AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A

'Misyoner bürokrat' haberi yalan

Başbakanlık, "bazı üst düzey bürokratların misyonerlik faaliyetleri içinde bulunduğu" yönündeki iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu bildirdi. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, bazı basın ve yayın organlarında, "bir kısım üst düzey bürokratların misyonerlik faaliyetleri içinde bulunduğu, bu konuda Başbakanlık Müsteşarı Fikret Üçcan tarafından TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na bilgi verildiği ve söz konusu faaliyetlerin Başbakanlık Uygulamayı Takip ve Koordinasyon Kurulu'nca izlemeye alındığı" yönünde haberler yer aldığı belirtilerek bu iddiaların tamamen gerçek dışı olduğu kaydedildi. n ANKARA


  • Bahreyn Dışışleri Bakanı Ankara'da

    Bahreyn Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Muhammed Bin Mübarek El Halife, temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi. Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün daveti üzerine dün Türkiye'ye gelen El Halife, temaslarına bugün başlayacak. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından kabul edilecek olan Konuk Bakan, Dışişleri Bakanı Gül ve Türkiye-Bahreyn Karma Ekonomik Komisyonu Eşbaşkanı Devlet Bakanı Mehmet Aydın ile biraraya gelecek. El Halife, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile de görüşerek, Türk işadamlarıyla, onuruna düzenlenecek akşam yemeğinde biraraya gelecek.


  • Erbakan, 'Tatlıses TV'yi satın alıyor

    Genel Başkan Necmettin Erbakan'ın isteği doğrultusunda Saadet Partisi'nin bir süredir yürüttüğü kanal arama çalışmalarının sonuçlanma aşamasına geldiği belirtildi. Partinin, İbrahim Tatlıses'in Adana'da yerel yayın yapan ancak ulusal yayın hakkı olan 'Tatlıses TV'yi satın almak üzere olduğu belirtildi. SP Genel Başkan Yardımcısı Teoman Rıza Güneri'nin bir süredir yürüttüğü kanal arama çalışmalarının son aşamaya geldiği ve SP yetkilileri ile Tatlıses TV yöneticilerinin el sıkışma aşamasında oldukları kaydedildi. Tatlıses TV'nin Genel Yayın yönetmeni Metin Kurgun, satış için görüşmelerin İstanbul'da sürdüğünü ve olumlu geçtiğini, ancak henüz imza aşamasına gelmediğini söyledi. Kurgun, "Tatlıses TV'nin daha önce Tempo TV olan isim hakkını sanatçı İbrahim Tatlıses almıştı. 40 ilde yayın yapma hakkına sahip olan televizyonun satışı olursa, hayırlısı olsun demekten başka diyecek sözümüz olamaz" dedi. Tempo TV adıyla da bilinen Tatlıses TV'nin merkezinin Adana'dan İstanbul'a taşınacağı, kanalın adı, logosu ve kadrosunun da değiştirileceği ifade ediliyor.


  • Ecemiş'in ablası toprağa verildi

    Yakalandığı amansız hastalık sonucu önceki gün vefat eden, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muzaffer Ecemiş'in ablası Tuncay Başeğmez (67) toprağa verildi. Tuncay Başeğmez için Kocatepe Camii'nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına, Başeğmez'in ailesi, yakınları, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici, Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner, Ankara Valisi Yahya Gür ile Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ın yanı sıra çok sayıda emniyet mensubu katıldı. Cenaze törenine katılanlar, Muzaffer Ecemiş ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundular. Tuncay Başeğmez'in cenazesi, daha sonra, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinin Karaoğlan Köyü'nde toprağa verildi.


  • 'DP'nin ta kendisiyiz' diyen Ağar'a tepki

    Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Nevruz Sınacı, "DP'nin devamı değil, ta kendisiyiz" diyen DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ı, "AKP gibi misyon tacirliği yapmakla" suçladı. Sınacı, yaptığı yazılı açıklamada, Ağar'ın iddiasının tümüyle gerçek dışı olduğunu belirtti. "DP'nin asla devamı olmadığını" kaydeden Sınacı, AP'nin yalnızca "DP adını ve oy tabanını duygusal sömürü konusu yaparak siyasi rant sağlama yolunu seçtiğini" savundu. Sınacı, DYP'nin ise kuruluşundan itibaren sürekli olarak "AP'nin devamı olduğu" imajını vurguladığını ve DP'lileri dışladığını belirtti.


  • Gönül: Ekonominin iyiye gittiği palavra

    DYP Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Gönül, "Türk ekonomisinin iyiye gittiği iddiaları tam bir palavradır" dedi. Gönül, DYP Aydın İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, 10 aydır iktidarda bulunan AK Parti'nin, seçim meydanlarında halka verdiği sözlerin hiçbirini yerine getirmediğini öne sürdü. "Türk ekonomisinin iyiye gittiği iddiaları tam bir palavradır. Türk ekonomisi yeni bir sosyal bunalıma tahammül edemez" diyen Gönül, enflasyonun düştüğü yolundaki açıklamaların gerçekleri yansıtmadığını, halkın yanlış bilgilendirildiğini iddia etti.


  • Komisyonlara tatil yok

    TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Dilekçe Komisyonu, meclisin tatilde bulunduğu sürede de çalışacak. TBMM Genel Kurulu'nun 29 Temmuz ve 31 Temmuz'da aldığı söz konusu kararlar, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı.


  • CHP milletvekili Harun Akın'a lösemi teşhisi

    CHP Zonguldak Milletvekili Harun Akın'a, lösemi teşhisi konuldu. CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Koltuk, yazılı açıklamasında, Harun Akın'ın, geçen hafta aniden rahatsızlanarak Ankara Başkent Hastanesi'nde tedavi altına alındığını, daha sonra sevk edildiği İbni-Sina Hastanesi'nde yapılan tetkik ve tahlilleri sonucunda lösemi teşhisi konulduğunun kendilerine bildirildiğini kaydetti. Koltuk, doktorların erken teşhis nedeniyle Akın'ın iyileşme ihtimalinin yüksek olduğunu belirttiklerini kaydetti.


  • 'Fısfıs İsmail' siyasete ısındı

    Çocuklar Duymasın adlı dizinin sempatik oyuncusu "fıs fıs İsmail" lakaplı Süleyman Yağcı, politikaya atılmayı düşündüğünü söyledi. Trab-zon'un Vakfıkebir ilçesinde düzenlenen 1. Vakfıkebir Ekmek Festivali çerçevesinde düzenlenen gecede sahneye çıkan İsmail Yağcı, "Halkım beni nereye layık görürse hazırım. Kanımın son damlasına kadar hizmet için varım. Milletvekilliği veya belediye başkanlığı fark etmez" dedi.


  • AK Parti'nin ilk kongresi 27 Eylül'de

    AK Parti, 1. olağan büyük kongresini 27 Eylül 2003 tarihinde toplama kararı aldı. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun önerisi, bu hafta toplanacak Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda karara bağlanacak. Büyük kongre tarihi ile ilgili nihai kararı AK Parti MKYK verecek. AK Parti lideri Tayyip Erdoğan'ın 'Başbakan' sıfatı ile gideceği büyük kongrede, tek aday olması bekleniyor. AK Parti şu ana kadar 75 il kongresini tamamladı.


  • AK Parti'ye katılım törenleri başladı

    Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Arkum Beldesi'nin ANAP'lı Belediye Başkanı Mehmet Durmuşlu ve meclis üyeleri partilerinden istifa ederek AK Parti'ye geçtiler. Başkan Durmuşlu ve meclis üyelerine parti rozetlerini AK Parti Mersin Milletvekili Ali Er taktı. Er, Durmuşlu'nun katılımının süpriz olduğunu söyledi.



    6 Ağustos 2003
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED