T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Danıştay'dan iftiraya cevap

Tayyip Erdoğan ve Gürtuna hakkında düzmece iddialara dayanan soruşturma istemi, Danıştay 2. Dairesi tarafından reddedildi.

AK Parti lideri ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'nın, İçişleri Bakanlığı'nın haklarında soruşturma izni vermesine karşı yaptıkları itiraz, Danıştay 2. Dairesi tarafından kabul edildi. Danıştay 2. Dairesi, İçişleri Bakanlığı tarafından verilen soruşturma izninin yerinde olmadığına karar verdi.

Danıştay'ın 11 Aralık 2001'de verdiği 2001/2984 numaralı kararda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin her iki başkan döneminde verdiği ihalelerin Sayıştaş tarafından incelendiği hatırlatıldı ve bu ihalelerde "sorumluluğu gerektiren bir kanıt olmadığı" belirtildi.

Kararda "İmzalanan sözleşmelerde usulsüzlük yapıldığı yolunda delil elde edilemediği gibi; tüm ihalelerin de Sayıştay Başkanlığı'nca incelenip tescil edildiği anlaşılmış, ... Belediye Başkanları'nın işlediği iddia edilen bu suçlarla illiyet bağı kurulamadığı gibi sorumluluğu gerektirecek yeterli kanıt da elde edilememiştir. Her iki Büyükşehir Belediye Başkanı'nın haklarında soruşturma izni verilmesine ilişkin İçişleri Bakanı'nın kararının bu maddelere ilişkin kısmının kaldırılmasına; ... oy birliği ile karar verildi."

İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın istifasının ardından ANAP lideri Mesut Yılmaz tarafından bu göreve getirilen Rüştü Kazım Yücelen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Albayrak A.Ş hakkındaki iddiaları araştıran ve raporlarında "yolsuzluk iddialarının kanıtı bulunmadığını" yer veren Mülkiye Müfettişlerini değiştirmiş, teftiş görevine Candan Eren'i getirmişti. Altı aylık inceleme raporlarını yok sayan Eren, sadece 40 günde gazete kupürleri ve dedikodulara dayanarak hazırladığı raporda gerçek dışı iddialara yer vermişti.

DANIŞTAY 2. DAİRESİ KARARININ TAM METNİ
T.C.
DANIŞTAY
İkinci Daire
Esas No: 2001-1591
Karar No: 2001-2984

KARAR

Başkan: Sabri Coşkun. Üyeler: Doç. Dr. Muammer Oytan, Kamuran Erbuğa, Hüsnü Tuğlu, Hüseyin H. Karakullukçu.

Tetkik Hakimi: Vahit Kınalıtaş

Hakkında Soruşturma İzni İstenenler:

1- Ali Müfit Gürtuna, İstanbul İli Büyükşehir Belediye Başkanı.

2- Recep Tayyip Erdoğan, Aynı yer Belediye Başkanı.

Soruşturulacak Eylem: Siyasi ve sosyal bir görüşten kaynaklanan amaçla cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak ve bu teşekkülün amacına yönelik cürüm işlemek.

Eylem Tarihi: 1994-2000 yılları arası.

Yetkili Merciin Kararı: Soruşturma izni verilmesine.

Karara İtiraz Edenler: Haklarında soruşturma izni verilen Ali Müfit Gürtuna ile Recep Tayyip Erdoğan vekilleri Av. Hayati Yazıcı ve Av. Nevzat Er.

İçişleri Bakanlığından 19.10.2001 gün ve 81-108/1-2083/8208 sayılı yazı ile gönderilen dosya ve İçişleri Bakanı tarafından verilen 7.9.2001 gün ve Tef.Ku.Bşk. 2001/588 sayılı karar 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanunun 9 uncu maddesi uyarınca itiraz edenler yönünden incelenerek gereği görüşüldü:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanları Ali Müfit Gürtuna ile Recep Tayyip Erdoğan'a isnad edilen suç, TCK'nun 313 üncü maddesi kapsamına giren cürüm işlemek için teşekkül oluşturmaktır.

Dosyadaki öninceleme raporunda; geleceğin Başbakanını hazırlamak üzere: gerekli olabilecek mali fonu oluşturmak ve personel yönünden kadrolaşmayı sağlamak için: İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Tayyip Erdoğan ve halen görevdeki Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna tarafından:

1) gerek Belediye birimlerine, gerekse Belediyenin iştiraki olan şirketlere, kendileri ile aynı siyasi düşüncelere sahip olan, sakallı ve türbanlı şekilde çalışan, Türk Silahlı Kuvvetlerinden ilişiği kesilmiş bulunan kişileri atamak:

2) 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerini mütemadiyen ve müteselsilen ihlal ederek: organize bir şekilde ve Kanuna karşı hile yollarını kullanarak, Belediye ve bağlı şirketler eliyle açılan ihaleleri Albayraklar Şirketine vermek: Devlet ve Belediye Bütçesinden aktarılan paralar ile Belediye geliri olarak tahsil edilen paraların önemli bir bölümünün kendilerinin mensubu oldukları siyasi görüşü, hedeflerine ulaştırmakta kullanılacak fon oluşturmak amacıyla:

TCK'nun 313 maddesi kapsamına giren, cürüm işlemek için bir teşekkül oluşturulduğu iddia edilmiş: İçişleri Bakanı tarafından da bu kanaate itibar edilerek adı geçen Belediye Başkanları hakkında bu suçtan soruşturma yapılmasına izin verilmiştir.

İddialar maddi unsur taşımalı

Suçlama bu olduğuna göre herşeyden önce, TCK'nun 313 üncü maddesinin, cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak eyleminin unsurlarının mevcut olup olmadığının, Yargıtay'ın yerleşik içtihatları ışığında tespit edilmesi, daha sonra da, dosyada teşekkül oluşturmanın delili olarak ileri sürülen eylemlerin ve ihalelerin yasalara uygunluğu açısından incelenmesi gerekmiştir.

TCK'nun 313 üncü maddesinde düzenlenen, cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak suçunun, Yargıtay içtihatlarına göre: "...bir kişinin liderliğinde cebir ve şiddet kullanarak menfaat sağlamak amacıyla bir araya gelmek olduğu..." (Y.8.C.D. 15.11.1996. E: 1996/11057. K: 1996/1443): "...gerek doktrinde gerekse uygulamada örgütün birden çok cürüm işlemek için kurulması, süreklilik göstermesi, planlı bir ortaklık ve eylem paylaşımını içermesi gerektiği..." (Y.8.C.D. 11.7.1997. E: 1997/9489. K: 1997/11420): "...bir örgüt disiplini içinde ve emir komuta zinciri altında işbölümü yaparak suç işleme amacıyla bir araya gelmek gerektiği..." (Y.8.C.D. 25.1.1999. E: 1998/13416. K: 1999/161): "...Yasanın amacının basit bir birleşmeyi değil kamu için tehlike yaratacak birleşmeyi cezalandırmak olduğu..." (Y.C.G.K. 1.2.2000. E: 1998/8-299. K: 2000/1): "...Cürüm işlemek için... aralarında önceden anlaşıp işbölümü ve hiyerarşik bir yapı içerisinde süreklilik gösterecek şekilde planlı bir ortaklık ve menfaat paylaşımı anlayışıyla sayısı belirsiz suçları işlemek amacı etrafında birleşmek gerektiği..." (Y.8.C.D. 10.7.2000. E: 2000/10810. K: 2000/13851) gibi maddi unsurları taşıması gerektiği vurgulanmıştır.

Siyasi atamaya rastlanmadı

Suçlamada belirtildiği üzere sakallı ve türbanlı Silahlı Kuvvetlerden çıkarılmış kişilerin belediye ve iştiraki bulunduğu şirketlere personel olarak atandığı iddia edilmişse de Anayasa'nın 70. ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesine aykırı bir atama yapıldığı saptanamamış ve bu atamaların siyasi ve ideolojik bir amaçla yapıldığı hususunda somut bir örneğe rastlanılmamıştır.

Öte yandan Belediyede çalışanların bir kısmının belediye başkanı ile aynı siyasi görüşte olması, Belediye Başkanlarının, cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak suçunu işlediklerinin kanıtı olamayacağı sonucuna varılmıştır.

Çıkar ilişkisi saptanamadı

Öninceleme raporunda: "Cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak" suçuna delil olarak gösterilen diğer bir husus da: Büyükşehir Belediyesinin ihalelerinin mevzuata aykırı şekilde Albayrak adındaki Şirkete verilip menfaat sağlandığı noktasında toplanmıştır. Dosyanın incelenmesinden Albayrak isimli şirketin 1980 yılından itibaren önceki Belediye Başkanları döneminde de faaliyet gösteren ve belediyeye hizmet satan bir şirket olduğu anlaşılmıştır. Ayrıca İstanbul İli Büyükşehir Belediyesi yatırımcı birimleri ve bağlı kuruluşları ile iştirakle kurulmuş şirketlerin 1997-2000 yılları arasında gerçekleştirmiş oldukları toplam 10.275 adet ihaleden sadece 53'ünün Albayrak şirketine ihale mevzuatına uygun şekilde verildiği saptanmıştır. Bunun yanında Belediyenin iştiraki olan 17 adet özel şirketin sadece 3 adedinin, haklarında soruşturma izni verilen iki Belediye Başkanının görev döneminde kurulmuş olduğu, 14 tanesinin daha önceki dönemlerde yasaya uygun şekilde kurulduğu belirlenmiştir. Öte yandan, öninceleme raporunda da belirtildiği üzere Albayrak isimli şirkete haksız ve usulsüz olarak para aktarıldığı ve bu şirket ile adıgeçen Belediye Başkanları arasında özel çıkar ilişkisi kurulduğu saptanamamıştır.

Çete suçunun unsurları oluşmadı

Buna göre: ileri sürülen iddiaların gerçekleşmediği ve Yargıtay İçtihatlarında öngörülen ölçütler de gözönüne alındığında adıgeçenlere atılan TCK'nun 313 üncü maddesinde anlamını bulan cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak suçunun maddi unsurlarının olayda oluşmadığı sonucuna varılmıştır.

Bu durumda iddiaların TCK'nun diğer maddeleri yönünden değerlendirilmesi uygun görülmüştür.

Recep Tayyip Erdoğan'ın 1. 3(a), 4. 5. 6 ve 7 nci maddelerden üstüne atılan suçların TCK'nun 240 ıncı maddesine ilişkin olup, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasını gerektireceği, buna göre suçun tabi olduğu zamanaşımı süresinin TCK'nun 102 nci maddesinin 4 üncü bendi uyarınca beş yıl olduğu ve suçların, en son işlendiği 19.11.1996 tarihinden bugüne kadar zamanaşımını kesen herhangi bir neden olmaksızın beş yıldan fazla süre geçmesi nedeniyle zamanaşımına uğradığı:

Ali Müfit Gürtuna'nın 2(b) maddesinden, bir siyasi partiye bağlı ve seçimle işbaşına gelen kişi olarak, siyasi düşünceye sahip olmasının doğal olduğu, yapmış olduğu atamaların mevzuat hükümlerine aykırı ve kamu hizmeti ile kamu yararı dışında yapıldığı yolunda saptama bulunmadığı:

Sayıştay ihaleleri tescil etti

17'nci maddeden, Avrupa Yakası Çöp Transfer İstasyonlarında Toplanan Ev ve Sanayi Atıklarının Düzenli Depolama İşi: 18 inci maddeden Anadolu Yakası Transfer İstasyonlarında Toplanan Ev ve Sanayi Atıklarının Kömürcü Düzenli Depolama Alanına Taşınması İşi: 19 uncu maddeden Belediye Başkanlığı Merkez Bina ve Bağlı Birimlerinde Çalışan Personelin Taşınması İçin 76 Hat Üzerinden Servis Kiralanması İşi: 20 nci maddeden Belediye Başkanlığı Merkez Bina ve Bağlı Birimlerinde Çalışan Personelin Taşınması İçin 41 Hat üzerinden Servis Kiralanması İşi: 21 inci maddeden Belediye Personelinin Taşınması İçin 44 Hat Üzerinden Servis Kiralanması İşi ve 22 nci maddeden Belediye Hizmetlerinde Kullanılmak üzere 407 adet Hizmet Aracı Kiralanması İşi ihalelerinde 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 2 nci maddesinde öngörülen, ihtiyaçların en iyi şekilde, uygun şartlarla ve zamanında karşılanması, ihalede açıklık ve rekabetin sağlanması ilkelerine aykırı hareket edildiği ve imzalanan sözleşmelerde usulsüzlük yapıldığı yolunda delil elde edilemediği gibi, sözkonusu tüm ihalelerin de Sayıştay Başkanlığınca incelenip tescil edildiği anlaşılmış: 23. 24. 25. 26. 27 ve 28 inci maddelerde sözü edilen ihalelerin, İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı olmakla birlikte ayrı birer hükmi şahsiyeti bulunan şirketlerin Yönetim Kurullarınca gerçekleştirilmiş olduğu, belgeler üzerinde yapılan incelemede Belediye Başkanı Gürtuna'nın, işlediği iddia edilen bu suçlarla illiyet bağı kurulamadığı gibi, sorumluluğunu gerektirecek yeterli kanıt da elde edilememiştir.

Soruşturma izni kaldırılsın

Böylece, adıgeçen her iki Büyükşehir Belediye Başkanının itirazlarının kabulü ile haklarında soruşturma izni verilmesine ilişkin İçişleri Bakanının 7.9.2001 gün ve Tef.Ku.Bşk.2001/588 sayılı kararının bu maddelere ilişkin kısmının kaldırılmasına:

Ali Müfit Gürtuna'nın 2(a), 15 ve 16 ncı maddelerden:

Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 (b), 8. 9. 10. 11. 12. 13 ve 14 üncü maddelerden üstlerine atılan suçların TCK'nun 240 ıncı maddesine ilişkin olduğu ve bu durumları ile 27.10.2001 gün ve 24566 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 4616 sayılı 23 Nisan 1999 Tarihine Kadar İşlenen Suçlardan Dolayı Şartla Salıverilmeye. Dava ve Cezaların Ertelenmesine Dair Kanunun 1 inci maddesinin 5 inci bend. (a) alt bendinin TCK'nun 240 ıncı maddesi yönünden Anayasaya aykırılığı nedeniyle iptaline ilişkin Anayasa Mahkemesinin 18.7.2001 gün ve E: 2001/4. K: 2001/332 sayılı kararı gereğince, 4616 sayılı Kanunun 1 inci maddesinin 4 üncü bendinin 1 inci fıkrası kapsamında bulunduğu anlaşıldığından, anılan Kanunun 1 inci maddesinin 4 üncü bendi uyarınca soruşturmanın ertelenmesine, aynı bendin ikinci fıkrası gözönünde bulundurularak dosyanın bu maddelere ilişkin kısmı yönünden saklanması için yerine çevrilmesine 11.12.2001 gününde oybirliği ile karar verildi..

AKLANAN ESKİ İDDİALAR

Bu dosyaya ilişkin öninceleme raporunda suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturmaya delil ve örnek eylem olarak gösterilen bazı eylem ve işlemler de daha önce soruşturma konusu yapılmış ve Dairemizce karara bağlanmıştır.

Buna ilişkin olarak:

1-) Ali Müfit Gürtuna'nın "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğe aykırı hareket edenlere gözyummak ve teşvik etmek suçundan hakkında soruşturma izni verilmesine ilişkin karara karşı yapmış olduğu itirazı. Dairemizin 26.4.2001 gün ve E: 2001/349. K: 2001/1129 sayılı kararı ile kabul edilerek Yetkili Merci kararının kaldırıldığı: "Türk Silahlı Kuvvetlerinde çalışırken yıkıcı ve irticai yasa dışı tutum ve davranışlarda bulunmaları nedeniyle görevlerine son verilen kişilerin Belediyede çalışmalarına gözyummak" suçundan hakkında soruşturma izni verilmesine ilişkin karara karşı yapmış olduğu itirazının Dairemizin anılan kararıyla reddedildiği.

2-) Dairemizin aynı kararı ile: Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yüksek Askeri Şura kararları ile görevlerine son verilen personelin mevzuata aykırı olarak açıktan atamalarını yapmak" suçundan verilen soruşturma iznine ilişkin karara karşı yaptığı itirazının reddedildiği: "Devlet Memurları Sicil Yönetmeliğine aykırı olarak personel sicillerini objektif kriterler dışında ön yargılı olarak doldurmak" suçundan itirazının kabul edildiği ve Yetkili Merci kararının kaldırıldığı.

3-) Yine Recep Tayyip Erdoğan'ın "Belediye Zabıta Personeli Yönetmeliğine aykırı olarak 12 zabıta memurunu görev süresi dolmadan komiser yardımcılığına atamak ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğe aykırı hareket eden Zabıta Memuru Arzu Cansu (Baş)'ya gözyummak" suçlarından soruşturma izni verilmemesine ilişkin Yetkili Merci kararının itiraz edilmemesi üzerine kesinleştiği.

Eski soruşturma izni kaldırılmıştı

4-) Recep Tayyip Erdoğan'ın "İstanbul Büyükşehir Belediyesinin % 99.7 sermaye payına sahip bulunduğu İstanbul Kültür ve Sanat Ürünleri A.Ş. Genel Müdürlüğünde işçi statüsünde çalışan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma'yı mevzuatta öngörülmeyen istihdam şekli yaratmak suretiyle Başkanlık Danışmanı olarak görevlendirmek" suçundan TCK'nun 230 uncu maddesi gereğince lüzumu muhakemesine ilişkin olarak verilen İl Yönetim Kurulu kararının Dairemizin 17.5.2001 gün ve E: 1998/1363. K: 2000-2516 sayılı kararı ile uygulama maddesi TCK'nun 240 ıncı maddesine çevrilmek suretiyle onandığı,

5-) Recep Tayyip Erdoğan ile Ali Müfit Gürtuna'nın "Resmi evrak kayıtları ile kamu taşıma biletlerinde sahtecilik yapılmak suretiyle belediyenin zarara uğratılmasına kayıtsız kalmak" suçundan İçişleri Bakanı tarafından soruşturma izni verildiği, ancak Dairemizin 27.8.2001 gün ve E. 2001/1166. K: 2001/2122 sayılı kararı ile soruşturmanın 4616 sayılı Kanunun 1/4 üncü maddesi gereğince ertelendiği.

6-) Recep Tayyip Erdoğan'ın "Belediye ağaçlandırma kampanyası adı altında yürüttüğü projede şartnameye uygun olmayan ağaçlar dikmek, rayiç bedeli aşan fahiş ödemelerde bulunmak suretiyle yüklenici firmaya çıkar sağlamak ve alınan 8.101 ağaçtan 6.306 adedinin takip ve denetimini yapmayarak kaybolmasına neden olmak" suçundan dolayı yetkili merci tarafından verilen soruşturma izninin de Dairemizin 18.10.2001 gün ve E: 2001/1164. K: 2001/2360 sayılı kararı ile kaldırıldığı.

7-) Öte yandan, yine ön inceleme raporunda genel olarak değinilen suçlardan "Ordudan atılanları zabıta yapmak" ve "Ordudan olumsuz sicil nedeniyle emekli edilen Halil Şahin'i İtfaiye Müdür Yardımcısı yapmak" gibi suçlar yönünden oluşturulan dosyaların Dairemizde derdest olduğu.

8-) Ayrıca ön inceleme raporunda Hesap Uzmanları Kurulunun İGDAŞ ile ilgili olarak yaptıkları çalışmalar sonucunda düzenledikleri 10.8.2001 tarihli Müteferrik Rapordan bahsedilmekte ise de, bunun da ayrı bir inceleme konusunu oluşturduğu görülmüştür.

MESNETSİZ SUÇLAMALAR

Buna göre bu dosyada suç olarak atılı ve Dairemizce incelenmesi gereken eylemler:

1 Belediyede görev yapan mevcut kadroyu 1994, 1995 ve 1996 yıllarında tasfiye etmek ve yerlerine siyasi görüş birlikteliği içinde olduğu kişileri naklen veya açıktan atamak.

2 (a)- Siyasi görüş birlikteliği içerisinde olduğu Ali Çolak'ı Kartal Belediyesinde Zabıta Müdürü iken, 28.12.1998'de Zabıta Müdürlüğü ve Kontrol Daire Başkanlığına atamak.

2(b)- Siyasi görüş birlikteliği içerisinde olduğu Hasan Kocabaş, Rafet Başdoğan, Hüseyin Akay, Mahmut Kuş, Dursun Ali Çapur, Ahmet Zeki Şengül ile Ahmet Önal isimli şahısları Belediyede etkin görevlere getirmek.

3 (a)- Beltur A.Ş. isimli şirketi mevzuata aykırı olarak kurmak.

3(b)- Ağaç A.Ş. ve Sağlık A.Ş. isimli şirketleri mevzuata aykırı olarak kurmak.

4-Belediye Başkanlığının Anadolu ve Rumeli Yakasında İkamet Eden Personelinin Taşınması için 167 Hat Üzerinden Servis Kiralanması İşi ihalesinde ihale mevzuatına aykırı hareket etmek.

5-Belediye Merkez Bina ve Bağlı Birimlerinin 1995 Yılı Temizlik İşi ihalesinde ihale mevzuatına aykırı hareket etmek.

6 Belediye Başkanlığının Anadolu ve Rumeli Yakasında İkamet Eden Personelinin Taşınması İçin 173 Hat Üzerinden Servis Kiralanması İşi ihalesinde ihale mevzuatına aykırı hareket etmek.

7 Belediye Başkanlığının Anadolu ve Rumeli Yakasında İkamet Eden Personelinin Taşınması İçin 179 Hat Üzerinden Servis Kiralanması İşi ihalesinde ihale mevzuatına aykırı hareket etmek.

8 İstanbul Metrosu 1. Aşama Enerji Besleme CER Enerjisi, Sinyalizasyon, Çevre Koruma Sistemi, İstasyon Yardımcı Tesisleri İnşaatı İşi ihalesinde ihale mevzuatına aykırı hareket etmek.

9 Fatih-Arpaemini Katlı Otopark İnşaatı İşi ihalesinde ihale mevzuatına aykırı hareket etmek.

10 Belediye Başkanlığının Anadolu ve Rumeli Yakasında İkamet Eden Personelinin Taşınması İçin 211 Hat Üzerinden Servis Kiralanması İşi ihalesinde ihale mevzuatına aykırı hareket etmek.

11 Belediye Başkanlığının Anadolu Yakasında İkamet Eden Personelinin Taşınması İçin 82 Hat Üzerinden Servis Kiralanması İşi ihalesinde ihale mevzuatına aykırı hareket etmek.

12 Belediye Başkanlığının Rumeli Yakasında İkamet Eden Personelinin Taşınması İçin 130 Hat Üzerinden Servis Kiralanması İşi İhalesinde ihale mevzuatına aykırı hareket etmek.

13 15.4.1997 tarihinde gerçekleştirilen İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nde Çalışan Personelin Taşınması ve Kiralık Araç Hizmet Alımı İşi ihalesinde usulsüzlük yapmak.

14 İstanbul Belediyeler Bakım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin ihtiyacı olan Kiralık Araç Temini İşi ihalesinde usulsüzlük yapmak.

15 Belediye Başkanlığının Anadolu ve Rumeli Yakasında İkamet Eden Personelin Taşınması İçin 225 Hat Üzerinden Servis Kiralanması İşi ihalesinde ihale mevzuatına aykırı hareket etmek.

16 İstanbul Geneli Çöp Transfer İstasyonlarından Toplanan Çöplerin Düzenli Depolama Alanlarına Taşınması İşi ihalesinde ihale mevzuatına aykırı hareket etmek.

17 Avrupa Yakası Çöp Transfer İstasyonlarında Toplanan Ev ve Sanayi Atıklarının, Düzenli Depolara Taşınması İşi ihalesinde mevzuata aykırı hareket etmek.

18 Anadolu Yakası Transfer İstasyonlarında Toplanan Ev ve Sanayi Atıklarının Kömürcü Düzenli Depolama Alanına Taşınması İşi ihalesinde ihale mevzuatına aykırı hareket etmek.

19 Belediye Başkanlığı Merkez Bina ve Bağlı Birimlerinde Çalışan Personelin Taşınması İçin 76 Hat Üzerinden Servis Kiralanması İşi ihalesinde ihale mevzuata aykırı hareket etmek.

20 Belediye Başkanlığı Merkez Bina ve Bağlı Birimlerinde Çalışan Personelin Taşınması için 41 Hat Üzerinden Servis Kiralanması İşi ihalesinde ihale mevzuatına aykırı hareket etmek.

21- Belediye Personelinin Taşınması İçin 44 Hat Üzerinden Servis Kiralanması İşi ihalesinde mevzuata aykırı hareket etmek.

22 Belediye Hizmetlerinde Kullanılmak Üzere 407 Adet Hizmet Aracı Kiralanması İşi ihalesinde ihale mevzuatına aykırı hareket etmek.

23 Edirne Merkez Fabrika Ekmek Taşıma İşi ihalesinde usulsüz yapmak.

24 1.7.2000-1.7.2001 döneminde İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de Çalışan Personelin Taşınması İşi ihalesinde usulsüzlük yapmak.

25 İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin ihtiyacı olan Kiralık Araç Temini İşi ihalesinde usulsüzlük yapmak.

26 İstanbul 2. Kısım 28. Bölgede 272 adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İhalesinde usulsüzlük yapmak.

27 İstanbul Belediyesine ait altı adet Atık Maddeleri Değerlendirme Tesisinin İşletilmeleri İşinin ihalesinde usulsüzlük yapmak.

28- İstanbul Asfalt Fabrika Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de Çalışan Personelin Taşınması ve Kiralık Araç Temini İşi İhalesinde usulsüz yapmak." olarak belirlenerek bu maddeler yönünden dosyanın incelenmesine geçildi:



28 Ocak 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED