesleğini 'milletvekili" olarak kodladığı bildirildi. Bu öğrencilerden 3'ünün "milletvekili çocuğu" olmadığı, kodlamayı yanlış yaptığı tespit edildi. Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, AK Parti Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya'nın soru önergesini cevaplarken, öğrenim ve harç kredileriyle ilgili bilgi verdi ancak milletvekili çocuklarına kredi verilip verilmediği konusunda birşey söylemedi. .

Bostancıoğlu, 2001-2002 öğretim yılında, öğrenim ve/veya katkı kredisi tahsisi yapılan öğrencilerin gelir grupları incelendiğinde; öğrenim kredisi tahsisi yapılan 130 bin 140 öğrencinin yüzde 87'sinin aile gelirinin 300 milyon lira ve altında, yüzde 95'inin ise 400 milyon lira ve altında olduğunun görüldüğünü bildirdi.

Katkı kredisi tahsisi yapılan 134 bin 444 öğrencinin yüzde 83'ünün aile gelirini 300 milyon lira ve altında, yüzde 94'nün ise 400 milyon lira ve altında gösterdiğine dikkati çeken Bostancıoğlu, anne ve baba gelirinin toplamını 400 milyon ve altında beyan edenlerden yüzde 95'ine (124 bin 80) öğrenim kredisi, yüzde 93.5'ine (125 bin 726) ise katkı kredisi tahsisi yapılacağını ifade etti.

Prof. Berkman, YÖK'teki görevine devam edecek

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Yüksek Öğretim Kurulu ve TÜBİTAK'taki görevlerini birlikte yürütmesinin önlenmesini istediği Prof. Dr. Aytekin Berkman'ın, TÜBİTAK'taki görevinden ayrılacağı bildirildi. YÖK, Berkman'ın, TÜBİTAK'taki görevinden ayrılarak, YÖK Denetleme Kurulu Başkanı olarak görevine devam edeceğini açıkladı.YÖK, Cumhurbaşkanlığı'ndan gelen yazı üzerine, Berkman'ın, bu göreviyle birlikte yürüttüğü TÜBİTAK Bilim Kurulu üyeliğini birlikte yürütüp yürütemeyeceği konusunu Danıştay'a götürmüştü. Danıştay 1. Dairesi de "TÜBİTAK Bilim Kurulu üyeliğinin asli ve seçimle gelinen bir görev olduğunu, YÖK Denetleme Kurulu'nda başkan olan bir kişinin TÜBİTAK'taki asli ve seçimle gelinen bir görevde devam edemeyeceğini" kararlaştırmıştı.

 
Danıştay'dan iftiraya cevap
Tayyip Erdoğan ve Gürtuna hakkında düzmece iddialara dayanan soruşturma istemi, Danıştay 2. Dairesi tarafından reddedildi.
Bildacı istifa yolunda
Botaş ile belediyeler arasında devam eden doğalgaz kavgası, Botaş Genel Müdürü Bildacı'yı bunalttı. Bildacı, istifa etmeyi düşündüğünü açıkladı.
'Başörtüsüne iki parti feda ettik'
Çin'in 11 Eylül kurnazlığı
Çin, 120 yıldır Doğu Türkistan'da uyguladığı baskı, zulüm ve katliamlara kılıf buldu. Bu ülke, 11 Eylül saldırıların ardından "terörle mücadele ediyoruz" bahanesiyle Uygurlar'a karşı baskılarını artırdı.
Yine şemsiye açacağız
Türkiye bugünden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girecek. Yağışlarla birlikte azalacak olan hava sıcaklıkları çarşamba günü yurdun batısından başlayarak artacak.
Gökçek 'ücretsiz ulaşım'ı çözdü
Yaşlılar ile basın mensuplarının belediye otobüslerinden ücretsiz yararlanmasının formülü Ankara'da bulundu

28 Ocak 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED